Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Dneska přestávám kojit, už nemám mléko
Jaké mám koupit? Holčičce je 6 a půl měsíce.. Nikdy žádné UM neměla. Jinak už přikrmujeme - obědy přesnídávka a večer mléčná kaše. Bydlíme u hranic, tak bych asi ráda koupila v Německu, tak jestli máte někdo přímo doporučení? Ale budu ráda za každou radu. Děkuju.
Pokud dáváš mléčnou kaši, dala bych stejnou značku mléka, ať se to nemíchá.
Můžete si vyzkoušet vzorky, abyste nekoupila něco, co bude malá odmítat. Já dávala nutrilon profutura. Narozdil od Sunaru má méně cukru a jako jedno z malá mlék na trhu neobsahuje palmovy tuk. Je teda dražší. Sunar je na poloviční cene.
Vyzkoušeli jsme snad všechny značky, které existují a nej je Hami ![]()
My používáme Sunar Premium - jiné UM malému nechutnaly. Sunar je chuťově sladší než například BeBA nebo Nutrilon, víc připomíná chutí mateřské mléko..
My měli celou dobu Bebu, ale přešli jsme na Hami
Vyšlo i nejlépe v Dtestu, na druhém místě byl Hipp
Syn Hami miluje ![]()
@1Anička1 musis sama vyzkouset. Zadnou znackou nic nezkazis, vse prochazi prisnymi kontrolami. Dcera mela od 3.mesice Nutrilon Profutura, vydrzeli jsme na nem 2 mesice, stale zvracela. Ted ma Sunar expert (proti ublinkavani a zaroven proti zacpe a boleni briska) na doporuceni v lekarne, pry je to jedine mleko, ktere ma tyto 2 vlastnost zaroven, je to novinka. A za me dobry. Nezvraci konecne…
Naše malá je od narození na UM. V nemocnici jí dávali Bebu, ale doma jsem ji hned převedla na Humanu, na které je doteď. Humana je německé mléko, takže by neměl být problém ho tam koupit.
To těžko radit, každému dítku sedne něco jiného. Kamarádka jich vyzkoušela několik, po některém blinkal, po některém měl zácpu. Nakonec jim sedl Nutrilon. Můj starší syn vyrostl na Sunaru, tomu zase neseděl Nutrilon. Teď mladší pije Babylove.
My jsme na babylove z DM, od 5. měsíce dokrmuji, ještě tedy dvakrát denně kojím, ale večer ještě řve tak stejně dokrmuji. Jiné jsme nezkoušeli a malé vyhovuje, DM je Německá firma tak to tam budou určitě mít a je o dost levnější než ostatní. Jinak kaše kupuji nemléčné, myslím že je lepší to míchat z toho mlíčka na které je zvyklá.
@Redík Nemáš doma podívám ten dtest? Nemohla bys mi to ofotit prosím?
@1Anička1 Bylo to nedávno v Černých ovcích, Dtest mi to neukáže, protože nejsem přihlášená, je to tam zamklý.
Mojí malé šmakuje Bebivita, tady stoji 190 kč, mají ji v Globusu a v Rossmanu, v Německu vychází na stovku, vyplati se tedy kupovat tam.
My jsme moc spokojeni s Hami mlékem. Nejprve jsem od 4m zkoušela kaše a mléko bylo pak později jasná volba!