Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@blumen píše:
Hehe, jednou si mohla jit do obchodu koupit za sve penize hracku, o ktere mluvila snad 3 mesice, manzel najednou povolil a rekl, ze az se oblece, pujdou. Nez jsme se stihli otocit, tak snad behem jedne minuty stala v obyvaku komplet oblecena i s bundou a salou. My byli uplne v soku tehdyuz se to ale nikdy neopakovalp
je zajímavý že když něco moc moc moc chtějí vyvinou nadpozemskou rychlost ![]()
@Kipa22 píše:
Mám z vás pocit, že svého dítěte máte plné zuby a jste na něj alergická.
zeptám se tě jinak, máš pět hodin na to čekat až se tvoje dítě obleče aby jste mohli jít do školky nebo do školy? Máš čas s ním tři hodiny stát před výlohou než si jí prohlédne?
@ka2ka Tyhle výkřiky do tmy neřeš, jsou holt na světě i tací, kteří mají potřebu sdělovat své pocity na potkání i bez vyžádání. ![]()
@Anonymní píše:
@ka2ka Tyhle výkřiky do tmy neřeš, jsou holt na světě i tací, kteří mají potřebu sdělovat své pocity na potkání i bez vyžádání.
vím jen by mě zajímalo jestli na to někdo má čas naše dítě právě hodinu snídá i když ho popoháním
@ka2ka píše:
vím jen by mě zajímalo jestli na to někdo má čas naše dítě právě hodinu snídá i když ho popoháním
ikdyž jsem byla na RD a čas jsem měla, tak nervy ne. Protože pak se během toho dne nic jiného nedělalo. Snídaně přešla v oběd, pak půl dne oblékání… ![]()
Já a starší syn máme adhd, ranní vstávání oddalujeme, co to jde, ale když už vstaneme, tak hrc prc a jsme na odchodu. Mladší syn vstávání taky oddaluje, ale je pak jak zpomaleny film. Co začal školní rok, ani jednou jsme nevyrazili z domu včas.
Ovšem i starší mívá podobné zaseky. Včera měl spát u babičky, ve 2 odpoledne jsem mu začala říkat, ať si sbali věci, že musíme vyrazit. Vyrazili jsme o půl 5. Tridil si lego, neměl čas. ![]()
Rada bych řekla, že si časem zvyknes, ale nezvyknes. U nás je pořád řev. ![]()
@ka2ka píše:
S popohanenim hodinu a bez popohaneni i tri ![]()
Je to priserny proste.
S mladsim to vse odsypa. Se starsi zvazuju uz predem, zda mi nekam stoji jit, za ty nervy ![]()
@blumen píše:
S popohanenim hodinu a bez popohaneni i tri
Je to priserny proste.
S mladsim to vse odsypa. Se starsi zvazuju uz predem, zda mi nekam stoji jit, za ty nervy
před chvílí jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi už hodinu ho připravuju na to že se půjde vykoupat další hodinu ho tam budu nahánět
a uprostřed toho mi došlo že už jsem fakt zvyklá mu to neustále omýlat jak magor
@ka2ka já na tuhle diskuzi myslím celý večer, protože se starší zasekl u Lega, nemá hotové úkoly a nestihneme se kvůli němu podívat na tradiční halloweenskou pohádku ![]()
Tohle je dobré, jak já v některých komentářích poznávám naši rodinu. 😀
@ka2ka píše:
před chvílí jsem si vzpomněla na tuhle diskuzi už hodinu ho připravuju na to že se půjde vykoupat další hodinu ho tam budu naháněta uprostřed toho mi došlo že už jsem fakt zvyklá mu to neustále omýlat jak magor
Tak zrovna koupani je u nas popularni, s tim problem neni zadny, ovsem problem je dostat ji z vany!!!
A vycistit si pak zuby a do pyzama
ona vypusti vanu a dalsich 20 minut je schopna v ni sedet a uklizet hracky do kosiku
![]()
@blumen píše:
Tak zrovna koupani je u nas popularni, s tim problem neni zadny, ovsem problem je dostat ji z vany!!!A vycistit si pak zuby a do pyzama
ona vypusti vanu a dalsich 20 minut je schopna v ni sedet a uklizet hracky do kosiku
![]()
u nás je problém že voda by měla být teplá normálně je schopný se koupat v ledové vodě
Možná je to trochu o přístupu a vašem vnímání. Chápu, že máte pocit, že by měl umět to či ono, ale každé dítě má svoje tempo a tím, že ho vystavujete tlaku, to bude třeba ještě horší. Někdy stojí za to si s ním třeba o některých věcech promluvit a neřešit jen to, jak ho k něčemu donutit. Děti potřebují hranice, ale taky potřebují pochopení a třeba i pohled na situaci z jiné strany.
@Atka6 Jistě že má každé dítě své tempo. Ale kdybych ho respektovala, musela bych si brát do školky spacák. ![]()