Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alriga píše:
Metro se staví dál, elektrárny také, ovšem na jiné bázi, nemocnice se staví, rozšiřují, modernizuji. Velkokapacitní mučírny zvířat bych zakázala. F. R. Čech není politik ale samolibý tluchuba a kašpar. Byt si můžete narozdíl od dob před rokem 1989 pronajmout kdekoli a kdykoli
Nová trasa se teprve, s velkými tahanicemi o pozemky, chystá. A ta, co byla plánována jako okružní, pravda, tehdy po vzoru Moskvy - ale i jiných velkých měst, a kterou dnes Praha opravdu potřebuje, tiše zmizela v archivech. ![]()
@Anna766 píše:
Do nejbližšího špitálu nevím přesně, asi 40 km.Jo,teď tu budou padat časy jak kdo má dál, výš a hloubš, ale toho zavřenýho baráku je prostě škoda. Narodila jsem se tam já, brácha, můj muž, dokonce moje první dítě se tam ještě stihlo narodit, všichni moji známí, kamarádi…ale jo, ono je prý normální zavírat nemocnice a jezdit bůhví kam. Uplne nejlepší to je, když tě v noci chytne slepák nebo dítě zánět středního ucha.
Takže můj nepopulární názor, zavírat běžící fungující nemocnice je kravina.
máš pravdu, při představě jakéhokoli akutního stavu nebo porodu je 40 km hrozně daleko
A kor třeba v zimě, když je nesjízdno. To je fakt o strach, žít s touhle vizí. Je to škoda..Navíc nemocnice bývají i velcí zaměstnavatelé, takže ubylo pracovních příležitostí.
@sirikit píše:
Pokrytí republiky sítí vysílačů s mobilním signálem + čím dál vysokorychlostnější internet.
Spousta dětských hřišť, herniček, krytá sportovní hala včetně zimáků v kde jaké řiti světa, síť cyklostezek…
No - zrovna ty sportoviště a hřiště mi pořád leží v krku. Nejen to, co jsem psal o chatě, kde jsme to opravdu dělali vlastníma rukama. ![]()
Třeba i dětské hřiště na Dětském ostrově. Bylo uzavřeno na základě lži, že bylo zatopeno při povodni a to na řadu let. Když ho před nedávnem zase otevřeli, je to pro moje kluky už k ničemu…
![]()
Příspěvek upraven 08.09.20 v 23:57
@M_Vladim píše:
Ano, ale na něco to navazuje a to včetně výchovy porevoluční generace tou, co byla za socíku na vrcholu sil.
Nechci, aby to znělo jako chvála na minulý režim, ale historie prostě má nějakou kontinuitu. Nelze se tvářit, že to tak není, to je špek pro tupce.
jo, to nepopírám.
@M_Vladim píše:
Asi je to dané liberálností společnosti. Ještě dneska je někde přiznání rovné sebevraždě.
Ale rozhodně zbývá minimálně 90%. Takže z tohohle mráčku nezaprší - aneb odsud regulace lidského rodu určitě nehrozí.
Dnes ne, ale co kdy to cislo neni fixne a muze se vlivem ruznych faktoru menit? J en se hypoteticky zamejslim, neber to vazne. ![]()
K tomu mnozeni se, neplodnost vlivem znecisteneho prostredi neustale stoupa, cim dal tim mladsi rocniky jsou neplodne. Nevypada to jako samoregulacni mechanizmus, kdyz clovek natolik nici prostredi, ze vlivem prostredi pak jeho plodnost klesa?
@M_Vladim píše:
No - zrovna ty sportoviště a hřiště mi pořád leží v krku. Nejen to, co jsem psal o chatě.Třeba i dětské hřiště na Dětském ostrově. Bylo uzavřeno na základě lži, že bylo zatopeno při povodni a to na řadu let. Když ho před nedávnem zase otevřelo, je to pro moje kluky už k ničemu…
![]()
Mně přijde, že to není o zřízení, ale o konkrétních lidech na rozhodovacích pozicích.
My holt máme roky toho super starostu, tak možná plno věcí vidím růžověji, než globálně jsou.
@pe-terka píše:
máš pravdu, při představě jakéhokoli akutního stavu nebo porodu je 40 km hrozně dalekoA kor třeba v zimě, když je nesjízdno. To je fakt o strach, žít s touhle vizí. Je to škoda..Navíc nemocnice bývají i velcí zaměstnavatelé, takže ubylo pracovních příležitostí.
Třeba tohle je úplně labůžo
bych to nechtěla zažít.
@My Melody píše:
Dnes ne, ale co kdy to cislo neni fixne a muze se vlivem ruznych faktoru menit? J en se hypoteticky zamejslim, neber to vazne.K tomu mnozeni se, neplodnost vlivem znecisteneho prostredi neustale stoupa, cim dal tim mladsi rocniky jsou neplodne. Nevypada to jako samoregulacni mechanizmus, kdyz clovek natolik nici prostredi, ze vlivem prostredi pak jeho plodnost klesa?
Tak já tady horuji za lepší péči pro muže…
![]()
A pokud jde o životní prostředí, tak se trend v posledním čtvrtstoletí, aspoň v Česku, obrací.
![]()
@sirikit píše:Štěstí je krásná věc. Štěstí je ta krásná, přepychová věc… a pak už ten text nemá pravdu.
Mně přijde, že to není o zřízení, ale o konkrétních lidech na rozhodovacích pozicích.
My holt máme roky toho super starostu, tak možná plno věcí vidím růžověji, než globálně jsou.
@M_Vladim píše: Štěstí je krásná věc. Štěstí je ta krásná, přepychová věc… a pak už ten text nemá pravdu.
Ty si za štěstí kupuješ prachy?
![]()
@pe-terka píše:
@My Melody no, můj typ I. Kubelková taky není, vidím na ní cos umělého, co mě esteticky ruší. Nicméně je možné, že své ctitele má, proč ne. Ale jak píšeš, její sebeprezentace je dost prvoplánová. Tak at alibisticky neskuhrá, že je teda ta „sexbomba…“.
@Demarc píše:
Nějak nechápu, co tomu u homosexuálů brání, však to je stejné jako u heterosexuálů, ne? 50% z vlastní linie a 50% z cizí (ať už je to kdokoli). Nebo chceš 100% vlastní linii? Klonování, incest?![]()
U homosexuálů tomu brání to, že jsou sexuálně orientovaní na partnera/ku stejného pohlaví, takže z takového svazku žádné potomstvo nebude a krevní linie končí.
Ledaže bys požadoval, aby lesbička na sebe pustila chlapa a gay se překonal a nějakou tu ženskou zvládl.
Tam zase mám hranice já, když už se tak narodili, nemá nikdo právo je nutit.
@M_Vladim píše:
Ano, ale na něco to navazuje a to včetně výchovy porevoluční generace tou, co byla za socíku na vrcholu sil.
Nechci, aby to znělo jako chvála na minulý režim, ale historie prostě má nějakou kontinuitu. Nelze se tvářit, že to tak není, to je špek pro tupce.
Tak to tedy se tvářit lze. Zdravotnictví před rokem 1989 částečně žilo ještě ze základu předválečné medicíny a částečně opět že „skryté daně“ mizernych platů. Chyběly moderní přístroje, léky, vybavení. Podmínky pro pacienty v nemocnicích byly predpotopni. Čekací lhůty nekonečné. Starší lidé neměli přístup např. k dialýze… a tak by se dalo pokračovat..
Můj nepopulární názor je že nemám ráda muslimy
prostě neschvaluji to jak se chovají k ženám a že si s nima nejsou rovni v jejich zemích. Pro ně je žena hadra na podlahu.To náboženství je mi proti srsti a to opravdu jinak nejsem rasista ani nic takového ![]()