Nepříjemná knihovnice, jak se zachovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17006
19.11.13 14:04

@tasa - napadlo mě, jestli nemáš možnost si příště zavolat, jestli bude možnost projet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
19.11.13 14:05
@tasa píše:
holky, to je ten důvod proč se ptám, protože se nechci chovat jako knihovnice, ale zárove%n si nechci nechat kálet na hlavu. No a protože mám pocit, že jsem to měla vyřešit (asi ) jinak. tak se ptám-jako poučení pro příště-na podobnou situaci

nic, zůstat nad věcí. Rozhodnout si, jestli je opravdu nutné je rušit, jestli by to nešlo udělat ke spokojenosti všech stran (přijít jindy, dítě donést, půjčit si jen to nutné…). Nepříjemnou knihovnici bych neřešila, pomyslela bych si svoje a asi bych se na ni usmála jak píše @martina.se . Třeba byla vytočená z těch dětí…to nikdo neví, neomlouvám ji, jen prostě každej někdy ujede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.11.13 14:05

@tasa je pravda, že když to nikde neměli psaný, tak je to jejich chyba. Do knihovny to mám trochu z ruky (20 km). Takže bych se jich asi zeptala, jak dlouho ta beseda bude trvat, oběhla si jiný věci, co potřebuju ve městě zařídit a pak bych se vrátila. Ale pokud by ta beseda měla trvat nějak dlouho a já už měla všechno vyřízený, tak bych tam zašla.

• Citovat
  • Upravit
4132
19.11.13 14:06

Zbytečně sis zkazila den. Knihovnice byla holt v ráži. Já bych to neřešila, buďto hodila sviště na ruce, vrátila knížky, vzala rezervované a šla, nebo bych prostě rovnou odešla a přišla jindy. Nové knížky ke čtení bych si nepůjčovala. To přece vydržíš den, dva bez četby. Já bych doma prostě šáhla po něčem osvědčeném a do knihovny bych šla při nejbližší možné příležitosti. A na milou knihovnice bych se usmála, pěkně pozdravila a zeptala se, jak dopadla beseda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zzoop
19.11.13 14:09

Ja vazim 50kg, moje 21 mesicni dite 14kg, od roka a pul chodi pesky a kocar nepouzivame. Kdyz jsem nekde, kde nechci, aby neco vyvadel, vezmu ho do naruce. Nechapu tedy, proc bys ho na chvili nemohla podrzet. Chovala jsem takhle 15 minut i petiletou holcicku, co mela 20kg :nevim: Knihovnici se nedivim, asi byla z deti na besede na nervy.
Nejak opravdu nechapu, co resis, o nic nejde. Ja bych vzala dite na ruku a bylo by.

• Citovat
  • Upravit
n. evill
19.11.13 14:09
@tasa píše:
taky pbych přišla jindy, ale právě protože byla nepříjemná, jsem si řekla at si to vyzere.
heled, moje dite uz je tezky na to, abych ho drzela na jedny ruce a druhou vybirala knizky

Aneb kdo po Tobě kamenem, Ty po něm dvěma… :).
Já bych dětem besedu nekazila a přijela teda jindy. Běžně se stává, že mají někde nepředvídatelně zavřeno, inventuru, celofiremní dovolenou atd. takže mě by nezarazilo ani nenahlášené konání besedy, a prostě bych přišla jindy (max bych se optala, jestli bude ještě nějaká beseda ať zase nepřijdu nevhod).

• Citovat
  • Upravit
60142
19.11.13 14:11

Sla bych si normalne pujcit knihy, co na tom resit :nevim:
Knihovnici sem resila jednou, kdyz prisla ke me domu s tim, ze mam vratit knihy. Nspsala sem na vedeni, ze si opravdu nepreju, aby me nekdo chodil upominat osobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.11.13 14:15

Nevím, je pro děti to, že během besedy 1 - 2 x vstanou a protáhnou se, zničením kulturního zážitku? :think:

Jsem zlá a deformovaná výchovou dvouletého dítěte - když bude knihovnice vidět, že se jí nerudnost vyplácí, matky s kočárkama ji nevotravujou, případně poníženě plácaj svůj kredit na to, aby se zeptaly, jestli směj přijet, bude z ní naprosto nesnesitelnej zmetek!

Asi bych se s ní snažila přátelsky domluvit, kam mám teda dát kočár apod., ale táhnout se tam ještě jednou by mě ani nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.11.13 14:17
@zzoop píše:
Ja vazim 50kg, moje 21 mesicni dite 14kg, od roka a pul chodi pesky a kocar nepouzivame. Kdyz jsem nekde, kde nechci, aby neco vyvadel, vezmu ho do naruce. Nechapu tedy, proc bys ho na chvili nemohla podrzet. Chovala jsem takhle 15 minut i petiletou holcicku, co mela 20kg :nevim: Knihovnici se nedivim, asi byla z deti na besede na nervy.
Nejak opravdu nechapu, co resis, o nic nejde. Ja bych vzala dite na ruku a bylo by.
@N. evill píše:
Aneb kdo po Tobě kamenem, Ty po něm dvěma… :).
Já bych dětem besedu nekazila a přijela teda jindy. Běžně se stává, že mají někde nepředvídatelně zavřeno, inventuru, celofiremní dovolenou atd. takže mě by nezarazilo ani nenahlášené konání besedy, a prostě bych přišla jindy (max bych se optala, jestli bude ještě nějaká beseda ať zase nepřijdu nevhod).

tak já dětem besedu kazit nechtěla, ale taky jsem nechtěla přidělavat práci k sobě - cestování v MHD s kočárem fakt nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
19.11.13 14:20

Já nějak nechápu, co řešíš.
A ještě méně chápu ty, co tady píšou, žes měla odejít a přijít jindy nebo tahat dítě na ruce. Proč jako? Protože tam byla nějaká beseda?
Pokud to bylo v normální výpůjční době, nikde žádné upozornění, že boční vchod bude uzavřený, a vstup s kočárkem není zakázán, normálně bych si šla vybírat knížky a protivnou knihovnici ignorovala. Při průjezdu tou místností bych maximálně řekla nějakou zdvořilostní frázi typu „pardon, já jen projedu a nebudu rušit“. To je jejich problém, že to tam mají tak špatně uspořádané a že besedy pořádají v průchozí místnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
19.11.13 14:24

Zbytečně to hrotíš. Mě zase štvou matky s kočárky, které si stoupnou v knihovně mezi regály kam se nikdo další už nevejde a na ostatní se dívají stylem. Jsem matka, mám kočár s dítětem a kdo je víc… naštěstí u nás vjezd s kočárem zakázali, takže se tam dá chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.11.13 14:26
@Kassy píše:
Já nějak nechápu, co řešíš.
A ještě méně chápu ty, co tady píšou, žes měla odejít a přijít jindy nebo tahat dítě na ruce. Proč jako? Protože tam byla nějaká beseda?
Pokud to bylo v normální výpůjční době, nikde žádné upozornění, že boční vchod bude uzavřený, a vstup s kočárkem není zakázán, normálně bych si šla vybírat knížky a protivnou knihovnici ignorovala. Při průjezdu tou místností bych maximálně řekla nějakou zdvořilostní frázi typu „pardon, já jen projedu a nebudu rušit“. To je jejich problém, že to tam mají tak špatně uspořádané a že besedy pořádají v průchozí místnosti :nevim:

přesně tak to vidím taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
19.11.13 14:27
@ynax píše:
Zbytečně to hrotíš. Mě zase štvou matky s kočárky, které si stoupnou v knihovně mezi regály kam se nikdo další už nevejde a na ostatní se dívají stylem. Jsem matka, mám kočár s dítětem a kdo je víc… naštěstí u nás vjezd s kočárem zakázali, takže se tam dá chodit

Ty asi nemáš dítě, děti, ne? Jinak bys ty matky pochopila. A někdy fakt nejde dát dítě jinam než do uličky, když je tam celkově málo místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.11.13 14:32

Podle mě řešíš kraviny… :-) Nerada cestuju někam s kočárem a proto s ním prostě cestuju co nejmíň, spíš se snažím cestovat bez něj. :nevim: A prcka prostě po dobu nezbytně nutnou buď držím za ruku nebo na ruce… :think: Jo když je táhnu oba, je to občas na budku, když si vymyslí honičku v nejmíň vhodnou dobu, ale s jedním dítětem se to podle mě normálně zvládnout dá… :nevim:

A pokud chci mít volný ruce, beru nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.11.13 14:33

@tasa ještě mě napadá, že bych se nějak slušně zeptala, jestli se dá najít nějaké upozornění na netu, když bude knihovna „neprůjezdná“ - to bych byla pro příště ochotná kouknout se a jet jindy.

@ynax normálně začínám mít děsy z toho, že nějak koukám :) nemám většinou výraz sluníčkové maminky, občas si taky blbě stoupnu (ale když se mi řekne, tak se snažím ochotně uhnout) - a myšlenka, že někoho štvu, protože se netvářím dle jeho představ, mě kapku znervózňuje. To jen tak na okraj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová