Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je mi 46,mám už 3 děti, s přitelem jsem rok a poslední 3měsíce si vůbec nedáváme pozor..necháváme tomu volný průběh, ale poslední týden mě bolí podbřišek, prsa, nemám chuť skoro na nic, občas mě i brní obličej a jsem unavená. MS mám mít teď 21.2.Nepamatuji si, že bych až tak měla"obtíže"předtím..myslíte, že by to mohlo znamenat těhu?
@truelly píše: Více
To víš, třeba nezná takovou vymoženost která se jmenuje těhotenský test, a počkat do termínu MS.
@Petra160678 pokud je to pravda a normálně menstruuješ a ovoluješ, tak těhotná být samozřejmě můžeš, akorát tak brzké divné pocity, nevím no.. já si je kolikrát i sama vyvolala (ale to bylo při snažení)… ve 46 bych teda doufala, že 4.dítě mít nebudu a dostatečně se proti tomu chránila..
nebo nový partner by dítě chtěl? on je nějak výrazněji mladší?
@Petra160678 může to být od ovulace, ale samozřejmě to může být i těhotenství. Někdo ho opravdu může pociťovat prakticky hned po oplodnění…Já bych vyckala do termínu MS a pak bych případně udělala test.
@mamule42 @truelly a vy dámy byste se mohly stydět. Proc ji hned takhle hejtujete? Evidentně si miminko přeji, když se vědomě nechrání. A že je jí 46? To vám může být upřímně úplně u zadku.
Předpokládám, že tazatelka ví, k čemu TT slouží, ale jaksi tyden před MS ještě nemusí vůbec nic ukázat a příznaky být mohou. takze trochu slušnosti a empatie ![]()
A ty ve 46 a po třech dětech nevíš, jak se dělají? Nebo ti to tu máme vyvěštit?
@Anonymní píše: Více
Proč anonym? Ty jsi zakladatelka nebo proč se za svůj názor stydíš?
@Petra160678 píše: Více
Může to být těhotenství, přechod, nebo zaražené větry…
![]()
@Anonymní píše: Více
Promiň. Každý se může ukliknout. Vzhledem k tomu, že jsem ve stejném věku, ano, překvapilo mě to. Navíc má jen přítele. Znám X mamin, co měly dítě a přítele v tomto věku a neznám jediný případ, kde by to dopadlo dobře. Všichni už jsou od sebe a samotná matka na dítě už nestačí…
Přijde mi šílený, jak tu stále a stále někdo zakládá diskuze, zda je tehotny. Jak to máme vědět? Proč normálně všichni nepockaji, až budou mít čas menstruace a neudělají si test? A tím to nekončí. Testovat začnou ve velkém množství a všechny pocurane testy sem cpou a člověk tady má určovat, zda jsou tam dvě čárky a jestli jdou dost silné a že ženu píchá v podbřišku a já nevím, co ještě
Na zjištění, zda je žena těhotná, opravdu stačí jen trochu gramotnosti, v případě nějakých zdravotních pochyb, je normální zavolat na gynekologii ![]()
S přitelem jsem rok a poslední 3m si nedáváme pozor…to opravdu zni jako kdyby to psala slecna, ktera ma 26 let a snazi se o prvni dítě. Malem jsem nevěřila vlastním očím, ze pani je 46 let a ma 3 deti, planuje ctvrte…jako, co tady potřebuje za radu?
Ze se da v lékárně koupit TT a ponorit do moci, coz ji prozradí, zda je nebo neni těhotná?
Zajimave no.
@azaleila píše: Více
Jestli myslíš tu diskuzi, tak máš zcela jistě pravdu.