Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Opet ahoj vsem. Uz jsem tu pred par tydny zalozila diskuzi ohledne uzkosti, kterou sama trpim(i depresemi) avsak nenavstevuji(zatim) zadneho psychologa, jelikoz na to nemam penize. Bojim se chodit do prace a kazde malickosti se kterou se tam budu muset vyporadat..Napadlo me a ptam se, jestli je tu nekdo z Brna a okoli, kdo take trpi uzkosti a strachem z prace nebo neceho jineho, kdo by se chtel schazet, poznat se a treba by nam bylo lepe…mohli bychom mluvit o stejnem tema a necitili bychom se tak sami a nepochopeni. Je mi 19,skoro 20. Mejte se krasne a dobrou noc
Tady jsem
úplně tě chápu já se bojím co zas zvoru..mám z toho paniku nespím..dělá mi problém komunikovat s lidmi, strašnej výdej energie…cesty MHD nedávám..naučila jsem se jezdit vlakem tedy a je to i něco lepší ale po Praze pracný no ![]()
@Andy27 Ja uzkosti trpim uz od 10 let..jen me nikdy nenapadlo, ze je to uzkost..az nedavno, kdy sem v praci zacala brecet a dala vypoved po prvni smene. S cestovanim jsem to mela stejne, ale naucila jsem se jezdit MHD. Kamarady nemam, protoze sem vzdy byla jina(zevnitr) a v praci nemam s kym si povidat a odreagovat se. Zitra me prave takovy den ceka..vstavam ve 4 rano a s kazdym krokem se mi svira zaludek a mam chut jit zpet domu. Rada bych sla k psychologovi, ale nemohu si ho dovolit
Potrebuji oporu a tu nemam, co hur..vlastni rodina se mi smeje a ma me za nemoznou
Taky se pridavam… mam uzkostne stavy, mam problem navazovat vztahy, porad mam pocit ze se na me nekdo spatne kouka a ze me urcite za zady pomlouvaji. casto reaguju agresivne. nemam kamarady, mam jen manzela, na ktereho jsem extremne fixovana. nastesti mu to nevadi. casto mi busi srdce jako blazen.
@diandian Proc by sis nemohla dovolit psychologa? Zajdi za obvodnim lekarem a ten ti napise doporuceni k psychologovi/psychiatrovi. Myslim ze bys to nemela jen tak nechavat. Sezeni bude proplacet zdravotni pojistovna. Beres neco, nejake leky nebo bylinky volne prodejne?
@Vladimirovna Ja jsem jeden cas taky trpela na uzkosti. Ted se to objevi sem tam, ale ne v takove mire a uz vim jak s tim pracovat. Ale kdysi mi psychiatr rikal, ze na úzkosti trpi lide co maji problemy se srdcem, ze jim zacne bušit nebo vynechávat a u cloveka to spusti uzkost…neni to tvuj pripad? Mas za sebou nejaka vysetreni?
@Nikolacek srdce mam naprosto zdrave, to vim, byla jsem na vysetrenich…
Ja se s tim placal nekolik let a ted uz je po prascich konecne skoro rok klid.
@diandian chodila jsem rok a půl do bezplatné poradny při rodinném a krizovém centru. Doporučuju pohledat podobnou příležitost, sebevíc podporující kamarád není a nebude vyškolený terapeut. ![]()
Byla jsem na tom stejně. Nebyla jsem schopná chodit do práce, na nákup, obchodní centra, cokoliv.. bylo pro mě utrpení opustit byt, a jediný kde mi bylo dobře byla postel a tma. Projevovalo se úplně panickou hrůzou, zvracením, bušením srdce, a nevím co všechno. V každém případě jsem měla pocit, že musím zákonitě umřít. Skončila jsem u psychiatra a praškama na hlavu. O tehdejší práci jsem přišla, a musela jsem na nastoupit do jiné - jelikož mě nikdo neživí. To mě sebralo, i když jsem ty stavy měla stále, a občas jsem si ten prasek ve stavu nouze vzala, a co mě sebralo úplně bylo těhotenství. Přestala jsem myslet sama na sebe, a teď myslím jen na to malé ve mě.
Bylo to ale s nastřádaného stresu a nespokojenosti. Zbavila jsem se při tom všem i všech příčin, co mi kazili život, a i to mi pomohlo. Je to hnus, a nikdo kdo to nezažil nepochopí, ale prášky nejsou řešení. Je lepší se z toho nějakým způsobem vyhrabat sám, ale ne vždy to jde..
přeju každopádně hodně sil.
Ahoj ja také trpím na uskosti a sociální fobii. 4,5 roku se lecim na psychiatrii a 9 let u psychologa. Minulý rok jsem nastoupila do práce (cca 200 prevazne zenskych zaměstnaců ), 11 den me sezvala mistrova ja se rozrecela tak si me tam podala ještě jednou a druhý den jsem skončila na neschopence. Teď jsem na mateřské a hledání nové přece me bude čekat za 2 roky uz teď se bojím.
Pokud mate uzkosti a radi ctete, zkuste napsat nejakou povidku, ocemkoli. Uzkosti vedou k premyslivosti, coz je pro psani idealni a zaroven je psani uzasnou a naplnujici terapii.
@Emimin7 píše:
Pokud mate uzkosti a radi ctete, zkuste napsat nejakou povidku, ocemkoli. Uzkosti vedou k premyslivosti, coz je pro psani idealni a zaroven je psani uzasnou a naplnujici terapii.
Pisu rada. O tomhle jsem nikdy neslyšela, zajímavé. Jenže škoda že to co píšu nikdo nečte ![]()
@Vladimirovna píše:
Pisu rada. O tomhle jsem nikdy neslyšela, zajímavé. Jenže škoda že to co píšu nikdo nečte
No, z mych znamych ma take zajem o me cteni akorat jeden. ![]()