Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jezis, a jak dlouho tam bude segra jeste bydlet, kdyz uz pracuje? U Tebe to chapu, pokud jeste studujes, pokud ne, uz bych sla pryc.
Jste obě dospělé, měly byste jít každá do vlastního. Že si jdete na nervy, tomu se vůbec nedivím.
No v pubertě bych řekla, že si sourozenci dělají různé naschvály a „nesnáší se“, ale minimálně sestra už by měla mít pubertu za sebou…Je divné, že ve svém věku je tak nezralá a nedospělá (třeba je vůči tobě i zakomplexovaná a tak tě „trestá“)…Na koleji bydlet nemůžeš?
Proč sestra v 25 ještě bydlí doma? Taky jsem byla se ségrou v jednom pokoji, ale po dokončení školy jsem se okamžitě odstěhovala. A to jsme na sebe nebyly hnusné.
Pokud máš práci, našla bych si podnájem a šla bych z domu, když je sestra pecivál a i při práci sedí v dětském pokojíčku. Pokud chceš studovat, šla bych na koleje, pokud tě rodiče podpoří jinak bych studovala dálkově u práce. Já odešla z domu po maturitě a to jsem měla pokoj sama pro sebe. Mít tam takovou nevyrovnanou sestru, tak pádím, až se za mnou práší ![]()
Ona si na tobě léčí svoje mindráky a ty si to necháš líbit. Když se neumíš ozvat, tak trp. Srovnat už jsi ji měla dávno. V pětadvaceti není normální bydlet u rodičů a ještě s mladší ségrou v pokoji.
Sestra nema pritele? Pracuje a deli se o pokoj z mladsi segrou.Noo asi ji dela dobre si na tobe zvedat ego ![]()
A proč nemáte nastavená nějaká pravidla? Třeba že prostě od 23:00 bude klid, v luxování se budete střídat, apod. A když dělá chytrou a povyšuje se, tak bych jí řekla že ve svém věku už by v dětském pokojíčku bydlet neměla. Když si chce hrát na chytrou a dospělou, tak ať je. Já v jejím věku už dva roky bydlela se svým současným přítelem a předtím v podnájmu.
Nastavit pravidla, ideálně napsat na viditelné místo a obě podepsat.
Co na to říkají rodiče?
Ale úplně nejlepší by bylo kdyby ses jí naučila stírat jako ona tebe.
Nejspíš je nasr. sama na sebe a na tobě se vybíjí. V 25 bydlet u rodičů, když už několik let pracuje.
já už měla 4 letý dítě ![]()
Necháš se sebou zametat. Měla jsi ji utřít už dávno. Normální šikana. Ona je agresor a ty oběť, která věčně drží hubu a krok. Sestra si na tobě normálně léčí svý komplexy. Udělala bych bugr. Sedněte si všichni i s rodiči dohromady a to, cos nám tady napsala, přede všemi přečti. Zároveň jí řekni, že její nadvláda končí, že se jí nebojíš, trvej na sepsání pravidel a každé nedodržení tvrdě trestej. Schválně čumí na film do tří? Udělej jí to samé. Nevyluxuje, nedělej to taky, nebo si vyluxuj jen svou půlku u své postele. Říká ti, že jsi tlustá? Řekni jí, že je zakomplexovaná, ještě bydlí u rodičů a nezmůže se ani na chlapa. Jdi do ní tvrdě. Však ona zkrotne. ![]()
Děkuju, přesně to jsem potřebovala „slyšet“. Chtěla jsem vědět, jestli si jen něco nenamlouvám. Promluvím s ní.
Tady platí přísloví Na hrubý pytel hrubá záplata. Se slušností nikam nedojdeš, bude tě deptat víc a víc - takže nenech si nic líbit, jak už psaly holky, musíte si nastavit pravidla, proberte to i s rodiči. Ty zřejmě ještě studuješ, ona vydělává, ať si najde svoje bydlení. Já v jejím věku měla roční dítě.
Já teda v první řadě nechápu potřebu dvou dospělých ženských bydlet u rodičů a sdílet spolu jeden pokoj.
ve věku tvoji ségry mám druhé dítě a 6 let sem pryč z baráku. Jsi plnoletá, pokud je ségra tak zakrnělá a hodlá viset rodičům na krku věčně, tak ty nemusíš, najdi si brigádu a jdi třeba někam na spolubydleni. Budeš mít klid. Jinak se obě chováte jak děti a ne dospělé ženské ![]()