Tvrdá nalitá prsa - hodně mléka

12
19.11.17 13:47

Tvrdá nalitá prsa - hodně mléka

Dobrý den, moc prosím o radu. Jsem šestý den po porodu a hrozně se mi nalévají prsa, ale šíleně - jsou tvrdá jako beton a citlivá. Kojíme každé 3 hodiny, ale mléko se dělá stále víc a víc a i když trochu odstříkám, udělá se znova hned další a prsa jsou stále hrozně tvrdá a bouličkami, už nevím co s tím. Piji na doporučení druhý den šalvějový čaj a beru homeopatika na zastavení laktace, ale přijde mi, že to nepomáhá :(Potřebuji laktaci zastavit, nemusím hned, ale ze zdrav. důvodů bych potřebovala do půlky prosince přestat kojit. Nechci prášky na předpis, mamče po nich bylo hrozně zle. Máte prosím někdo zkušenost, jak a co s tím? Jsem zmatená z internetu, někde píší, prsa chladit, někde zahřívat, zkoušela jsem oboje a prsa pořád tvrdá :(. Moc děkuji za rady, hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1694
19.11.17 13:50

To se upraví samo. Ty první dny jsou nejhorší..Chce to jen vydržet. Popřípadě prsa chladit a pred kojenim naopak nahřát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.11.17 14:10

Pokud kojíš tak se mléko bude tvořit:(

zkušenost takhle brzy po porodu nemám, asi to bude horší - hodně budou pracovat hormony.

nicméně u mne vždy fungovalo odstříkat jen trochu do úlevy. a mezi tím trochu promasírovat ve sprše ta tvrdá místa. ale zas jen trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
19.11.17 14:27

Já mívala normálně trojky, po porodu se mi tak nalili prsa, že jsem si jela koupit kojící podprsenku, pětky… a ještě bych potřebovala větší…brečela jsem, bolelo to, hrča vedle hrčy. Vždycky jsem šla do vany a prsa masirovala (ty hrče), mléko samo teklo, tak jsem to dělala pár dní a samo se to upravilo. Ale když jsem se snažila mléko odstrikat odsavačkou bylo to akorát horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
19.11.17 14:32

Ja jsem pila salvej po litrech a nosila 24hod/denne pevnou sportovni podprsenku a do tri dnu bylo po mleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.11.17 15:13
@vertunka píše:
Ja jsem pila salvej po litrech a nosila 24hod/denne pevnou sportovni podprsenku a do tri dnu bylo po mleku.

A kojila jste ještě přitom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
19.11.17 16:30

Masiruj si prsa v teple sprse a porad odstrikavej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
19.11.17 17:00

Měla jsem to stejně. v 6 m se syn sám odstavil a já byla pořád jak mlékárna. Odstříkávat, ale jen do úlevy, ostříkávala jsem nejprve 4× denně, pak 2×, a za 5 dní už vůbec. A hlavně pij minimálně. Bolelo to, ale dalo se to vydržet. Prsa bych nestahovala, zaděláváš si tím na zánět. A šalvěj jsem nepila a šlo to i tak a taky jsem bouličky snad celé kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová