Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všechny nepopulární názory mají trhliny, jsou to složité věci a nejde to šmahem rozsoudit. Jedna by sebrala rodičáky a dala to postiženým. Druhá by nakázala všem, co čekají postižené dítě doložit, že mají úspory, jinak by musely na potrat. Jedna a ta samá napíše, že ženy v produktivním věku nemají být 3 roky doma a přitom sama má dvě vysoké školy. Hned by tu mohl někdo argumentovat tím, že druhou vysokou by plně zpoplatnil, protože proč by to měl hradit stát, že někdo v produktivním věku stojí stát peníze, když velmi slušné vzdělání od státu dostal v podobě jedné VŠ?
A někdo jiný by mohl napsat, že obecně je vysokoškoláků zbytečně moc a lidi do řemesla chybí. A proč stát utrácí za tolik studentů, když už dávno mohli pracovat a odvádět daně. A jiný by mohl napsat, že on si vystudoval soukromou vysokou a kdo nemá peníze, ať nestuduje. Zpoplatnit všechno a nebude to stát nic ze státního rozpočtu. Tak by se nám narodily jen zdravé děti. Nemajetné matky nedokonalých dětí by k potratu dotáhla policejní eskorta v poutech, protože, když nedoložila majetky a o dítě se pere, tak co s ní jinýho Studovali by jen bohatí bez ohledu na IQ, ti by pak poroučeli v práci těm méně vzdělaným. Matky bychom nahnaly řídit tramvaje, jako to udělali komunisti a děti by šly do jeslí tak od roka.
@Altavista Krize? Je ti kolik? Jsi poválečné dítě - ale to obědy ve škole nebyly nebo totalitní - kde byly přídavky na děti a měli se všichni stejně blbě jenom pár lidí lépe nebo dítě po roce 90 - ale to byly opět možné přídavky na děti?
Na zaplacení školních nemají dnes jen samoživitelky bez alíků od chlapa nebo rodiče vypalovači zobáků. Za 5 krabiček jsou obědy pro jedno dítě.
Naše ZŠ dotuje obědy asi pro 20 dětí sociálních případů, platí se to ze sběru papíru školou (nosí ho tam děti). Takže nějaká cesta se najde, když se chce.
@Ackm No a prave proto jsou to nepopularni nazory a o tom ta diskuze je. Navic jsi to trochu vyhrotila, ale sama pro sebe to beru jako nadsazku.
@Ackm Oba obory jsem studovala zároveň a na stejné univerzitě (jiné fakultě), takže rozhodně jsem 10 let v kuse VŠ nestudovala.
@Ackm nejsem si jistá, ale není druhá VŠ i když státní zpoplatněna? Pokud ne, tak mít matku obrali ![]()
@bublinek píše:
@Ackm nejsem si jistá, ale není druhá VŠ i když státní zpoplatněna? Pokud ne, tak mít matku obrali
Bylo to zpoplatněno, taky jsem platila za „další studium“, ale pak to prý rušili.
@bublinek píše:
@Ackm nejsem si jistá, ale není druhá VŠ i když státní zpoplatněna? Pokud ne, tak mít matku obrali
Není, pokud nepřesáhnes dobu studia, tj. 4 roky na Bc a 3 roky na Ing /mgr. Dřív to ale placené bylo
@LaPaloma píše:
@Altavista Krize? Je ti kolik? Jsi poválečné dítě - ale to obědy ve škole nebyly nebo totalitní - kde byly přídavky na děti a měli se všichni stejně blbě jenom pár lidí lépe nebo dítě po roce 90 - ale to byly opět možné přídavky na děti?
Na zaplacení školních nemají dnes jen samoživitelky bez alíků od chlapa nebo rodiče vypalovači zobáků. Za 5 krabiček jsou obědy pro jedno dítě.
Naše ZŠ dotuje obědy asi pro 20 dětí sociálních případů, platí se to ze sběru papíru školou (nosí ho tam děti). Takže nějaká cesta se najde, když se chce.
Promiň, ale i když máš asi pravdu, tady sis vypíchla jen jednu věc. Myslím, že Altavista to myslela tak, že každý si má pořídit jen tolik dětí, kolika je jim schopno poskytnou alespoň standard - mimo jiné i ty obědy, ale nejen je. Ty se možná dotují, ale asi se zase nedotuje pro dítě úplně všechno - oblečení, škola v přírodě apod. ![]()
@bublinek píše:
Státní školy jsou pouze UNOB a Policejní akademie.
@Magika VonCary Jenomže na tu školu v přírodě nejezdí ani děti samoživitelek, i když má jedno dítě. To samé lyžák. Zažila jsem u dítěte, že ze třídy už ta matka nedala ani 300 Kč za školní výlet, protože nemohla. Měla jen 1 dítě a otec nedal korunu. Jedno divadlo pak učitelka zaplatila z fondu, co dostali jako podíl na tom sběru papíru, aby dítě mohlo jet.
Tak můj nepopulární názor je, že děti by měl mít jen ten kdo je zvládne mít přirozenou cestou. Komu to příroda nedovolí, tak holt nic. Z nějakého důvodu jim to prostě nejde a příroda ví proč.
VŠ bych zpoplatnila, ale zavedla víc prospěchových stipendií.
Dle mě je VŠ zbytečně moc.
Celkově bych změnila školství, do škol bych děti posílala dřív. A dřív i do práce. Po dokončení ZŠ místo dalšího denního studia do práce a studium při tom. Praxí se stejně naučí víc než sezením ve škole
@Ackm píše:
Všechny nepopulární názory mají trhliny, jsou to složité věci a nejde to šmahem rozsoudit. Jedna by sebrala rodičáky a dala to postiženým. Druhá by nakázala všem, co čekají postižené dítě doložit, že mají úspory, jinak by musely na potrat. Jedna a ta samá napíše, že ženy v produktivním věku nemají být 3 roky doma a přitom sama má dvě vysoké školy. Hned by tu mohl někdo argumentovat tím, že druhou vysokou by plně zpoplatnil, protože proč by to měl hradit stát, že někdo v produktivním věku stojí stát peníze, když velmi slušné vzdělání od státu dostal v podobě jedné VŠ?A někdo jiný by mohl napsat, že obecně je vysokoškoláků zbytečně moc a lidi do řemesla chybí. A proč stát utrácí za tolik studentů, když už dávno mohli pracovat a odvádět daně. A jiný by mohl napsat, že on si vystudoval soukromou vysokou a kdo nemá peníze, ať nestuduje. Zpoplatnit všechno a nebude to stát nic ze státního rozpočtu. Tak by se nám narodily jen zdravé děti. Nemajetné matky nedokonalých dětí by k potratu dotáhla policejní eskorta v poutech, protože, když nedoložila majetky a o dítě se pere, tak co s ní jinýho Studovali by jen bohatí bez ohledu na IQ, ti by pak poroučeli v práci těm méně vzdělaným. Matky bychom nahnaly řídit tramvaje, jako to udělali komunisti a děti by šly do jeslí tak od roka.
@Tarjei píše:
@Altavista hele a ja bych sourozence za zazitky nevymenila.
Ja take ne…
Nepochopím potřebu být stále online a kontrolovat si mobil x-krát denně. Dále mi nejde na rozum, že někdo má nechráněný sex, když nechce dítě. A úplně přiblblé mi přijde focení jídla, než dotyčný sní a komentáře jako „mňamka“ a „to jsme si dali do nosu“ a podobné výplody. Jo a celkově dávání fotek dětí na sociální sítě.
Ja si třeba myslim, ze střídavá péče je pro děti zmatek a vyhovuje to leda tak rodičům. ![]()