Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to úplně normální. Jít k zubaři jen kvůli tomu by bylo zbytečné, stejně s tím nic neudělá.
Normální, my máme v rodine takové zubaté zuby všichni
zubař s tím nic nenadělá.
Tomuhle se říká odborně mamelon - (neplest mamalomem), mí ají to velmi mladé zuby! Vypadá to, že bude mít krásné zuby
![]()
@Fiducia @ivašot. @annali @Kriss Tina
Holky, díky za uklidnění. Snad se to časem srovná. ![]()
@Královna Kosmíru píše:
Tomuhle se říká odborně mamelon - (neplest mamalomem), mí ají to velmi mladé zuby! Vypadá to, že bude mít krásné zuby![]()
Děkuju za uklidnění.
Byla bych ráda, kdyby měla pěkné zuby, už taky šetříme na rovnátka. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za uklidnění.Byla bych ráda, kdyby měla pěkné zuby, už taky šetříme na rovnátka.
Jo ty jsou drahé ![]()
@Anonymní píše:
@Fiducia
Holky, díky za uklidnění. Snad se to časem srovná.
Jasně, že jo. Obrousí se kousáním
A i kdyby ne, tak to není na zubaře. Tohle s rovnátky nesouvisí
@Fiducia píše:
Jasně, že jo. Obrousí se kousánímA i kdyby ne, tak to není na zubaře. Tohle s rovnátky nesouvisí
Rovnátka jsem zmínila v souvislosti s mezerou, to je jasné, že na tohle ne.
Jen jsem se trochu podivila, co jí to tam roste, ale už jsem uklidněná.. ![]()
@Anonymní píše:
Rovnátka jsem zmínila v souvislosti s mezerou, to je jasné, že na tohle ne.Jen jsem se trochu podivila, co jí to tam roste, ale už jsem uklidněná..
No to uvidíte jak se k tomu vyjádří ortodontista. Pokud ma mezi jedničkama mohutnou uzdičku, ta může také zapříčinit tu diastema. Někdy je dokonce sexy( viz. Madonna ). Někdy se tedy ta uzdička dnes už laserem odřízne.. je to lepší než to střihnout nůžkama, každopadně je to malý ambulantní výkon.
@Anonymní píše:
Rovnátka jsem zmínila v souvislosti s mezerou, to je jasné, že na tohle ne.Jen jsem se trochu podivila, co jí to tam roste, ale už jsem uklidněná..
Já jen pro jistotu. Lidi jsou různí ![]()
@Královna Kosmíru píše:
No to uvidíte jak se k tomu vyjádří ortodontista. Pokud ma mezi jedničkama mohutnou uzdičku, ta může také zapříčinit tu diastema. Někdy je dokonce sexy( viz. Madonna ). Někdy se tedy ta uzdička dnes už laserem odřízne.. je to lepší než to střihnout nůžkama, každopadně je to malý ambulantní výkon.
Ano, má tam obří uzdičku, bohužel po mně.
( má ji i mladší kousek) Taky mi ji stříhali a nosila jsem vyndavaci rovnátka na noc. Pomohlo to a mezera zmizela. Tak aspoň další uklidňující informace, že dnes to lze „střihnout“ i nějak šetrněji.
Jinak jsem zjišťovala, vzhledem k tomu, jaký je najít problém, jestli už máme hledat ortodoncii a bylo mi řečeno, že zatím ne. Tak snad nic nepromeškáme.
@Anonymní píše:
Ano, má tam obří uzdičku, bohužel po mně.( má ji i mladší kousek) Taky mi ji stříhali a nosila jsem vyndavaci rovnátka na noc. Pomohlo to a mezera zmizela. Tak aspoň další uklidňující informace, že dnes to lze „střihnout“ i nějak šetrněji.
Jinak jsem zjišťovala, vzhledem k tomu, jaký je najít problém, jestli už máme hledat ortodoncii a bylo mi řečeno, že zatím ne. Tak snad nic nepromeškáme.
Tam je potřeba aby vylezlo co nejvíc novejch zubů cca okolo 11-12 let bych to řešila, tu uzdičku nechte pajcnout co nejdřív, může se to trochu srovnat i bez rovnatek.
Ahoj všem. Dceři 6 let vypadl nedávno první mléčný zub a roste ji tam nový. Ale ten nový nemá hladkou (rovnou)tu kousací hranu. Jsou na ní takové hrbolky. Nevíte čím to je? Máme s tím jít k zubaři? Děkuju.