Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, syn bude měl porodní váhu 2,8kg. Příští týden mu bude 5.měsíců, doposud je kojen, ale odmítá pít z jednoho prsu. Nyní je jeho váha 5,66kg. Když jsme byli na konci října na pediatrii, měl 5,54. Museli jsme tedy půjčit váhu a před kojením a po vážíme. Vypije v rozmezí 40-70ml. Prý by měl na jedno kojení mít 100ml. Co mu bude chybět musíme dokrmit odstříkaným MM (netvoří se mi mnoho už) či UM. A zde je problém, razantně odmítá. Nechce ani jednu láhev, ani mé mléko, ani umělé. Jediné, jak ho jde dokrmit je po lžičkách a to zvládne tak 30ml max, pak se rozčiluje. Dosposud jsem kojila kdy chtěl, max rozestup byl 2-3hod. Je to velmi akční, usměvavé mimi. Jen nechce jíst…tak přemýšlím, zda již nezačít s příkrmy. Děkuji všem za radu! ![]()
@Kopreti1 rozhodně nenutit, váhu má pěknou.. pokud je čilý a spokojený, proč nutit k jídlu? Klidně bych zkusila příkrm..
Je drobný od narození, na svojí porodní váhu si dokonce plivl trošku do ruček a předpokládanou váhu v půl ruce má už v necelých pěti měsících. Navíc píšeš, že je živější, takže psychomotoricky předpokládám je všechno OK. Takhle z dálky a ne úplných informací není důvod tlačit s příkrmy na pilu. Pokud to chceš už vyzkoušet, poraď se s pediatrem.
Děkuji za názory. Příkrmy říkala mezi 5-6. Teď chtěla ať dokrmuji mm/um. Jeho roční sestřenice má v roce také 7kg, takže to budou mít asi po chlapech. Dám mu tedy týden a začnem pomalu zkoušet zeleninku
Po psychomotorické stránce je ok, sám se otáčí na bříško a zpátky na záda, snaží se pomalu plazit k hračce, máme dva zuby. Já bych klidně nikde nespechala, paní doktorce se zdá, že neprospívá