Neschopenka a těhotenství

300
24.9.17 23:31

Neschopenka a těhotenství

Zdravím ženy, jsem v 8tt., pracovala jsem jako pokojská, bohužel na začátku 7.tt mi začaly šílené nevolnosti, zvracení, pocit na omdlení a bolesti břicha, přítel mě odvezl na gyn. pohotovost, kde mi doktor okamžitě zakázal abych se vracela do práce, sice je vše v pořádku, ale fyzická námaha mi evidentně nedělá dobře a je to pro mě rizikové- nosit těžké věci, pracovat s chemií atd. Šéf mě na jinou pozici přeřadit nemůže a za plnou výši platu mě 100% nenechá, takže jsem odešla na neschopenku.
Mám s tím ale problém, přítel bydlí v místě pracoviště, což je od mého trvalého bydliště 180 km. Nechám si napsat adresu k němu, ale jsme ve fázi kdy budeme zařizovat společné bydlení a budu se k němu pomalu stěhovat, nemluvě o tom, že v místě bydliště mám všechny doktory a ze dne na den si je v novém městě nenajdu. Takže vycházky mi v tomhle ohledu stačit nebudou, když budu potřebovat přejíždět domů. Vzhledem k tomu, že jsem chtěla minimálně do listopadu pracovat a mezitím si vše zařídit a přestěhovat se, mi toto udělalo čáru přes rozpočet. K doktorovi jdu ve středu, jen jsem se chtěla zeptat, zda tu nektěrá z vás nemá s tímto zkušenosti..a nedá se to nějak obejít či vyřešit :(( Mamka mi radí ať zkusím požádat o neomezené vycházky, ale bojím se, že to neklapne ://

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Eve
24.9.17 23:55

Neomezene vychazky ti doktor nenapise. Ani o ne nezadej, neni to v jeho kompetenci. 6 hodin denne je maximum.

• Citovat
  • Upravit
59374
25.9.17 00:02

@Ell-Ell neomezené Tě nedá, budeš to muset zvládnout v době vycházek ;), lékaře obvolej který Tě vezme. Zase těch doktorů tolik není ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
25.9.17 00:04

Já jsem z důvodů jiného bydliště trvalého a jiného s přítelem dostala před 7mi lety vycházky neomezené. Nevím ale, zda se od té doby podmínky nezměnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59374
25.9.17 00:13

@IvanaOl to už neni pár let, zrušili to. Ani se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.9.17 05:57

Tak předpokládám, že pokud se stěhujete do jiného města, tak u stávajícího zaměstnavatele po mateřské a rodičovské stejně dál pracovat nebudete. Takže si zjistěte jestli je vaše práce v seznamu prací pro těhotné nevhodných a pokud ano, je jeho zákonná povinnost vás buď přeřadit nebo nechat doma za plný plat. Pokud by s vykrucoval tak bych se obrátila na inspektorát práce.

Pokud se chce člověk do práce vracet, tak chápu, že nejde tvrdě za svým, ale předpokládám, že tady budete končit tak jako tak
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.17 06:39

Kdyz budes u lekare a prijde kontrola..tak si proste doneses potvrzení no..
Kazdopadne chodi se hlavne ke gynelogovi..ne? :D
Ja byla teda u zubare a praktickyho - ten me pak poslal na teda na stitnou zlazu..pak akorat screening (na ten muzes kdekoliv), cukrovka..muzes kdekoliv..a odbery krve..hmm..myslim si ze muzes tez kdekoliv..protoze kdyz je chtel po me muj praktickej, tak jsem k nemu taky nejela (mam ho 30km daleko) a sla k nam na odbery do nemocnice..on mi dal jen zadanku..

A neomezeny vycházky 1000procentne nedostanes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
25.9.17 07:07

Já to řešila před měsícem, ale stěhovala jsem se jen 30km. Mezitím jsem dostala neschopenku a vycházky od 1 do 7 (více nejde). Ještě než jsme se přestěhovali obvolala jsem si doktory v novém bydlišti a když jsme se přestěhovali šla jsem hned na gyne se zaregistrovat a změnit si bydliště na neschopence. Takže záleží na tobě kde se budeš hlavně zdržovat než se definitivně přestěhuješ. Na neschopenku si zapiš to a choď k doktorovi tam kde se zdržuješ nejvíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
25.9.17 10:28

Moc Vám děkuji :)) Asi jsem se špatně vyjádřila, práci mám v místě bydliště mého přítele, takže si tam opravdu nechci dělat zle, když se případně pak budu chtít vrátit :)) Taková je prostě realita.. Stejně jako v mém městě tak i v přítelově městě je problém s kapacitou doktorů, že je všude stop stav a nikoho to nezajímá..ani pojišťovnu. To snad leda chodit do nemocnice, ale snad se někdo časem najde.. S těmi neomezenými vycházkami jste mě teda nepotěšily, ale počítala jsem s tím :( Zkusím to probrat s doktorem, jestli nenajdeme nějaké řešení.. Už teď mám naplánované minimálně 2 zákroky u zubaře, kdy dent. hygiena je v pátek a zákrok se dělá v týdnu po víkendu.. takže vůbec nevím jak tohle budu dělat :) Je to tedy pěkně na prd!!! Chápu, že toho někdo zřejmě zneužíval, ale mě by ty neomezené moc bodly :( :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
25.9.17 10:54

@Ell-Ell Pokud jdeš k zubaři nech si preventivně dát razítko a jsi krytá. K dr. nemusíš jen v době vycházek. Třeba můj gynekolog ordinuje jenom jednou týdně a to od 12 - 15, a vycházky mám až od 15. Takže k němu taky chodím mimo vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
25.9.17 11:07

@Ell-Ell a ty jsi neměla ještě nějaký zbytek dovolene z prace? Mela sis vzít dovolenou to důležité zařídit a pak na neschopenku

• Citovat
  • Upravit
11
4.6.19 12:44

Ahoj, holky potrebovala bych napsat neschopenku k jakemu doktorovi radeji jit k obvodakovi nebo na gynekologii?… Delam v klenotnictvi sice jic tezkeho netaham ale stojim 8 hodin na nohou… jelikoz sem po kamerama v tu chvíli co si sednu okamzite vola majitel at jdu neco delat… take je to velky stres… kdyz kazdy den vola a pta se co mam zas za problem… po celym dnu v praci sem strasne unavena a boli me cely podbrisek… doma potom nic nezvladam a jdu si hned lehnout myslite ze mi napise neschopenku? Dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
4.6.19 12:54

Zapomněla jsem napsat že jsem v 8+3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie