Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,
Mám měsíčního chlapečka a jsem hrozně zoufalá. ![]()
Pořád vydává zvuky jakoby tlačil,u toho zrudne a pak začne i brečet.V noci kvůli tomu nespí ,přes den se snaží usnout a když usne,za 5 minut ho budí pocit na tlačení,TLAČÍ,TLAČÍ…prostě nepřetržitě tlačí. ![]()
6ádný kapičky na prdíky nezabíraj (Sab Simplex,baby calm).
Jinak všechno v pořádku,kaká hodně a ani moc neprdí!
Takhle pořád do kola ve dne i v noci,už nevim co mám dělat.Ani se vůbec nevyspim.Tak tři hoďky v noci! ![]()
Jestli máte někdo stejný problém a jak ho řešíte nebo řešili,tak napište!?Není to nic vážnýho!
Předem děkuji za rady
Ahoj oxi.. no mam pre teba jednu radu
u nas spolahlivo fungovala rektalna rurka. Malej sa ulavilo hned a bola vysmiata. Ona teda ani neplakala, len tlacila a tlacila a nic neslo
tak sme 3,5 mesiaca pouzivali rurku a bolo to bez problemov. Potom postupne zacala kakat aj sama pravidelne a rurku sme vyhodili ![]()
K.
Ahojky,jak piše kkatus,u nás to bylo podobné,první 2 měsíce taky skoro pořád tlačil,v noci teda ne,ale přes den pořád,taky pomohla rourka,nic jiného nezabíralo
Ale možná bych se ještě poradila i s mudrou,jestli to je opravdu od prdíku,jestli ho netrápi něco jiného.
Tak hodně štěstí a neboj,bude líp,tak hlavu vzhůru
![]()
Náš Jája když byl malý, tak do 2.měsíce tlačil ráno a pak plakal. Sem tam jsem použila rektální rourku a nahřívala bříško fénem a tím se i uklidnil. Začala jsem pak používat Sab simplex a to pomohlo.
Snad najdeš něco, co pomůže.
Kati
Protože jsme od začátku přikrmovali, tak jak zázrakem pomohl Nutrilon Comfort spolu s rektální routkou, ta byla na vyhnání prdíků fain, ale přestal tlačit až po tom Nutrilonu, který jsem dávala na noc… Živě si na to vzpomínám, jak tlačil ze spaní…
U nás se to zlepšilo, až když se syn v 5 měsících začal překulovat na bříško. Kapky nepomáhaly žádné, masáže bříška taky ne. Trochu nám pomáhalo cvičení s nožičkama (v leže na zádech dávat kolínka k bříšku). Taky se mu lépe prdělo v leže na bříšku. A často se vyprděl při kojení, tak jsem i často přikládala.
Rektální rourku jsem používala asi 2-3× týdně. Pak jsem ji od 4 měsíců už nemohla používat.
Ahoj,mám stejné zkušenosti jako předchozí maminky.Nejvíc se mi vyplácí kombinovat různé metody-Sab Simplex,pro mě fenyklový čaj,masáže bříška Pupíkem,cvičení nožičkama,přetáčení na bříško, odříhávání,ale nejlepší a nejúčinější je REKTÁLNÍ ROURKA.Přeju pevné nervy a hodně optimismu!!
ahoj,
jsem pro rektalni rourku…nase mala na to trpi taky,jak popisujes…trubicka je 100% uleva…spolu se SAB S. prdiky zvladame…
(jo a nase mala holcicka na to trpi mnohem vice,nez jeji braska v tomto veku…a pak ze kluci to maji horsi
)
V lekarne to stoji 20kc,to neni az takova investice…konec namaz nejakym kremem a zaved do konecniku a uvidis,jak se malemu ulevi…proceduru vetsinou provadime pred spanim a pak mam celou noc pokoj..a navykove to neni.....
Jaana
Holky,mockrát vám všem děkuju za rady.
Už letim do lékárny pro tu zázračnou rourky,snad nám taky pomůže!Dneska jsem zase toho moc nenaspala…takže to bude moje poslední naděje.Pak vám napíšu jestli to u nás zafungovalo. ![]()
Tak zatim pa
Ahoj
doufám že Vám rourka pomůže. Nám bohužel nepomohla a to neustálé tlačení skučení, rudnutí, řev, megařev jsem si už užila 2×. Michala to pustilo zázrakem ze dne na den v 3 měsících a týdnu a Matýska něco málo po dvou měsících…
Je to na prášky … Zkoušeli jsme naprosto všechno - cvičení, fén, termofor, rourku, baby calm, sab simplex, weledu, pupík, Pít po pravidelných intervalech, fenyklový čaj, já nejedla skoro nic… ale bylo to prd platné… nemělo to žádný vliv… spali jsme se špuntama v uších, protože to neustálé skučení bylo nesnesitelné… miminka tyto zvuky vydávala i po celou dobu spaní a přitom sebou různě kroutili,,,, no ale spali a já potřebovala spát taky tak to bylo nevyhnutelné…
Přešelo to samo , ze dne na den… bohužel do dnes je mi líto, že jsem nezažila klidně spícího anděla v postýlce..... no ale hlavně že to přešlo… Takže zkus vše, a když nic nepomůže a z medicínského hlediska je miminko zdravé.. tak věz že jsi v tom nebyla a nebudeš sama… a vydrž… přejde to… určitě!!
Ahoj,
dej vědět jak rektární rourka pomohla. Mě s Péťou nepomohla vůbec, vlastně jsme vyzkoušeli všechno - Sabíka, rektární rourku, nahřívání, masáž, polštářek s nahřátými jadérky.....
Péťovi to přešlo až po čtvrtém měsíci.
Jeník to neměl tak hrozné, ale zato ho to občas zatrápí ještě teď.
Ach jo, mám pocit, že kdyby někdo vynalezl zaručené kapičky na dětskou koliku, tak je z něj zaslouženej milionář.
Držte se, ta bezmocnost je hrozná.
Alča.
Ahoj, velice se nám osvědčily kaply Hylak. V kombinaci se Sab simplexem nastalo během dvou dnů ke zlepšení 90 procent. Jako když utne, od té doby kaká malá sama pravidelně a bez bolesti.
Ahoj , tak jak vam to dopadlo nakonec ? Me malej tedka taky porat tlaci a rudne u toho , neustale ho to budi , rourka pomuze ale za hodku je tady znova ![]()
ahoj, máme skoro 2-měsíčního chlapečka a zažíváme to samé…prdíky…tlačení a řev
kdy to u vás přestalo? ![]()
Mikysek píše:
ahoj, máme skoro 2-měsíčního chlapečka a zažíváme to samé…prdíky…tlačení a řevkdy to u vás přestalo?
A proto jsem si přála holčičku ty na ty prdíky prý tak netrpí ![]()