Doktor předepsal neregistrovaný Phenoxymethylpenicillin EQL

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.10.24 23:19

Neregistrovaný Phenoxymethylpenicillin EQL

Ahoj, doktor synovi na anginu předepsat u nás neregistrované ATB Phenoxymethylpenicillin EQL. Namichana suspenze chutná hrozne chemicky, až mám strach co nám v lékárně namichali, lekarnice byla z léku zmatená ze ho nezná a hrozne dlouho ho Michala, ze prý nevěděla poměr vody a granuli.. sirup chutná jako dezinfekce. Nemáte s tím lékem někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
156
10.10.24 23:47

Zkušenost nemám, ale atb obsahuje aspartam a benzoát - proto to chutná tak chemicky a i když je v atb pritomna i sacharoza (cukr), tak tyhle 2 sloučeniny se nedají příliš chuťově přebít. Jinak léčivo je sice neregistrované, ale je povolené a výrobcem je Švédsko, tak bych byla jinak v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
11.10.24 07:37
@Anonymní píše: Více

Peniciliny obecně nejsou žádná lahůdka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
11.10.24 07:55

Je to „dovezené ATB“, většina lékáren s tím nemá moc zkušeností. Dávkování není klasicky v mezinárodních jednotkách (IU), ale v mg. Většinou se dávkování PNC uvádí v mezinárodních jednotkách, pro převod na mg člověk musí hledat na internetu převodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.24 14:05

Všem dekuju. ATB jsem musela vyměnit za klasické OSPEN, protože měl na tyhle dovezené ATB syn reakci- zvracel, a choval se divne, motala se mu hlava. Možná to špatně namichali v lékárně? Nevim. Každopádně tohle už nechci

• Citovat
  • Upravit
156
11.10.24 14:20
@Anonymní píše: Více

To nebude namichaním..spíš prostě jeden z nežádoucích účinků takového atb, viz příbalový letak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21727
11.10.24 15:03

Ony vůbec v těch lékárnách jsou jen prodavači a s přípravou léků léků nemají moc zkušeností.
S receptem na čípky na migrenu jsem uspěla až ve čtvrté lékárně. A to jsem zkoušela řetězec, nemocniční, malou rodinnou. Všude neumí, neznají, můžou dát jen hotový lék. Přehazovali si ten recept vsichni zaměstnanci, co tam zrovna byli a nikdo neměl zkusenosti s přípravou lékú.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí