Neschopenka v těhotenství, proč?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Andula 96
4.12.25 12:01

Neschopenka v těhotenství, proč?

Zajímá mě Váš názor na neschopenku v těhotenství, zda jste ji měly, nebo chodily do práce, jak se k tomu stavělo okolí, jaké byly důvody toho. Zatím to u mě není aktuální, spíš mě zajímá, jak to měly ostatní..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3868
4.12.25 12:04

Neměla jsem rizikové těhotenství, neměla jsem neschopenku. Byla jsem unavená, zvracela jsem, to jo.

Do práce jsem chodit chtěla, snášelo se mi to tam líp. Obvykle jsem v práci nějak fungovala a pak padla. Kdybych musela být doma, bylo by to náročnější - pořád na to myslet, pořád se pozorovat.

Okolí si většinou nemyslelo nic, občas někdo, hlavně z oboru, říkal, ať jdu na neschopenku, protože proč ne a co když v práci neco chytím / někdo do mě vrazí, že by nic neriskovali. Mně nepřišlo, že riskuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
4.12.25 12:09

Neschopenku jsem nemela, ale do prace jsem zacala chodit na cca desatou. Rano jsem poblila co se dalo, vcetne košů u chodníků po ceste do práce.

Kdyby mi to zamestnavatel neumoznil, aai bych na to neschopenku sla.

• Citovat
  • Upravit
5908
4.12.25 12:21

Je úplně zbytečné řešit jak to měly ostatní, vše se odvíjí od situace která nastane. Navíc je několik skupin žen, jedna co zůstává na neschopence sotva počůrá test, druhá co zůstane na neschopence z opravdu špatného průběhu těhotenství, další co chodí normálně do práce. Názory okolí mě vůbec nezajímaly, vše jsem řešila dle aktuálního průběhu těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68863
4.12.25 12:22

V prvním těhotenství pn od nějakého šestého měsíce, cukrovka v kombinaci s velmi nízkým tlakem, omdlévání. Druhé těhotenství také rizikové, mj. ta cukrovka (inzulín 4× denně) a mnoho gynekologických potíží v anamnéze, ale cítila jsem se lépe, tak jsem do práce chodila, doma bych to nevylezela. Okolí? Proč bych, proboha měla řešit okolí? Řešila jsem jen a pouze svůj zdravotní stav a doporučení lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101460
4.12.25 12:23

Taky jsem neschopenku nemela, ale protože mi umoznili pracovat z domu, jinak by byla nutná, i cestou na kontrolu me parkrat nekdo sbíral v MHD :nevim: jinak mi celkem nic nebylo, akorát zen tlak dost nečekaně padal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12535
4.12.25 12:24
@Andula 96 píše: Více

Ja mela potvrzene tehotenstvi asi tyden, krvaceni a nemocnice. Kde dali neschopenku a uz jsem zustala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.12.25 12:26

V prvním těhotenstvi jsem neschopenku neměla, bylo mi dobře. Druhý těhotenství ano, byla jsem po IVF, k tomu echt blbá a náročná práce s majitelem, kde prostě nebyla domluva. Třetí těhotenství jsem byla na rodičáku, měla bych ji ale taky, po špatným porodu zdevastovaná děloha, která už těhotenství nezvládala.
Chodit na neschopenku automaticky je blbost, ale když jsou problémy, je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22805
4.12.25 12:37

Já měla u první dcery hned od nalezení //, byla vymodlena 2,5 roku po iui. V práci jsme tahala bedny, zástupkyně vedoucí, nedalo se to dělat jinak, skládat zboží.
Takže celé těhotenství doma, nakonec jsem i 2× ležela týden v nemocnici na kopačkách.
Druhé těhotenství jsme štíhlá v rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.12.25 12:40

@Andula 96 pokud je žádoucí, dr ji napíše. Já byla 2× na provozních překážkach za plný plat, 2× neschopenka. Důvod? Rozjetý porod 20 tt, v druhém případě naprosto brutální nevolnosti, kdy jsem za měsíc sundala 10 kg a skončila ve špitálu. Pak 25 tt rozjetý porod. Co si o moji neschopence kdo myslel mi bylo naprosto putna. Já to řešila s dr, popř v práci. Je mi úplně fuk, jak to kdo má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35480
4.12.25 12:43

Pracovala jsem až do nástupu na mateřskou. Neměla jsem žádné problémy, nebyl důvod na neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
4.12.25 12:49

Pn v tehotenstvi ano, pokud jsi rizikova a mas proste zdravotni problemy. takze pokud to tak vidi i lekar.
Pokud jde nekdo na PN jen tak, tak je hloupy. Je na PN, ma vychazky, nizsi prijem. A pokud delas rizikovou praci, tak te ma zamestnavatel preradit na jinou pozici nebo nechat doma na 100%.
Realita casto byva jinak, tak jsem byla na PN, protoze me kolegyne doslova vystipali. Ted bych se uz nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10823
4.12.25 13:30

Moc nechápu, co by si kdo mel co myslet. Strávila jsem na PN obe těhotenství v podstatě od začátku do nástupu na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24567
4.12.25 13:32

Pokud pak pořád nevymýšlí, jak obejít ty zlé, zlé vycházky, ať si klidně je na PN celé těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 13:33

Pracovala jsem az skoro do porodu, ale s hodne upravenym rezimem. Kratsi pracovni doba a kdyz mi bylo blbe, tak doma. Na plny vykon bych to nezvladla. Resp. zvladla za cenu velkeho vycerpani, a to jsem nebyla ochotna riskovat, byla jsem po mnoha potratech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky