Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1124
26.8.20 20:25
@Kosopemi píše:
No to je prave to, ze to dite se tak nerozhodlo, nekdo mu zivot zachranit musi. Takze co dal? Trestat matku? To by zas bylo nefer vuci tem matkam, ktere to riskly a nahodou porodily bez problemu. Nebo plosny trest? Pokuta?

A mě to zase přijde nefér vůči zdravotníkům, že pak spěchají k domácímu porodu, musí být vystaveni pohledu na novorozence co potřebuje akutní péči, třeba bez výsledku, jen proto, že maminka nechtěla být ve stresu z pohledu na doktora v tento speciální den. Kdyby bylo z jakéhokoliv důvodu třeba dítě zachraňovat, mělo by být už v momentě, kdy leze na svět, v nemocnici, aby se neplýtvalo časem. Já jsem pro svobodnou volbu rodiček, ale v rámci přijetí rizik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.8.20 20:26
@Lilith_S píše:
Protože můj názor je, že domácí porod ženy volí po zhodnocení všech rizik a daná rizika na svou odpovědnost přijímají. Nechtějí zdravotní pomoc v zařízení tomu určeném, takže by měli i zdravotníci mít možnost se od toho distancovat. Však jsou to nepopulární názory :nevim:

Tož já ti tvůj názor neberu…

Jen se zamýšlím, když dostaneš rýmu, a zkusíš to vyležet doma, ale ono se z toho časem vyklube zápal plic, taky by se od tebe měli zdravotníci distancovat, jelikož jsi do nemocnice neběžela už s rýmičkou? :think:

Ale to je jen takový názor… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.8.20 20:28

Jo, a ještě mám nepopulární názor - do očkování dětí by rodiče taky měli mluvit, a dokonce o tom i rozhodovat. ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
26.8.20 20:29
@zrcadlo píše:
Můžu se zeptat, jak se lékař má distancovat a zároveň dodržovat Hippokratovu přísahu? Jen ať tu povinnost zasáhnout mají (to dítě za svou matku nemůže), ale ať ten výjezd ti rodiče zaplatí.

Dobře, nebo. Prostě domácí porod tedy nefinancovat z veřejného zdravotnictví.

@Jahru v tohle ohledu si taky myslím, že civilizační choroby prokazatelně spojené s životním stylem (cirhóza z alkoholu a ne ze žloutenky, obezita a s tím spojené ischemické choroby) by měly mít upravené čerpání z veřejného zdravotnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.8.20 20:30
@Lilith_S píše:
Dobře, nebo. Prostě domácí porod tedy nefinancovat z veřejného zdravotnictví.@Jahru v tohle ohledu si taky myslím, že civilizační choroby prokazatelně spojené s životním stylem (cirhóza z alkoholu a ne ze žloutenky, obezita a s tím spojené ischemické choroby) by měly mít upravené čerpání z veřejného zdravotnictví.

Uf! Tak to tě uklidním - nefinancuje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
26.8.20 20:32
@J_Doe píše:
Tož já ti tvůj názor neberu…

Jen se zamýšlím, když dostaneš rýmu, a zkusíš to vyležet doma, ale ono se z toho časem vyklube zápal plic, taky by se od tebe měli zdravotníci distancovat, jelikož jsi do nemocnice neběžela už s rýmičkou? :think:

Ale to je jen takový názor… ;)

Já ti rozumím, za mě je prostě porod situace, na kterou se narozdíl od zápalu plic připravuješ a hlavně nejde jen o tebe. Chápu, že pro spoustu žen je to obrovský zážitek který má probíhat v jejich režii, ale já jsem řešila jen to, jakou péči dostane syn a jak jsou připraveni na krizové situace. A měla jsem bonding, syn byl celý pobyt v porodnici se mnou celý týden s námi byl i manžel. Což by mě u rýmy řešit nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
26.8.20 20:32
@Lilith_S píše:
Protože můj názor je, že domácí porod ženy volí po zhodnocení všech rizik a daná rizika na svou odpovědnost přijímají. Nechtějí zdravotní pomoc v zařízení tomu určeném, takže by měli i zdravotníci mít možnost se od toho distancovat. Však jsou to nepopulární názory :nevim:

Ony ale nestojí o péči jenom při porodu, při kterém je vsechno v pořádku, ne? Při komplikovaném porodu naopak o péči stojí.

Já tenhle hon na čarodějnice nechápu, fakt nechápu. Nikdo nepochybuje, že ošetřen by měl být i opilec po autonehodě, agresor který někoho napadl a sám si způsobil zranění, vězeň, cyklista bez helmy, cukrovkar nedržící dietu, kuřák s rakovinou… Ale rodicky, pokud nechtějí do porodnice, aby měly tu čest a užily si našeho vyspeleho zdravotnictví, at si chcipnou i s detma. Proč, proboha?

Osobně: dovezla mě do porodnice sanita po PREKOTNEM porodu. Fakt to nebyl plánovaný domácí porod, fakt ne. Nicméně pouhé podezreni na, že to BYLO SCHVÁLNĚ stačilo na to, aby se ke mě přijímající směna chovala tak, jako bych nebyla žena těsně po porodu, ale opilý vytrznik v cele předběžného zadržení :poblion: Být skutečně domácí rodicka a plánovat další děti, tak mě po tomhle zacházení do porodnice už v životě nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
26.8.20 20:33
@J_Doe píše:
Uf! Tak to tě uklidním - nefinancuje. ;)

Výjezdy k domácím porodům nikdo nefinancuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
26.8.20 20:33

@Lilith_S

Posudkoví lékaři nestačí posuzovat ani neoddiskutovatelé invalidy.

To bych chtěla vidět tu armádu, co bude posuzovat, zda si někdo přivodil deprese nevhodným životním stylem, definovat, co spadá pod „prokazatelně“ a trávit s tím roky po všech možných odvolání a soudech.

To jsou takové nápady z kategorie „dneska jsem poprvé přemýšlel o…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
26.8.20 20:36

@Platanka tak já myslím, že tenhle názor nesdílí dost lidí na to, aby to byl hon na čarodějnice. Respektive u nás to zatím velkou tradici nemá. Třeba To tam časem dospěje a ta logistika bude taková, že domácí porod pouze se zdravotníkem (ne dulou) a pak už to bude třeba o něčem jiném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17935
26.8.20 20:37

Ze tak jak je strasny a zvraceny jist lidi, je stejne zvraceny jist zvirata…umele je oplodnovat, zavirat do kleci, mladata odejmout od matky a dat do boxu, z ktereho pujdou na jatka…ze dokud homo sapiens nepochopi, ze zvirata jsou vnimave a citici bytosti a trpi stejne, jak bychom trpeli my na jejich miste, tak porad zustavame jenom krutym predatorem, kterej nevyzl z dusevniho stredoveku. Ze dokud se nenaucime respektu a soucitu vuci zviratam, ktere zdileji s nami tuto planetu, jsme na tom hur jak ty zvirata, protoze my na rozdil od nich mame moznost volby a mame dar rozumu a empatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
26.8.20 20:38
@Lilith_S píše:
Výjezdy k domácím porodům nikdo nefinancuje?

Psala jsi o domácích porodech - ty si hradí rodička opravdu sama, alespoň to tak bývalo.

Výjezdy nevím, to už se s největší pravděpodobností hradí z pojištění. A proč by nemělo? Když si rodička hradí zdravotní pojištění… stejně jak ten cukrovkář nedodržující dietu… nebo alkoholik… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
26.8.20 20:39

@MrsNorris

Tak jmenuje se to nepopulární názory :) realita to není, nejspíš ani nebude, respektive možná bude až dojdou peníze v rozpočtu a bude se hledat kde ušetřit…
Stejně tak je nereálné zrušit rodičák a podobně a stejně to tu zaznělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
26.8.20 20:40

Očkování nezpůsobuje žádné nemoci

vše co u dětí propukne jsme mu do „vínku“ dali my, rodiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32124
26.8.20 20:43

@J_Doe a nést si za svoje rozhodnutí plnou zodpovědnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová