Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj snazilky,
jdu si za vami pro podporu, rady zkusenejsich nebo proste jen nadhled ![]()
Snazime se o miminko. Poprve. Je mi neco malo po 30. Mam dost nepravidelnou menstruaci v prumeru 50-60 dni, nekdy i vice, obcas i mene. Do podzimu 2019 jsem mela Mirenu 5 let, kdy mi zpocatku menstruaci uplne zastavila a posledni rok dva jsem mela uz i slabe menstruace, jak prestavala byt tak ucinna. Od te doby, co je venku, je to takhle rozhozene. Neresila jsem to, protoze nebyl duvod a gynda vzdycky rekla, ze mam ukazkove vajecniky
Ale ted to je se snazenim uz vetsi tema. Zatim se snazim pit kontryhel (salek denne behem a chvili po MS) a nestresovat se v praci. Prvni mesic si ted merim i BT, abych zjistila, jestli tam ta ovulace vubec probehne.
A ted k memu dotazu..Resily byste to vic a sli za gyndou? Uplne do sebe nechci hned hnat hormony a ulpivat na tom, ale mozna uz jsem mela byt davno lecena
Navic nikdy jsem MS nemela ukazkovou, vzdy to tak nejak ruzne kolisalo kolem 32 dni.
Zajimaly by me vase zkusenosti s nepravidelnou menstruaci a snazenim, i kdyz jsme kazda jina
Podarilo se otehotnet i bez hormonu a co myslite, ze pomohlo?
Dekuju moc
Hele já bych nic nedělala, sama mám ms nepravidelnou, ovulaci atak sem nikdy nezkoumala, ms si chodí někdy o měsíci někdy po 2 měsících a děti mám 2 bez jediného problému. Mozna bych koupila ovulacni testy a jeden cyklus se testovala, abys vedela jestli ovulace probíhá.
Měla jsem nepravidelnou ms, ale né až 60 dní jaky ty. Otěhotněla jsem bez hormonů po 4 měsících.
Ahoj, je to hrozně individuální, ale mě hormony pomohl srovnat CBD olej - což byl hlavní cíl před tím než se začneme s partnerem snažit o dítě. Všechno souvisí se vším, ale řekla jsem si, že radši pujdu přírodní cestou než do sebe loupat prášky - je to nějakej můj přístup k životu. A až po 4 měsících se dostavil výsledek, ale jako už neměním! Pravidelná perioda, dokonce bez nějakých větších bolestí, to je / byl pro mě sen. Fakt člověk musí brát CBD pravidelně - ze začátku jsem vynechávala - tak možná proto se mi to dostavilo za takovou dobu…nevím, bláznivej rok každopádně! Už čekám mimčo, tak jsem olej vyřadila, ale doufám, že vám to pomůže
Tenkrát jsem si kupovala olej od cbdcka.cz
@Kriss Tina přesně, to je i můj přístup, ale kamarádky, který vědí, že se snažíme, mě lanaří, ať to řeším s gyndou. Nevím, teď sázím na kontryhel a měření BT, abych aspoň pochopila svoje tělo a nějak se od toho odpíchla
asi k tomu přidám ty ovu testy, i když mi to teda přijde s nimi alchymie dodržet všechny podmínky testování
a ty jsi to jen nechávala přírodě, nebo třeba jsi šla aspoň něčím naproti? Po jaké době se zadařilo?
@Anonymní píše:
Měla jsem nepravidelnou ms, ale né až 60 dní jaky ty. Otěhotněla jsem bez hormonů po 4 měsících.
super, ráda slyším, že to jde i s nepravidelnou MS a takhle rychle ![]()
@Lara5 tyjo o CBD jsem nikdy neslyšela
všude doporučují ten kontryhel, ale jen během první části cyklu, což úplně nedokážu říct, kdy je, takže piju spíš dost nepravidelně
možná i to je chyba…Zkusím k tomu přidat ten CBD - má nějaké vedlejší účinky? A koukám, že cenově to je teda docela úlet, záleží asi na množství CBD látky - máš nějaké doporučení? ![]()
@amelye já to vůbec neřešila, první syn byl úplná náhoda, pak sem 2× potratila a nemohla otěhotnět než sem to zas přestala úplně řešit, vůbec sem nezkoumala ovulaci, části cyklu, zaměřila se na práci a bylo to za chvíli a teď se snažíme o další, zatím čtvrtý měsíc a opět nějak zvlášť neřeším, ovulaci nesleduji, až když by se nedařilo delší dobu, tak to půjdu řešit s Dr ![]()
Mě srovnal do latě ms čistý inositol během pár měsíců. Těhotná sice ještě nejsem, ale tam je jiný problém. Inositol svou část splnil ![]()
@Kriss Tina to jsem taky chtěla - neřešit to a soustředit se na jiný věci, ale asi i kvůli týhle pandemii, kdy není moc příležitostí se rozptýlit, tak to řeším víc no..plus ty kamarádky furt, že by to řešily..a můžu se zeptat, jestli jste i ten sex neřešili, nebo se řídili tím pravidlem ob den? ![]()
@amelye ne neřešila ani ob den, proste když byla chuť, žádný násilí ![]()
@Rejže.kl super, to jsem neznala
neměla bys odkaz na konkrétní doplněk? Na netu jsou různé kombinace ![]()
@Kriss Tina paráda! U nás je nejen ta MS ale i ten sex tak nepravidelný, že si to vzájemně úplně nepomáhá ![]()
@amelye https://www.suplementy.cz/…-500-kapsli/?…
Já používám tenhle. K tomu si kup jen obyčejnou listovku a vyjde tě to ve finále mnohem levněji, než inosifol nebo inofolic nebo jiné mixy
je to mega balení a obsahuje to zkrátka čistě tu nejvíce potřebnou složku ![]()