Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj názor - rodička má mít možnost se rozhodnout, jestli chce porodit dítě doma nebo v porodnici. ![]()
@J_Doe píše:
Můj názor - rodička má mít možnost se rozhodnout, jestli chce porodit dítě doma nebo v porodnici.
Souhlasím, a pak by měli zdravotníci mít možnost odmítnout vyjet k domácímu porodu.
Moje nepopulární názory:
A určitě by se toho našlo ještě hodně ![]()
@Lovelytrue píše:
Ahoj, tak mě napadlo, že snad každý máme nějaký názor, který bývá společností nepochopený a často vás za něj odsuzují. Jaký máte pro společnost nepopulární názor vy?Tak já začnu
PS: pište své názory, ale neurážejme se navzájemmůj nepopulární názor: přijde mi divný, když má holka mladší 20 let dítě. A ještě jeden: Nemám iphone ani pandoru, protože to má každý a přijde mi to předražený.
Nesnáším řidiče vychovavace a levoproudare.. A protože jezdím fakt hodně, tak tecu téměř pořád.. Ale spousta lidí tvrdí, že jezdit 50 mimo obec a 80 na dálnici je bezpečné.. Jo a korona je kravina, jen uměle vytvořeno.. To taky populární není
jo a zrušila byhc sociální dávky, všechny.. Nechala bych mateřskou dle výdělku a zbytek, ať se stará sám.. Žádné příspěvky na bydlení, doplatky atd.. Protože je to masivně zneužívání a stejně to, co potřebují pomoc, ji nedostanou..
Příspěvek upraven 26.08.20 v 20:15
@BrnackaM píše:
Moje nepopulární názory:
- štvou mě lidi, co neumí pořádně česky a vymlouvají se na mobil, že jim to automaticky opravuje
Jo, mě zas lidi, co s pravopisem prudí a poučují, opravují, jak na základní škole. ![]()
@Lilith_S píše:
Souhlasím, a pak by měli zdravotníci mít možnost odmítnout vyjet k domácímu porodu.
Proč?
@Lilith_S píše:
Souhlasím. A ke zraněným sportovcům a turistum by taky měli mít možnost odmítnout vyjet. Protože kdyby ty hazarderi nezodpovedny treba jezdili na rotopedu v posilovně, místo riskovani venku, tak by se jim to nestalo.
@J_Doe píše:
Proč?
Protože můj názor je, že domácí porod ženy volí po zhodnocení všech rizik a daná rizika na svou odpovědnost přijímají. Nechtějí zdravotní pomoc v zařízení tomu určeném, takže by měli i zdravotníci mít možnost se od toho distancovat. Však jsou to nepopulární názory ![]()
@Lilith_S píše:
Správně. Dítě si to musí po zásluze odskákat.
Můj nepopulární názor je, že Bůh, andělé, duchové a další nadpřirozené bytosti neexistují. Nechápu, že se v dnešní době najde tolik lidí, co v tohle věří..
@Lilith_S píše:
No to je prave to, ze to dite se tak nerozhodlo, nekdo mu zivot zachranit musi. Takze co dal? Trestat matku? To by zas bylo nefer vuci tem matkam, ktere to riskly a nahodou porodily bez problemu. Nebo plosny trest? Pokuta?
@Lilith_S píše:
Neměli, složili Hippokratovu přísahu. Stejně jako nemůžou odmítnou ošetřit někoho, kdo si vlastní vinou rozbil hubu na motorce, kouřením si způsobil rakovinu plic nebo chlastáním cirhózu jater.
@martina.se píše:
Nesnáším řidiče vychovavace a levoproudare.. A protože jezdím fakt hodně, tak tecu téměř pořád.. Ale spousta lidí tvrdí, že jezdit 50 mimo obec a 80 na dálnici je bezpečné.. Jo a korona je kravina, jen uměle vytvořeno.. To taky populární není![]()
jo a zrušila byhc sociální dávky, všechny.. Nechala bych mateřskou dle výdělku a zbytek, ať se stará sám.. Žádné příspěvky na bydlení, doplatky atd.. Protože je to masivně zneužívání a stejně to, co potřebují pomoc, ji nedostanou..Příspěvek upraven 26.08.20 v 20:15
Jo, souhlas. Korona je chřipka s nejlepším PR. Na něco holt bylo potřeba blížící se celosvětovou ekonomickou krizi hodit. ![]()
@Lilith_S píše:
Ac nejsem příznivec domácích porodu (sama bych tak nikdy nerodila), tak si myslím, že rozhodovat se, zda vyjet či nevyjet k porodu doma není na rozhodnutí dispečera. Doma se rodí děti i prekotne, jak to ten dispečer odliši?
@Lilith_S píše:
Protože můj názor je, že domácí porod ženy volí po zhodnocení všech rizik a daná rizika na svou odpovědnost přijímají. Nechtějí zdravotní pomoc v zařízení tomu určeném, takže by měli i zdravotníci mít možnost se od toho distancovat. Však jsou to nepopulární názory
Můžu se zeptat, jak se lékař má distancovat a zároveň dodržovat Hippokratovu přísahu? Jen ať tu povinnost zasáhnout mají (to dítě za svou matku nemůže), ale ať ten výjezd ti rodiče zaplatí.