Neschopenka a povolenka být mimo domov, jak je to s přesunem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2809
11.6.18 15:20

@Monchichik Je to louka na které jsou stany. V chatce sídlí jen správce kempu. Spíš nechápu, proč by to doktor nemohl napsat, když to může napsat na chatu apod. Bežně se to v PN může, pokud to zdravotní stav dovolí. Jen musí doktor nahlásit změnu pobytu na jiné místo + od kdy do kdy na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.6.18 15:31

@markyska82 ale co ti tam napise? Cerveny stan na louce? To je proste blbost :nevim: navic pokud krvacis, myslis, ze te pusti nekam pod stan? Jako my tu nejsme doktori, tak se zkus optat sveho a uvidis, jak na to bude reagovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
11.6.18 15:38

@markyska82 No ale ty si na neschopence, to znamená ve stavu neschopných práce, s vycházkami. O tom, že se může na neschopence někam na dovolenou jsem ještě neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 15:48

@Monchichik Jmenuje se to změna pobytu v době PN. Je na to formulář, který zašle Dr. na sociálku. Jen tam musí být dodržen léčebný režim vč. vycházek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 15:48

@Kukacka123 psala jsem sem, že jsem krvácela ze začátku. teď ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
11.6.18 15:51

@markyska82 No já to vím. Ale to jí bude někdo kontrolovat, jestli leze ze stanu jen v době vycházek? To by si mohla nechat napsat neschopenku třeba do Chorvatska, ne? Nevěřím tomu, že tohle jde. Změnu pobytu chápu, ale tohle se mi fakt nezdá :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 15:52
@markyska82 píše:
@Monchichik Jmenuje se to změna pobytu v době PN. Je na to formulář, který zašle Dr. na sociálku. Jen tam musí být dodržen léčebný režim vč. vycházek.

Jistě, ale buď jsi na PN a k tomu patří léčebný režim. A pokud jsi zdravá, a přesto na PN jsi a dostáváš za to peníze, tak by tedy bylo alespoň žádoucí předstírat, že nějaké problémy máš. A ne vymýšlet spaní pod stanem a dovolenou s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 15:54
@markyska82 píše:
@P4ja Tak kontrola přijet může, dané místo bych neopouštěla. a popotahovat doktora proč? Když by byla změna nahlášena? jako kvůli tomu, že to není chata, ale kemp?

Hele, ale tady nejde o změnu místa pobytu, ale o to, že se vysmíváš PN. Buď máš rizikové a to podle mě vylučuje spaní ve stanu aj. A nebo jsi natolik zdravá, že můžeš spát pod stanem, a pak zenužíváš neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 15:58
@Monchichik píše:
@markyska82 No já to vím. Ale to jí bude někdo kontrolovat, jestli leze ze stanu jen v době vycházek? To by si mohla nechat napsat neschopenku třeba do Chorvatska, ne? Nevěřím tomu, že tohle jde. Změnu pobytu chápu, ale tohle se mi fakt nezdá :).

Sociálka bude konrolovat nejenom vycházky, ale i to, jestli dodržuje léčebný režim, a pokud shledá, že spaní ve stanu opravdu vylučuje dodoržování režimu, tak jí PN seberou a nazdar.

A jinak to místo musí být dohledatelné. Tzn. musí mít popisné, evidenční nebo třeba parcelní číslo atd. Prostě když sociálka vleze na katastr. Tak ho musí najít. A podle mě to nemůže být stan č…v tom a tom kempu. A nebo ta a ta louka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33694
11.6.18 15:59

@markyska82 Ne, na takové místo to přehlásit opravdu nejde, co by se asi napsalo za adresu? Tak pokud tam tak moc chceš jet tak přeruš neschopenku a vezmi si dovolenou :nevim: nebo tam jed´a doufej že tě zrovna doma nebude schánět kontrola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32138
11.6.18 16:00

@P4ja No já vůbec jako nechápu dotaz, když je na neschopence, kam se chce hrnout do kempu :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 17:20
@Monchichik píše:
@P4ja No já vůbec jako nechápu dotaz, když je na neschopence, kam se chce hrnout do kempu :think:.

Jako já chápu, že člověk potřebuje vypadnout, protože ty vycházky jsou opruz. Obvzlášť dlouhodobě, takže určitě změna pobytu k příbuzným a nebo tak je na místě. Pokud je to s rozumem.. Já pak počítala každý den do MD. Ale zase na druhou stranu ono se moc flámovat nedá, protože rizikové je přece jenom rizikové. A jak si člověk myslí, že je všechno ok a přežene to, tak mu to tělo dá najevo.

Dost stanuju, ale stan bych si v těhotenství netroufla ani tak. Ono chvilku je zima, potom zase horko, prší. Ono přece jenom je to záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 18:22

@Monchichik do ciziny musis mit schvalenou zmenu od revizniho ze socialky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
11.6.18 18:36

Já teda vůbec nerozumím tomu co na tom nechápete? To že je někdo na neschopence neznamená, že musí 24/7 sedět doma na prdeli. Změnit adresa si myslím, že ti do toho kempu půjde jestli má nějakou adresu což určitě má. Hlavně je minimální pravděpodobnost, že tě tam někdo přijede zkontrolovat. Nevím proč by to nešlo známa si taky nechala adresu předělat na chatu, protože tam jela na par dni má tam klid a odpocine si tam což vy v kempu určitě taky a jestli to tam mate ráda tak jeďte nevím proč kvůli tomu přijít o příjemnou dovolenou. Pokud vám to zdravotní stav dovolí a už nekrvacite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 18:45

@Mikinka90 dekuji zs mila slovs uz ti vyoadali, ze me tu budou kamenovat. clivrk se jen na neco zepta a hned se na nej sesypou jako vosy. poprve v zivote mam neschopenku. Nekrvacim uz mesic, byli to hlavne kvuli hematomu. Byl to jen napad, vyrazit tam jen treba na 3-4 dny. mikuju to tam. jezdim tam od mala. Kemp ma nazev, je samozrejme oficialne dohledatelny.je tam neskutecny klid a pohoda. zadna auta, jen les, louka a reka. A uzasny lidi. no uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí