Neschopenka při rodičáku?

Anonymní
10.7.22 20:01

Neschopenka při rodičáku ?

Ahoj holky. Mám dceru v lednu jí budou 3roky do školky mi ji nevzali, ale v práci jsem byla ( jen ústně ) dohodnutá že začnu od září chodit do práce abych si přivydělala ( počítají se mnou ). Zjistila jsem že jsem těhu tak to je vyřešený- jen v práci nebudou nadšený. Neb tam chybí dost lidí. Známá mi tvrdí ať si nechám vystavit neschopenku a ani tam nemusím. Ze to taky tak měla. Jen mi to přijde blbost pobírat naráz neschopenku a rodičák. Samozřejmě že by to bylo milé. Doufám, že mi tu někdo poradí bez urážek.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
10.7.22 20:02
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
10.7.22 20:13

Představu máš hezkou, to se musí nechat :mrgreen: ale rizikové určuje lékař, musíš k tomu mít důvod :mrgreen: ne že si dojdeš na gyndu a řekneš,,nechce se mi makat, dejte mi neschopenku” :lol:

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
10.7.22 20:14

Pokud neděláš ve slévárně, tak co ti brání aspoň na chvíli jít v tim září do práce? :think:

• Citovat
  • Upravit
1142
10.7.22 20:18

A jak jsi to měla vymyšlené kdybys těhotná nebyla? Státní školka, i když ti dítě vezme, tak nastoupit může až jako tříleté. Co nějaká soukromá školka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
10.7.22 20:23

Možný to je, pokud do té práce nastoupíš a pak lékař uzná, že je PN potřeba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16226
10.7.22 20:32
@np10021 píše:
Představu máš hezkou, to se musí nechat :mrgreen: ale rizikové určuje lékař, musíš k tomu mít důvod :mrgreen: ne že si dojdeš na gyndu a řekneš,,nechce se mi makat, dejte mi neschopenku” :lol:

Dneska to tak, bohužel, funguje. Moderní doba, ženská je těhotná, tak přece nebude pracovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
10.7.22 20:34
@pomme píše:
A jak jsi to měla vymyšlené kdybys těhotná nebyla? Státní školka, i když ti dítě vezme, tak nastoupit může až jako tříleté. Co nějaká soukromá školka?

To není pravda, mohou brát od 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
10.7.22 20:36
@pomme píše:

do školky může nastoupit i dvouleté dítě, pokud mají místo a personál. Mladší dcera nastupovala ve 2 a čtvrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
10.7.22 20:38

Souběh RP a PN je možný jen v případě, že nečerpáš rodičovskou dovolenou-volno od zaměstnavatele, ale normálně při pobírání RP pracuješ. Na věku dítěte nezáleží.
Takže od září můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
10.7.22 20:43

A tak vzdyt do tri let dcery, tj. az do nevim kolikatyho ledna, muzes byt na rodicovsky dovoleny, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35702
10.7.22 20:45

To bude zaměstnavatel jistě rád, že ti bude platit hned 14 dní neschopenky aniž by si něco odpracovala. Bych se s tebou při nástupu pak rozloučila. Ale samozřejmě to jde brát rodicak i neschopenku když nemůžeš ze zdravotních důvodu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16226
10.7.22 20:48
@JancaS84 píše:
To bude zaměstnavatel jistě rád, že ti bude platit hned 14 dní neschopenky aniž by si něco odpracovala. Bych se s tebou při nástupu pak rozloučila. Ale samozřejmě to jde brát rodicak i neschopenku když nemůžeš ze zdravotních důvodu pracovat.

Trošku blbost, když má dítě v lednu tři roky a porod druhého někdy v březnu asi?, tak si má dát příspěvek do března, nahlásit těhotenství a čau. Proč by měla mít nemocenskou, když má do ledna rodičovskou? Je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5403
10.7.22 20:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Mám dceru v lednu jí budou 3roky do školky mi ji nevzali, ale v práci jsem byla ( jen ústně ) dohodnutá že začnu od září chodit do práce abych si přivydělala ( počítají se mnou ). Zjistila jsem že jsem těhu tak to je vyřešený- jen v práci nebudou nadšený. Neb tam chybí dost lidí. Známá mi tvrdí ať si nechám vystavit neschopenku a ani tam nemusím. Ze to taky tak měla. Jen mi to přijde blbost pobírat naráz neschopenku a rodičák. Samozřejmě že by to bylo milé. Doufám, že mi tu někdo poradí bez urážek.

Nezapomněla se známá zmínit, že být na nemocenské = mít omezené vycházky? Třeba 2 hodiny dopoledne + 4 hodiny odpoledne. To zní docela dobře. Ale když si uvědomíš, že to je na mnoho měsíců až do nástupu na mateřskou nebo do porodu a že ve vycházkách sice můžeš jít kam chceš, ale nesmíš odejít dřív a musíš se vrátit včas, a že jen tak nemůžeš jet na delší návštěvu, na víkend za rodiči, večer do kina nebo do restaurace na večeři, už vůbec ne na dovolenou, tak to tak báječně nezní. Byla jsem v podobné situaci. Domluvila jsem si neplacené volno - zaměstnavatel s tím souhlasil. Byla jsem sice bez příjmu navíc, ale nepodváděla jsem a nebyla jsem omezená vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16226
10.7.22 20:50
@TRG píše:
Nezapomněla se známá zmínit, že být na nemocenské = mít omezené vycházky? Třeba 2 hodiny dopoledne + 4 hodiny odpoledne. To zní docela dobře. Ale když si uvědomíš, že to je na mnoho měsíců až do nástupu na mateřskou nebo do porodu a že ve vycházkách sice můžeš jít kam chceš, ale nesmíš odejít dřív a musíš se vrátit včas, a že jen tak nemůžeš jet na delší návštěvu, na víkend za rodiči, večer do kina nebo do restaurace na večeři, už vůbec ne na dovolenou, tak to tak báječně nezní. Byla jsem v podobné situaci. Domluvila jsem si neplacené volno - zaměstnavatel s tím souhlasil. Byla jsem sice bez příjmu navíc, ale nepodváděla jsem a nebyla jsem omezená vycházkami.

Přesně tak, nechápu vůbec, proč by měla nemocenskou řešit, když je doma a příjem má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat