Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jednoslunicko píše:
Můj nepopulární názor je, že mít dítě a nebýt vdaná je hazard. A že je to pohodlnost chlapa.
no ja bych rekla, ze muj nazor, ze vdavat se neni k zivotu treba, je nepopularni (teda soudim dle diskuzi zde na emiminu). osobne jsem se nikdy vdavat nechtela bo jsem si nedokazala predstavit, ze bych byla zodpovedna za chovani chlapa (napr. dluhy). ze by mnou vydelane penize z poloviny patrily nekomu jinemu… za mne naopak svobodny, nesezdany, clovek zustava ze sve podstaty svobodny bo vse co dela, dela protoze chce a ne ze je to jeho „manzelskou“ povinnosti… kdyz vidim, kolik lidi po rozvodu zacina opet „od nuly“, jsem za svuj, byt velice nepopularni, nazor vice jak rada ![]()
Příspěvek upraven 26.08.20 v 18:02
@Tarjei píše:
@markytka3 hele ja mam ten prispevek na bydleni. Ptz syn je postizeny a nejsem schopna sehnat praci od osmi do jedny, tady nejsou castecny uvazky. Mam bc, paradoxne jsem to dodelavala kdyz jsem cekala tohohle syna. Ono se to leckdy v zivote proste blbe sejde no…
Vidis, a proto jsou tyhle diskuze dobry. Clovek si muze uvedomit, ze jeho „nepopularni nazor“ ma slabiny. Ono si reknu, necham si dite a uzivim ho, vsak mam VS, ale kdyz pak marne hledas praci, jde plan do kytek.
Příspěvek upraven 26.08.20 v 18:02
@Wani píše:
To je super, ale v Americe je to celkem běžné, ne?
Jasne, protoze tu bezne chodi do prace brzo.
Coz teda nesouvisi s tim, ze skolka do ctyr je teda vypomoc na houno. Kdo konci v praci ve tri???
@markytka3 píše: … tak treba v tomto pripade bych si dovolila oponovat, me ditko snad od roku a pul basnilo o skolce, k zapisu jsme sli na plenach a s dudlikem. po zapisu, kdy ji pani ucitelka rekla, ze se na ni moc po prazdninach tesi, ale ze deti do skolky s plenkama a dudlikem nechodi, tak do tydne byla odplenkovana a hned rano „dala dudlik ptackum“nastupovala 2 roky 2 mesice a hned tam chtela spat. podotykam, ze jsem byla jeste dalsi rok „doma“ na RD… je teda fakt, ze jsem si pro ni nechodila v 17 hod, ale hned po odpolednim spanku… a takovychto deti dalsi rok chodilo vice… byly jsme teda vesnicka skolka, kde kazdy kazdeho zna…
Naše děti chodily od cca 2,5 do miniskolky, dvakrát týdně na čtyři hodiny, byly zcela spokojené a věřím, že to není výjimka. Na druhou stranu, pokud bych vrhla dvouleté do běžného každodenního provozu od sedmi do pěti, předpokládám, že bude okamžitě nemocné a do práce toho stejně moc nenachodim…
@Lenka_Hal píše:
Jasne, protoze tu bezne chodi do prace brzo.
Coz teda nesouvisi s tim, ze skolka do ctyr je teda vypomoc na houno. Kdo konci v praci ve tri???
Napadají mě učitele a lidé ve fabrice, jenze ti zase začínají obvykle v 6 (pokud pracuji do 2),a to je taky k ničemu, protože školky jsou otevřené podle mě nejdříve v pul 7.
V ideálních párech se ještě může střídat muz a žena, pokud pracuji trochu rozdílné hodiny, pro samozivitelku nebo ženu, která má např. manžela kamionaka, je to vážný problém.
@Kosopemi píše:
Vidis, a proto jsou tyhle diskuze dobry. Clovek si muze uvedomit, ze jeho „nepopularni nazor“ ma slabiny. Ono si reknu, necham si dite a uzivim ho, vsak mam VS, ale kdyz pak marne hledas praci, jde plan do kytek.
ale tohle je preci jina situace, clovek dopredu nikdy nevi, co ma ve vinku napsano. myslis, ze kdyby mela zakladni vzdelani je situace jina?… to same muzes rici, nema cenu si delat ridicsky prukaz bo se muzu vybourat… nebo nema cenu studovat, bo mohu jako mlady smrtelne onemocnet… pro mne vzdelani ma cenu zlata, i svym detem od mala vstepuji dulezitost vzdelani (a proto se s nima nikdy neucim, nechavam zodpovednost na nich bo vi, ze pokud budou mit vzdelani, je vetsi pravdepodobnost se mit v zivote dobre
)…
Příspěvek upraven 26.08.20 v 18:06
@markytka3 píše: … tak treba v tomto pripade bych si dovolila oponovat, me ditko snad od roku a pul basnilo o skolce, k zapisu jsme sli na plenach a s dudlikem. po zapisu, kdy ji pani ucitelka rekla, ze se na ni moc po prazdninach tesi, ale ze deti do skolky s plenkama a dudlikem nechodi, tak do tydne byla odplenkovana a hned rano „dala dudlik ptackum“nastupovala 2 roky 2 mesice a hned tam chtela spat. podotykam, ze jsem byla jeste dalsi rok „doma“ na RD… je teda fakt, ze jsem si pro ni nechodila v 17 hod, ale hned po odpolednim spanku… a takovychto deti dalsi rok chodilo vice… byly jsme teda vesnicka skolka, kde kazdy kazdeho zna…
Jojo, deti jsou ruzny. Prostredni sel do skolky ve dvou, chodil rovnou na zachod, dudlik nikdy nemel a skolku miloval. Mluvil jak kniha, i kdyz doma jsme mluvili jinou reci (on je ukecany po tatinkovi). Prvorozenyho bych mela problem upichnout pred tretim rokem (v ceske skolce). Jak jsem psala, je to hodne o diteti.
Příspěvek upraven 26.08.20 v 18:07
@Kosopemi no jenze ja to prave nevedela. Ma tezkej autismus a retardaci. Dg padla ve trech letech.
@ProfZav píše:
Můj velmi nepopulární názor je, že pokud někdo nemůže pocit dítě přirozenou cestou, tak asi příroda ví proč. Je mi jasné, že je tu určitě někdo, kdo má peripetie s umělým oplodnenim za sebou, tak se omlouvám, ale já si to prostě tak myslím. A pak si ještě myslim, že zlepšující se lékařská péče a s ní se pojící prodlužování života není vždy to nejlepší pro lidi ani pro planetu.
Mám to stejně.
Ještě můj nepopulární názor, že žena není samosprašná, takže po případném rozchodu by otec dítěte neměl fungovat jen jako plátce alimentů a strýček na dva víkendy v měsíci.
@markytka3 ja reagovala na konkretni pripad, klidne z toho „vsak mam VS“ vyhod a vysledek je porad stejny.
Příspěvek upraven 26.08.20 v 18:11
@Lovelytrue píše:
Ahoj, tak mě napadlo, že snad každý máme nějaký názor, který bývá společností nepochopený a často vás za něj odsuzují. Jaký máte pro společnost nepopulární názor vy?Tak já začnu
PS: pište své názory, ale neurážejme se navzájemmůj nepopulární názor: přijde mi divný, když má holka mladší 20 let dítě. A ještě jeden: Nemám iphone ani pandoru, protože to má každý a přijde mi to předražený.
Ze obezita neni ctnost ani norma..
@Takyjedna píše:
Ale kdyby si třeba osedlal slona, nebo žirafu, tak přece může. Lidem se nemá v rozletu bránit, když někdo něco chce, tak mu společnost nesmí házet klacky pod nohy.
Tak žokej na slonovi, to je už je jiná
V zásadě máš pravdu, ale to že někdo něco dělat může ještě neznamená, že by měl
Všeho s mírou prostě ![]()
Nemám ráda sport, zejména ten kolektivní. Fotbal mi leze na nervy uz jen když ho slyším z dálky z televize a úplně bych ho zakázala. Cyklisti mi děsně lezou na nervy na silnicich, tak bych jim zakázala po nich jezdit. Dale radši budu mít jedno dítě, než abych riskovala, že bych někdy mohla skončit jako samozivitelka se dvěma dětmi. Vic me zatím nenapadá ![]()
@kam2 Myslím, že mezi homosexuály s dětmi takových moc nebude. Protože jim"neujedou" nohy a jen tak si dítě treba v opilosti neupletou. Naopak o ně musí docela bojovat, takže jsou podle mě spíš zodpovednejsi.