Nepříjemné bušení srdce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4880
28.2.12 18:34

Nečetla jsem diskuzi, ale podle mě to je stresem a nervama. Může se to stát, i když jste ten den v pohodě a nic vás netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.2.12 18:37
SayaSt píše:
buseni myvam taky a nasi dr mi rekli ze je to stresove. coz asi maji pravdu. u me. k tomu mam pocity ze nemuzu poradne dychat.

Bušení srdce plus pocit, že nemůžete dobře nadechnout je úzkost. U mě se toto projevuje zvýšeným stresem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
28.2.12 18:41
Lightsun píše:
Ahoj, vesměs tady asi popisujete neurogenní tetanii. Doporučuji hořčík. Každopádně zakladatelko - vyšetření EKG a štítné žlázy to určitě chce, takže bez doktora se to neobejde :DIsand: taky bych volila EKG, můžeš mít (nejen samozřejmě) síňové extrasystoly a být na ně citlivější.
Ať jste OK…!

Isand..já měla nějaké 2 supraventrikulární extrasystoly..pokud si to pamatuju dobře. To bylo zachycené na holtru..co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
28.2.12 20:03

ahoj, já na bušení srdce trpím pravidelně, je to hodně nepříjemné, ale prý to není nebezpečné - dle mého kardiologa, nyní už jsem po operaci srdce, ale ta byla provedena z úplně jiného důvodu, jinak kamarádka má něco podobného - od nervů, ale k tomu má spoustu jiných příznaků ve stejnou dobu, jako svalové křeče atd.

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
28.2.12 20:14
Sumaya píše:
Lightsun píše:
Ahoj, vesměs tady asi popisujete neurogenní tetanii. Doporučuji hořčík. Každopádně zakladatelko - vyšetření EKG a štítné žlázy to určitě chce, takže bez doktora se to neobejde :DIsand: taky bych volila EKG, můžeš mít (nejen samozřejmě) síňové extrasystoly a být na ně citlivější.
Ať jste OK…!
Isand..já měla nějaké 2 supraventrikulární extrasystoly..pokud si to pamatuju dobře. To bylo zachycené na holtru..co to je?

To je jednoduše řečeno 1 tep srdce navíc, který vyjde ze síně. Běžná odchylka, má to občas spousta lidí, no stress.

• Citovat
  • Upravit
4880
28.2.12 21:40
Lightsun píše:
Sumaya píše:
Lightsun píše:
Ať jste OK…!
Isand..já měla nějaké 2 supraventrikulární extrasystoly..pokud si to pamatuju dobře. To bylo zachycené na holtru..co to je?
To je jednoduše řečeno 1 tep srdce navíc, který vyjde ze síně. Běžná odchylka, má to občas spousta lidí, no stress.

Ajoo. :mrgreen: Já tu síň mám stejně nějak divnou. Mám tam dírku prý. A když jsem byla doma v klidu a poslouchala jsem srdce fonendoskopem, tak jsem tam právě slyšela nějaký tep navíc..třeba když zadržím dech, ale i normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
4.5.12 04:26

Nazdarek ja take trpim timto neprijemnym pocitem a nekolikrat jsem byla i na EKG a nic mi nenasli muj krevni tlak byl take v poradkui-ale porad me boli nad levym prsem a jde to az do zad a mam vzdy kdyz se meni pocasi a nebo par dni pred mou menstruaci-byla jsem u zenskeho a rekla mi ze mam moc malo hormonu,ted cekam na MS a jdu na dalsi vysetreni takze nevim zkuste mi prosim Vas poradi co by mi pomohlo. Musim jeste rici ze rada doma cvicim tanecni aerobic a ze jsem pred 3mesici prestal kourit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 13:11

Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli mívá někdo podobné příznaky a co mu na to třeba pomáhá?…jsem 4 měsíce po porodu druhého dítěte a teď jsem měla za 14 dní 3× bušení srdce…zajímavé je, že mi to přestane do pár vteřin když dám nohy nahoru…může to být třeba i nízkým tlakem? Protože to mívám občas od mých 18ti let a je mi už jednou tolik, tak už vím, že to přejde, ale je to hoodně nepříjemné…teď mě zvlášť dělá problémy myšlenka, že jsou děti malé a kdyby to byly opravdu nějaké problémy se srdcem :nevim: Nicméně, byla jsem před 3 lety na vyšetření se srdcem, EKG a echokardiograf, holter a nic se nenašlo…teda EKG mi změřili v nemocnici, když jsem tam dojela s tím bušením a měla jsem tep 150. Možná, že to může být ze stresu, mám toho teď dost na „hrbu“, ale říkám si, že může být i hůř.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
24.10.12 13:31
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli mívá někdo podobné příznaky a co mu na to třeba pomáhá?…jsem 4 měsíce po porodu druhého dítěte a teď jsem měla za 14 dní 3× bušení srdce…zajímavé je, že mi to přestane do pár vteřin když dám nohy nahoru…může to být třeba i nízkým tlakem? Protože to mívám občas od mých 18ti let a je mi už jednou tolik, tak už vím, že to přejde, ale je to hoodně nepříjemné…teď mě zvlášť dělá problémy myšlenka, že jsou děti malé a kdyby to byly opravdu nějaké problémy se srdcem :nevim: Nicméně, byla jsem před 3 lety na vyšetření se srdcem, EKG a echokardiograf, holter a nic se nenašlo…teda EKG mi změřili v nemocnici, když jsem tam dojela s tím bušením a měla jsem tep 150. Možná, že to může být ze stresu, mám toho teď dost na „hrbu“, ale říkám si, že může být i hůř.

ahoj, zkus popíjet meduňkovej čaj. ten je na bušení srdce. jestli víš, že je to od stresu…
taky jsem mívala… meduňka mi vždycky pomohla.

• Citovat
  • Upravit
2892
24.10.12 13:33

Ahoj, pokud ti nic nenašli na EKG, Holter, Echo, nemáš žádný poslechový nález, tak to může být od páteře, mám s tím osobní zkušenost(i když něco málo mám i se srdcem) a to se hodně stává v těhotenství, po těhotenství, když taháš něco těžkého, jako bylo tvé bříško. Měla jsem od páteře i bolesti břicha, šílené motání hlavy, špatně od žaludku. Zkus zajít k rehabilitačnímu doktorovi, poradí ti, předepíše rehabilitace, cvičení doma. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 13:39

@Gábííí já minulý týden byla na poslední rehabilitaci s ramenem, mám v něm zánět, tak to může být také klidně z toho…ach jo, je to otravný a za těch x let prostě nikdo nenašel příčinu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.12 13:40

@Verun83 zkusím vše, díky ;)

• Citovat
  • Upravit
2892
24.10.12 13:42
To těžko říci, jestli to je od toho, každopádně rehabilitace na rameno, jsou přeci jen jiné, než na krční, hrudní páteř. Zkusila bych se o tvém problému na rehabilitaci zmínit. Vím jak je to bušení srdce nepříjemné.
@Anonymní píše:
@Gábííí já minulý týden byla na poslední rehabilitaci s ramenem, mám v něm zánět, tak to může být také klidně z toho…ach jo, je to otravný a za těch x let prostě nikdo nenašel příčinu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 13:46

@Gábííí nevím jestli je rehabilitace jiná, ale krční páteř mě bolela taky…vzala jsem si také magnézium, když jsem ho brala na konci těhu, tak bušení ani jednou, na začátku několikrát

• Citovat
  • Upravit
Verun83
24.10.12 13:49
@Anonymní píše:
@Gábííí nevím jestli je rehabilitace jiná, ale krční páteř mě bolela taky…vzala jsem si také magnézium, když jsem ho brala na konci těhu, tak bušení ani jednou, na začátku několikrát

dělali ti komplexní krevní obraz? určitě není od věci

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí