Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že chlap, kterej má koníčky, kamarády a matku nemusí automaticky kašlat na rodinu.
Pošahaná tchýně byla jednou pošahaná snacha a tudíž to není o to, jestli jsou horší tchýně nebo snachy, ale lidi jsou občas prostě hovada.
Taky bych s tím nesouhlasila. Ale to člověk pochopí třeba až ve 40, když oba rodiče zemřou, a zůstane jen ten brácha… Moje dcera bude jedináček, má všechno, žijeme si v pohodě, ale mám pocit, že jsem to nezvládla, protože zůstane sama.
Ale tady to asi nemá být o diskusi, tak se omlouvám za OT ![]()
@Tarjei píše:
@Altavista hele a ja bych sourozence za zazitky nevymenila.
Že jsem spokojená a šťastná a život je krásný. Nepřestávám se divit, kolika lidem tento postoj mírně řečeno vadí.
Příspěvek upraven 26.08.20 v 16:55
@Tarjei píše:
@Altavista hele a ja bych sourozence za zazitky nevymenila.
A já bych jednoho sourozence za možnost koupit si džíny nebo boty a nebo mít na obědy a nezažít šikanu klidně dala. Respektive klidně bych ho neměla, zpětně ho samozřejmě neobětuji a miluji, kdyby nebyl nic bych nevěděla.
Je to nepopulární názor, je můj a upřímně mě cizí v tomto naprosto nezajímají ![]()
@Anik píše:
Taky bych s tím nesouhlasila. Ale to člověk pochopí třeba až ve 40, když oba rodiče zemřou, a zůstane jen ten brácha… Moje dcera bude jedináček, má všechno, žijeme si v pohodě, ale mám pocit, že jsem to nezvládla, protože zůstane sama.Ale tady to asi nemá být o diskusi, tak se omlouvám za OT
Mám sourozence 3
obří rodinu a udělám pro ně cokoliv, ale k názoru mám důvody.
@Altavista aha a ja myslela, ze tu diskutujem. Tak asi ne no.
Jojo v pohodě, však já už se omluvila, o tomto se diskutovat nedá, to bysme se tady pohádaly u každého druhého zde zmíněného názoru ![]()
Já zas mám nepopulární názory kolem Vánoc, Velikonoce považuju za naprosto zbytečné, hlavně velikonoční zvyky na vesnici jsou peklo a trapárna, taky o manželství si myslím svoje a jistě by se ještě něco našlo…
@Altavista píše:
Mám sourozence 3obří rodinu a udělám pro ně cokoliv, ale k názoru mám důvody.
Ze v CR je zbytecne moc davek a stat je az moc stedry k tem, co maji k praci 1000 vymluv.
@Anik Nemyslím, že by se kdokoliv měl omlouvat, tohle téma je vyloženě na hádky a to nemá smysl
není moc diskuzní.
Někdo má ten, někdo onen názor.
Svátky se mi mění věkem, teď už začínám být i rozněžnělá. Ale dárky mi přijdou jako kravina, koupím si co chci ![]()
A ten sourozenecký názor je opravdu ze života, že někdy je lépe méně dětí a více statků. Není to tak, že bych nemilovala své sourozence.
@Kosopemi s tim souhlasim
Me osobne vadi, ze porodne neni pro vsechny matky nebo teda pro nikoho a ze liny lemry, co maji zdravy ruce nemakaji a stat jim sype prachy
Nejsem divná, když nepotřebuju hlídání.
Ale to už tu v jiném tvaru bylo
Asi že kdybych se mohla znovu rozhodnout, už bych nechtěla děti…
@Tarjei Já taky. Jako malá jsem měla hodně málo peněz, sice mě to štvalo, ale nebylo to nic zásadního a dneska mi přijde, že už je uplně jedno, kdo, co měl jako dítě. Žijeme si každý po svém. A předpovědi učitelek nevyšly. Ani podle známek, ani podle sociálního statusu rodiny. A nevyšly ani předpovědi rodičů a spolužáků. Jdiné co tu je jisté, že žádný klíč neexistuje. Je to namíchané. Z chudých dětí jsou kolikrát bohatí dospělí a pokud ne finančně, tak rodinně, společensky, morálně. Ale taky ne ze všech. Z bohatých jsou někteří obyčejní lidé, někteří bohatí singles oranžoví ze solárka, jiní žijí fajn a majetek rozšířili a starají se o děti i stárnoucí rodiče. Z školních „aufcaidrů " už tak nežije dneska nikdo, co vím. Z holky, kterou kvůli obličeji přezdívali "krysa“ vyrostla hezká, štíhlá ženská, co se vdala, porodila, má fajn práci. Školní premiant a pologenius a fajn kluk se uchlastal. Třídní rváč a surovec občas přijde na školní sraz předvést svých 160 cm výšky se zbytky drzosti v obličeji a mozolnatýma rukama od tvrdé manuální práce. A ti obyčejní žijí tak různě. Někdo má lepší období, někdo horší. Ale víc naší partu z dětsví ovlivnily povahové vlastnosti, charakter a náhodné štěstí. Než nějaký majetek a lepší standardy kdysi v dětství. ![]()