Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, potrebuji poradit…Jsem na neschopence a potrebuji doprovodit mamku na vysetreni jak je to s kontrolou?
@Lerista ne ne bohuzel musime byt v Praze uz dopoledne mimo vychazky
@rozand píše:
Myslim, ze by stacilo potvrzeni od lekare maminky.
spravne nestacilo, protoze nejde o navstevu lekare osetrujiciho pacienta na neschopence. ale je mozne, ze to na nektere socialce ukeca, pokud narazi na vstricneho urednika. ja osobne bych to neriskovala…
@nozu Vážně, i když normálně se to uznává jako důvod k tomu nebýt v práci, když doprovázím matku k lékaři?
@rozand no prave jinak si muzu vzit paragraf a mam to placene
@rozand jenže ona je práce neschopná a místo aby byla doma doma není. @Dagmarka123 jedině si ten den zařídit např ko u svého lékaře a prostě to spojit ![]()
@Dagmarka123 a zajít si ke svému dr a nechat si změnit čas vycházek aby si je měla na čas kdy půjdeš s mamkou? Nebo je máš odpoledne zas z nějakého důvodu?
@P4ja píše:
Mimo vycházky nejde. Sousedce to neuznali.
Podle mě je to úplne logický..
@P4ja jakej následoval „trest“? Podle mě i ošetřující lékař pak musí být naštvaný, že pak vypadá, že to dává každému
Já všechno vyřešila během 13-19.00 ,už mi bude pomalu neschopenka končit, ale kolik lidí mě nutilo porušovat … však na těhotné nechodí
Vše co šlo jsem odložila na regulérní mateřskou a mamku jednou vezla ségra, případně bych požádala svého manžela, půl den dovolené z důvodu pomoci rodině ke snad samozřejmost.
Jo a vím, že je to individuální, ale u nás má doktorka „pravidlo“ jedné změny a dost. A já to naprosto chápu a respektuju. Aby jim tam denně 20 tehuli volalo, že na středu chtějí vycházky dopoledne, na víkend odpoledne a v sobotu budou v Liberci a v neděli Brně…
Dodržuju doma klidový režim a návštěvy i výlety jsme krásně zvládli, jen je potřeba se trochu prizpusobit. Nechápu, že třeba mamka to po tobě vůbec chce - ji nevadí problémy, co ti může způsobit?
@Bubla_Bučková píše:
@P4ja jakej následoval „trest“? Podle mě i ošetřující lékař pak musí být naštvaný, že pak vypadá, že to dává každémuJá všechno vyřešila během 13-19.00 ,už mi bude pomalu neschopenka končit, ale kolik lidí mě nutilo porušovat … však na těhotné nechodí
Vše co šlo jsem odložila na regulérní mateřskou a mamku jednou vezla ségra, případně bych požádala svého manžela, půl den dovolené z důvodu pomoci rodině ke snad samozřejmost.
Já teda měla neschopenku v těhotenství kvůli potížím s močákem a jen 3 dny, ale vycházky žádné. Takže jsem nemohla nikam.
@rozand píše:
Já teda měla neschopenku v těhotenství kvůli potížím s močákem a jen 3 dny, ale vycházky žádné. Takže jsem nemohla nikam.
první část neschopenky byla od obvodního a vycházky se povolily až časem. Jo ještě jsem měla neschopenku týden po nečekaném potratu od gynekoložky a taky bez vycházek.