Neschopenka a povolenka být mimo domov, jak je to s přesunem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7712
11.6.18 18:45

Jsem teda velice zvedava, jestli tohle doktor napise! :mrgreen: dej nam pak vedet…podle me je to velka blbost spat ve stanu…taky jsem tehotna a holt si nektere veci musim odpustit, ac je mam rada, to tak je ;)

@markyska82 píše:
@Kukacka123 psala jsem sem, že jsem krvácela ze začátku. teď ne

Dobre, ale sla jsi s tim na neschopenku ne? Pokud uz jsi ok, proc mas neschopenku? Pokid mas nevhodnou praci, ma te zamestnavatel prelozit nebo te nechat doma za 100% platu a nemusela bys resit tyhle blbosti ;) ocividne ti nic neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 18:58

@markyska82 no já koukám. Tady se nesmíte totiž zmínit že když jste na schopence tak chcete někam ject, protože lidi vás ukamenují. Podle některých by se mělo chodit do práce ještě v den porodu když už vám bude koukat hlavička. Já jsem taky na neschopence protože jsem otěhotněla chvíli po operaci a v práci jsem tahala těžký věci a dělala na směny. Šla jsem k doktorovi napsal mi neschopenku a odnesla jsem ji do práce ale určitě jsem se s nikým nebavila o tom jestli mě přeloží na lehčí práci nebo podobně jak tady někteří píší. Jestli máte hodneho doktora tak mu to vysvětlete on vám tam adresu určitě změní a ani se vás nebude ptát jestli to je kemp, zámek nebo zřícenina kde budete spát je to lepší než kdyby jste to nenahlasila jak někteří radí akorát se budete stresovat jestli někdo nepřijde a náhoda je blbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 18:58

Koukam, ze muj dotaz se tu zvrhl v temer kamenovaci akci.tak se tu mejte.nic o me nevite, nevite co mam a nemam za sebou.jen jsem se ptala, jestli to je mozne vy se na me sesypete jako vosy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.6.18 19:07

Ja taky byla na neschopence, o to tady vubec nejde…jde o to, kam chce jet ;) taky jsem menila adresu, ale k rodicum…a neni pravda, ze doktora nebude zajimat, kam jede a kde bude spat, kdyz ma neschopenku od nej…vzdy chteji adresu a cislo popisne, dokonce jsem hlasila, ze budu u rodicu…neschopenka je vydana na jeho odpovednost a socialka by slapala i po nem…ale kdyz myslite :nevim: zkuste a uvidite…preju pohodovy zbytek tehotenstvi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 19:23
@Mikinka90 píše:
@markyska82 no já koukám. Tady se nesmíte totiž zmínit že když jste na schopence tak chcete někam ject, protože lidi vás ukamenují. Podle některých by se mělo chodit do práce ještě v den porodu když už vám bude koukat hlavička. Já jsem taky na neschopence protože jsem otěhotněla chvíli po operaci a v práci jsem tahala těžký věci a dělala na směny. Šla jsem k doktorovi napsal mi neschopenku a odnesla jsem ji do práce ale určitě jsem se s nikým nebavila o tom jestli mě přeloží na lehčí práci nebo podobně jak tady někteří píší. Jestli máte hodneho doktora tak mu to vysvětlete on vám tam adresu určitě změní a ani se vás nebude ptát jestli to je kemp, zámek nebo zřícenina kde budete spát je to lepší než kdyby jste to nenahlasila jak někteří radí akorát se budete stresovat jestli někdo nepřijde a náhoda je blbec

Ale to přece není o tom, že nikdo nesmí nikam jet. Přepsání adresy je ok, ale do kempu a pod stan?? Kdyby to byla klasická chata, tak proč ne. Jinak doktor se zeptat musí, protože to půjde na jeho triko, pokud sociálka shledá, že povolil pobyt někam, kde se to vylučuje s léčebným režimem. Vem si hygienu, sprchy. Rozmary počasí atd. Fakt si nedovedu představit, že dojde kontrola a správce kempu je pošle do zeleného stanu s předsíňkou třeba. A nehledě na to, že sociálka může PN klidně zrušit, i když je člověk doma, a dělá něco mimo léčbu.

A jinak opravdu, pokud to v práci člověk neřeší a jde dobrovolně na neschopenku, tak by měl alespoň předstírat, že mu něco je, a počítat s režimem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
11.6.18 19:23

@Mikinka90 Zbytečně to hrotíš, nikdo tě nenutí chodit do práce i v den porodu, ale neschopenka není od toho, že si budeš dělat co chceš, nějaká pravidla to má a je třeba je dodržovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 19:27

@P4ja proc bych měla předstírat ze mi něco j??? :D to jsem se v ty práci měla strhat a tahat 10kg krabice aby se mi něco stalo a pak bych teprve sla marodit nebo nedej bože o miminko přišla??? Tomu trochu nerozumim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
11.6.18 19:29

@Mikinka90 Tak když ti nic není, tak nepotřebuješ neschopenku, můžeš se nechat přeřadit na lehčí práci, kterou dělat můžeš. Nerozumíš tomu, že neschopenka znamená dodržovat určitý režim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 19:30

@Kukacka123 tak asi taky záleží na doktorovi, protože hlásit to jestli budu u rodičů nebo u kamarádky nebo u kohokoliv jiného mi přijde divny. Ale každý doktor to bere asi jinak. A doktor opravdu neručí za to kam vy mu nahlásite adresu za to odpovídáte jen vy sama. A když se to nebude kontrole zdát tak vám vezmou peníze nebo to budou řešit. Já když nahlasim doktorovi adresu kde budu tak opravdu neřeší jestli to je tam a tam a je to bezpečný jen mi řekne ať se tam zdržuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 19:34

@Monchichik jo aha a dělat šichty do 10 večer? Cuchat tam různé výpary? Promiň ale ty si kdo, ze říkáš lidem jestli můžou nebo nemůžou jít na neschopenku. Doktor mi hned řekl ze bude lepší když zůstanu doma a nic neřešil nikdo ani v práci tak nevím proč to řešíte vy :think: A já režim dodržuju jen nevidím důvod proč by si člověk z 9 měsíců prosezenych doma nemohl změnit adresu na chatu, do kempu či welness když tam si člověk odpocine nejvíc ze všech s někým koho má rad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 19:36
@Mikinka90 píše:
@P4ja proc bych měla předstírat ze mi něco j??? :D to jsem se v ty práci měla strhat a tahat 10kg krabice aby se mi něco stalo a pak bych teprve sla marodit nebo nedej bože o miminko přišla??? Tomu trochu nerozumim :nevim:

Ne myslím, když už ti doktor tu neschopenku napíše, i přes to, že k tomu není zdravotní důvod, tak je dost nefér vůči ostatním vymýšlet, že by člověk jel pod stan a tuhle a támhle. Byla bych vděčná, že můžu být doma a v klidu s miminkem, i když je to opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 19:38

@P4ja dobře pod stan není úplně nejlepší příklad. Ale třeba na tu chatu kde máme úplně normální barák akorát tam člověk má zahradu a muže sedět venku v těhle vedrech člověk myslím muže. A je to normálně povolene tak nevím proč toho nevyužít když to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 19:41

@P4ja a zdravotní důvod k tomu je byla jsem na operaci. Mohlo by se cokoliv stát… Já nevím jestli některé ženský tady tolik riskují ze jdou na neschopenku až když krvaci nebo podobně a pak se diví když něco špatně dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 19:42
@Mikinka90 píše:
@P4ja dobře pod stan není úplně nejlepší příklad. Ale třeba na tu chatu kde máme úplně normální barák akorát tam člověk má zahradu a muže sedět venku v těhle vedrech člověk myslím muže. A je to normálně povolene tak nevím proč toho nevyužít když to jde

Jasně však jsem psala, že chata a pobyt u rodičů je bez problémů, i když zase záleží na doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 19:47
@Mikinka90 píše:
@P4ja a zdravotní důvod k tomu je byla jsem na operaci. Mohlo by se cokoliv stát… Já nevím jestli některé ženský tady tolik riskují ze jdou na neschopenku až když krvaci nebo podobně a pak se diví když něco špatně dopadne

Tak mně třeba PN doktorka dřív nenapsala, až jsem přišla s krvácením. A vycházky mně za celou dobu nezměnila, i když už jsem nekrvácela. Prostě to nepíše nikomu, právě aby se něco nestalo, a má na to nárok.

Na, co jiného by to psala?? Tahání težkých věcí bohužel není zdravotní důvod, ale chápu, že to prostě tak někdo řeší, když má v práci problém. Ale opravdu musí počítat s režimem a i tím, že to třeba doktor nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí