Neschopenka v těhotenství, proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.12.25 20:25

Pracovala jsem do nástupu na MD 34tt, nejzazší den co to šlo :mrgreen:. Jsem nemocniční lékař, celkem se nabeham, omezení jsem měla stran radiace. Ale brala jsem i prodloužené směny (15hodin), hlavně že tam byla klimatizace a v horkém létě bylo fajn jít do práce v 6:00 a vracet se až v 22h. Když mi bylo fajn, tak jsem jedla, když blivno, tak jsem holt šla dělat něco jiného. Proti nevolnostem nejvíc pomáhalo kousnout se a pravidelně cvičit.
Mám to za sebou 3×. Na PN bych se k smrti unudila, měla jsem hrůzu z toho, že bych musela zůstat doma…

• Citovat
  • Upravit
30316
4.12.25 20:33

U prvního těhotenství jsem si říkala, že určitě půjdu na neschopenku, protože se říkalo, že práce ve školství je hodně riziková. Pak jsem potratila. U druhého jsem to neřešila a šla jsem na mateřskou ve 32 týdnu, úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
11.12.25 06:38
@Bahha píše: Více

Pracují u MP. Tam by každý pohyb venku bylo riziko s kým se člověk potká, zda nepřijde nějaká vyhrocená situace a sedět na kamerách celé dny jsem nechtěla. Takže za mě to byla jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
11.12.25 07:37
@Mkilus píše: Více

Takže jasny podvod… A pak ma mit clovek nejaky respekt k policii i když městské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
11.12.25 08:09
@Mkilus píše: Více

Celkem smutný, když se člověk, co má stát na straně zákona, sám dopouští podvodu… ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
11.12.25 11:59
@Janli píše: Více

Jakoze ten pohyb venku a bezpeci chapu, ale to sedeni na kamerach, vzdyt to je prace snu :) aspon do 4mesice mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
11.12.25 12:51
@Janli píše: Více

Tak to není žádný překvápko.. Vsak máme dobrý příklad v politice.
Ale ruku na srdce, já bych se teda taky za ty tabulkový platy nepretrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
14.12.25 08:04

Já musela na neschopenku, jelikož jsem byla v přímém kontaktu s léčivem v práci. Stejně mi bylo hrozně zle takže vlastně úleva, že jsem nikam nemusela, ale když se mi udělalo lépe, domluvila jsem si s vedením práci v kanceláři a cca od 4teho měsíce jsem zase pracovala :)
Bylo super mít nějaký režim a být mezi lidmi. Doma by mi asi hráblo 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
16.12.25 17:25

Ahoj, já pracovala do 8 měsíce. Pak jsem šla na neschopenku, břicho mě bolelo. Teď vím, že mi tvrdlo, ale v tu dobu jsem to nevěděla. A doktor mě prostě nechal na těch pár týdnů už doma.

Teď jsem těhotná znova, mám potvrzena dvojčata a zatím nic o neschopence neříkal, ale mám prej hned volat, když mi bude zle. A jsem po jednom potratu. Beru to tak jak to bude. Ono se to v práci beze mě nezboří, ale odměny tam máme vysoké. Kdybych dala alespoň první kvartál (druhý už nestihnu 😂), budu ráda.

A ženský v práci pracovaly snad do porodu, to už byly blázni. A úplně mě udivovalo, že říkaly, jim není zle. Nevolnosti měly, unavené byly, chodily pomalu jak malé velryby, ale vydržely až do konce. Jedna dokonce asi do 6m jezdila na kole a až ji začal pupek překážet, přestala.

Takže je to individuální. Znám i jednu, kterou hned doktor nechal doma. Ona byla strašně droboucka a to tělo těhotenství hrozně špatně snášelo. A břicho měla větší než byla ona sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí