Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mikinka90 ale ty mícháš hrušky s jablkama… ano, na chatu můžeš jet, protože předpokládám tam nebudeš spát na louce, bez minimální hygieny, tepla.. atd. A není pravda, že doktora nezajíma u koho tam budeš. Já jela na víkend k přitelovi a musela jsem říct jeho jméno, protože já tam nemám trvalé bydliště a sousedi by podle mého jména nevěděli kam je poslat. I když jsem byla u něho na baráku, tak jsem tam musela dodržovat vycházky a né chodit po procházkách…
@P4ja jak píšu bylo to i kvůli tomu ze jsem měla dřív nějaké problémy a chvíli před otehotnenim jsem byla na operaci takže práce proste nebyla vhodná, hlavně jak říkám ve fabrice, na směny. Navíc jsem měla začátky hodně náročné neustále jsem zvracela a bylo mi na omdleni neumím si představit ze dojizdim do práce a stojím u pasu a taham těžké věci několik hodin až do noci. Jestli by tohle někoho nechal dělat doktor tak to není doktor ale vůl a o přeložení v práci to jsem s nikým neřešila protože jsem byla ještě ve zkušební době a myslím ze by to semnou nikdo neřešil. Hlavně třeba mám kamarádku která dělala v krame s oblečením kde jim přišlo par lidi za den a sla taky marodit protože to nezvládala byla unavená a každý má to těhotenstvì jiný a doktor ji proste neschopenku napsal a to chodi úplně k jinýmu. A měla lehkou práci. Je to asi o tom jestli ten doktor je aspoň trochu lidsky a vyhoví tehotne
A taky zakladatelka by si měla uvědomit, že dítě ji bude svým způsobem „omezovat“. nemám to slovo ráda, ale nenapadá mi teď lepší synonymum.. a s ním asi hned nebude lítat kde si umane. tedy pokud nemá armadu lidí, kterým to dítě může dát a dělat si, co chce. to má taky rádo svůj režim. Vím o čem mluvím.
@mamina2017 jaký sousedi zase? Snad se dá jméno na zvonek ne? Tohle jsem teda ještě neslyšela jako ještě aby někdo něco řešil se sousedama
a jméno přítele to slyším poprvé teda asi jiný kraj jiný mrav
@Mikinka90 takže ty po operací a těhotná bys jela pod stan??? A když budeš mít problém, tka co bys udělala někde v noci na louce, kde lišky davají dobrou noc..
A jako, že by si dal všechny jména na zvonek, co by tam byli na nějaký den??? Mluvím o baráku, který je uprostřed zahrady a zvonek je na baráku. Na zahradě pes, přes kterýho se nikdo cizí nedostane. proto tam asi je. A tys měnila místo pobytu, že tak vše přesně víš?
a na ten stan si taky dá zvonek s jménem???
![]()
@Mikinka90 píše:
@P4ja jak píšu bylo to i kvůli tomu ze jsem měla dřív nějaké problémy a chvíli před otehotnenim jsem byla na operaci takže práce proste nebyla vhodná, hlavně jak říkám ve fabrice, na směny. Navíc jsem měla začátky hodně náročné neustále jsem zvracela a bylo mi na omdleni neumím si představit ze dojizdim do práce a stojím u pasu a taham těžké věci několik hodin až do noci. Jestli by tohle někoho nechal dělat doktor tak to není doktor ale vůl a o přeložení v práci to jsem s nikým neřešila protože jsem byla ještě ve zkušební době a myslím ze by to semnou nikdo neřešil. Hlavně třeba mám kamarádku která dělala v krame s oblečením kde jim přišlo par lidi za den a sla taky marodit protože to nezvládala byla unavená a každý má to těhotenstvì jiný a doktor ji proste neschopenku napsal a to chodi úplně k jinýmu. A měla lehkou práci. Je to asi o tom jestli ten doktor je aspoň trochu lidsky a vyhoví tehotne
Jasný, i to chápu, ale pokud vyhoví těhotné a tu PN napíše, tak prostě má nějaký režim, i když je to třeba kvůli tomu, že jí zaměstanvatel nevyhoví nebo cokoli jiného. Chápu, že někdy jiné řešení není a na rozdíl od některých mně nevadí, že je těhotná na PN, i když k tomu zdravotní důvod neníba nebo pominul. Ale vadí mě, že pak někdo vymýšlí, kam by jel a proč to doktor nenapíše atd. Když přece na začátku musí vědět, že bude mít vycházky a určitá omezení. A vím, že je to opruz, ale prostě je to tak.
A pokud jde na PN ze zdravotních důvodu a její stav se během PN zlepší, jak psala zakladatelka, tak si nemůže přece říct, že pojede pod stan a nebo, že si může dělat, co chce. To už potom je řešením vrátit se do práce.
@mamina2017 dítě omezovat jo aha
v dnešní době si myslím ze tě dítě neomezuje. Nebo budeš celej život sedět doma protože mas dítě? To kam bych jela nebo nejela je moje věc asi jako to proč jsem na neschopence nebo kdokoliv jiný. Ano představ si ze měnila a nebyl s tím vůbec žádný problém. Nikdo se mě na nic neptal jen chtěli vědět adresu. Ale koukám ze priste musím obehat všechny sousedy a hlavně dat vědět tady v diskuzi ze chci něco měnit. Jeste ze o tom kdo půjde nebo nepůjde na neschopenku nerozhodují takový lidi jako jste vy. Zajímalo by mě kolik by pak bylo maminek a děti v pořádku. ![]()
@P4ja vrátit se do práce třeba na dva měsíce aby se stav pak opět zhoršil? Vám to přijde jako logické mě teda ne.
@Mikinka90 píše:
@mamina2017 jaký sousedi zase? Snad se dá jméno na zvonek ne? Tohle jsem teda ještě neslyšela jako ještě aby někdo něco řešil se sousedamaa jméno přítele to slyším poprvé teda asi jiný kraj jiný mrav
No spíš je to i pro tvoje dobro. Sociálka tě musí dohledat, pokud by přišla. Takže je dobré adresu napsat tak, aby to bylo opravdu dohledatelné. Já bych taky psala jméno toho, kdo v bytě bydlí, že budu bydlet u něj, a v případě paneláku určitě i patro a třeba číslo dveří. My jsme třeba se sousedkou narazily na to, že mě tady hledali známí a ona vůbec nevěděla, že to jsem já, protože moje dívčí jméno nezná. A až potom řekli, že žiju s tím a s tím, tak to bylo jasné.
@Mikinka90 píše:
@P4ja vrátit se do práce třeba na dva měsíce aby se stav pak opět zhoršil? Vám to přijde jako logické mě teda ne.
To ne, klidně ať je doma, ale ať nechce režim jako kdyby byla zdravá.
Jinak pořád si nerozumíme, já nemám problém s neschopenkou jako takovou. I pro ženy, které jsou zdravotně relativně OK, ale kterým zaměstnavatel prostě nedád 100platu a nechá je doma. A sama vím, že dlouhodobá PN je opruz a opravdu na nervy i pro toho, komu není dobře. Protože pořád je nějaký režim.
Příspěvek upraven 11.06.18 v 20:30
@P4ja přesně tak… by mi doktorka asi řekla, že jsem se zbláznila, že chci třeba letět 20 hodin někam do tramtárie… a to je moje kamarádka. Byla jsem na neschopence, protože jsem měla problémy a když nemůžu do práce, tak asi nemůžu vymýšlet takový krávoviny…
@Mikinka90 fakt píšeš blbosti…
@Mikinka90 píše:
a pod tím stanem se ji nic nemůže stát joooo???
@mamina2017 jezis stát se ji muže něco i když bude sedět doma na zadku. Já přeci neříkám ze bych jela pod stan nejela bych nikdy ani kdybych těhotná nebyla, protože na to nejsem. Já jenom píšu ze adresa jde změnit kamkoliv tady v ČR ale netřeba kazdej doktor to děla to už nevím. Největší kamen úrazu je asi to ze se zakladatelka vůbec ptá tady v diskuzi. Každý by měl podle svého rozumu usoudit kam ject nebo neject a co dělat jako těhotná nebo nedělat a hlavně to vše řešit se svým doktorem nebo si přečíst nějaké odborné články na internetu jestli to jde nebo nejde.