Neschopenka a povolenka být mimo domov, jak je to s přesunem?

339
11.6.18 11:34

neschopenka dotaz

Ahoj, chci se zeptat na názor…jsem na neschopence, rizikové, byla jsem u doktora a mám povoleno být od zítra do neděle mimo bydliště, kde mám nahlášeno být, povoleno od lékaře, jenže mi není jasné jak přesun udělat??? Dnes v době vycházek od 1 do 7 večer, když už od zítra budu jinde? nebo až zítra ráno a nebo až zítra v rámci vycházek???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21091
11.6.18 11:36

Těžko říct, oni to sami neví ani na sociálce. Každopáně, pokud to máš povolené, tak bych jela klidně zítra ráno. A kdyžtak to vysvětlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
11.6.18 11:38

Jela bych zitra rano, pokud to mas od zitrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
11.6.18 11:46

Mám právě a na ráno jsem si chtěla zablokovat bus právě…tak jsem si to myslela takhle stejně…je fakt, že na sociálku papír odnesu odpoledne v rámci vycházek…to je mi jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 12:45

Ahoj holky. Mám taky dotaz ohledně neschopenky. Za celých 13 let co pracuji jsem neschopenku neměla. Až teď v těhotenství( měla jsem hematom),krvácela jsem na začátku. Zaměstnavatel mi radí zůstat doma a neriskovat (krvcela jsem vždy v práci). Jsem na konci 15 tt. Vím, že je možné změnit na nějakou dobu adresu pobytu v době PN. Každý rok jezdíme pod stan do kempu v Jižních Čechách. Jezdí nás asi 50 a některé lidi vídám jen tam. Je to vlastně louka u řeky, je tam jen jedna chatka se správcem. Myslíte, že i na takové misto je možné nahlásit změnu pobytu v době PN? Nejsem žádný flákač a povaleč, ale je to pro mě citová záležitost a moc ráda bych tam jela. Ale neriskla bych si jet na tajno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 12:50

@markyska82 No chápu přepsat pobyt k rodičům a nebo příbuzným. Ale na louku pod stan?? To je trochu přitažené za vlasy, to už můžeš jít i do práce ne? Jinak i ta chatka musí mít číslo popisné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
11.6.18 12:58
@P4ja píše:
@markyska82 No chápu přepsat pobyt k rodičům a nebo příbuzným. Ale na louku pod stan?? To je trochu přitažené za vlasy, to už můžeš jít i do práce ne? Jinak i ta chatka musí mít číslo popisné.

Tak zalezi co dela za praci. Pokud napr. nosi tezke veci, tak je jasne, ze takovou praci vykonavat nemuze, zatimco lezet v kempu je vlastne odpocinek. Ale ja bych s problemy v tehotenstvi pod stan nejezdila, pokud tedy neni nekde hned blizko nemocnice a pochybuju ze doktor pobyt prepise nekam do kempu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 13:04
@hani28 píše:
Tak zalezi co dela za praci. Pokud napr. nosi tezke veci, tak je jasne, ze takovou praci vykonavat nemuze, zatimco lezet v kempu je vlastne odpocinek. Ale ja bych s problemy v tehotenstvi pod stan nejezdila, pokud tedy neni nekde hned blizko nemocnice a pochybuju ze doktor pobyt prepise nekam do kempu.

No to jasně, ale pořád má PN s nějakými pravidly. A pokud má nevhodnou práci, tak to není o PN, ale o přeřazení na jnou páci. A pokud je to klidový režim, tak to má být klidový režim se všemi pravidly.

A nechtěla bych vidět kontrolu ze sociálky, kdyby to doktor přepsal a oni přijeli. Už vidím, jak schválí léčebný režim pod stanem. Já bych to teda neriskla, i kdyby mně to doktorka přepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 13:07

@hani28 Pracuji na rentgenu jako asistent, takže stejně snímkovat nemohu, navíc jsou tam stále nemocní lidé z plicního atd. Práce je u nás fyzicky dost namáhavá - nosíme kazety a celý den lítáme. Již měsíc mi je dobře, jsem bez potíží. Tak fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 13:10
@markyska82 píše:
@hani28 Pracuji na rentgenu jako asistent, takže stejně snímkovat nemohu, navíc jsou tam stále nemocní lidé z plicního atd. Práce je u nás fyzicky dost namáhavá - nosíme kazety a celý den lítáme. Již měsíc mi je dobře, jsem bez potíží. Tak fakt nevim

To je fajn, ale pořád máš PN. Pokud jsi podle tebe zdravá, tak je potřeba, aby tě zaměstanavatel buď přeřadil jinam a nebo nechal doma za plný plat. Pokud máš PN, tak je tam nějaký režim. Vím, že je to opruz, ale taky jsem to tak měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 13:28

@P4ja Vycházky mám od 13-19 h. Režim chápu, vím že i při změně pobytu musím dodržovat vycházky. jde mi jen o to, zda to mohou napsat. Zaměstnavatel mě nemá kam přeřadit a v dnešní době nechají za 100% doma si málokoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.18 13:30
@markyska82 píše:
@P4ja Vycházky mám od 13-19 h. Režim chápu, vím že i při změně pobytu musím dodržovat vycházky. jde mi jen o to, zda to mohou napsat. Zaměstnavatel mě nemá kam přeřadit a v dnešní době nechají za 100% doma si málokoho.

Vždycky je to jen a jen na posouzení konkrétního lékaře, komu a kam, co napíše. A nezapomeň, že i kdyby ti to povolil, tak tam může dojet kontrola a potom ti celou slavnou PN zatrhnout a sebrat a ještě popotahovt doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
11.6.18 13:36

@P4ja Tak kontrola přijet může, dané místo bych neopouštěla. a popotahovat doktora proč? Když by byla změna nahlášena? jako kvůli tomu, že to není chata, ale kemp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.6.18 14:31

@markyska82 tak tohle ti dr podle me fakt neprepise…nekam do kempu pod stan? Mas proste neschopenku a tak to bohuzel je :nevim: muzes se zkusit optat, docela by me zajimalo, co by tam napsal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32133
11.6.18 14:42

@markyska82 A to by si vylézala z chatky jen v hodinách, kdy máš povolenou vycházku? :lol: Tohle je normální dovolená a to s neschopenkou asi fakt nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí