Neschopenka vs. rizikové těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
9.1.12 19:01

neschopenka

ahoj, jsem na neschopence a chtěla bych si na týden změnit adresu trv.pobytu, ví někdo jak to lze uskutečnit? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.1.12 21:06

Požádej ošetřujícího lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.1.12 10:18
Wierka píše:
ahoj, jsem na neschopence a chtěla bych si na týden změnit adresu trv.pobytu, ví někdo jak to lze uskutečnit? díky

Můžeš to nahlásit doktorovi nebo přímo na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kika 2
10.1.12 10:37

Ahoj,potřebovala bych radu.Jsem na tříletém rodičáku,který mi končí 19.3.2012.Ale mám si ještě vybrat dovolenou a nastoupit až 20.4.2012.Jsem nyní těhotná.Kdybych nenastoupila do práce z důvodu rizikového těhotenství a šla na neschopenku,tak bych ji musela mít napsanou od todo 20.3.nebo stačí vybrat dovolenou a neschopenku mít až od 20.4.?

• Citovat
  • Upravit
Ivanka12345
10.1.12 14:02

Konec rodičovské dovolené a nové těhotenství.

Ahoj přátelé ,prosím o radu ,jestli někdo máte zkušenost či znalost o mém případu.V prosinci 2011 mi skončila rodičovská dovolená /2 letá varianta/.
V lednu mi vyplatí poslední částku a pak již bych až do 3 let dítěte zůstala doma bez finančních prostředků.Jelikož jsem tak dohodnuta s mým zaměstnavatelem,že nastoupím do práce až mé dítě dovrší 3 roky.Zaměstnavatel se mnou nerozvázal prac.poměr . Situace se změnila a jsem těhotná .Chci se zeptat ,jestli bych neměla nárok na nemocenskou /pokud bych měla rizikové těhotenství/.Do té doby než bych nastoupila 6-8 týdnů před porodem na mateřskou.
Děkuji moc za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
101710
10.1.12 21:14
kika 2 píše:
Ahoj,potřebovala bych radu.Jsem na tříletém rodičáku,který mi končí 19.3.2012.Ale mám si ještě vybrat dovolenou a nastoupit až 20.4.2012.Jsem nyní těhotná.Kdybych nenastoupila do práce z důvodu rizikového těhotenství a šla na neschopenku,tak bych ji musela mít napsanou od todo 20.3.nebo stačí vybrat dovolenou a neschopenku mít až od 20.4.?

Stačí až od 20.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.1.12 21:15
Ivanka12345 píše:
Ahoj přátelé ,prosím o radu ,jestli někdo máte zkušenost či znalost o mém případu.V prosinci 2011 mi skončila rodičovská dovolená /2 letá varianta/.
V lednu mi vyplatí poslední částku a pak již bych až do 3 let dítěte zůstala doma bez finančních prostředků.Jelikož jsem tak dohodnuta s mým zaměstnavatelem,že nastoupím do práce až mé dítě dovrší 3 roky.Zaměstnavatel se mnou nerozvázal prac.poměr . Situace se změnila a jsem těhotná .Chci se zeptat ,jestli bych neměla nárok na nemocenskou /pokud bych měla rizikové těhotenství/.Do té doby než bych nastoupila 6-8 týdnů před porodem na mateřskou.
Děkuji moc za odpověd.

Ne, neměla, si doma, do práce nechodíš, žádný plat ti neuniká, takže ani není důvod pro neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kika 2
11.1.12 12:52

Děkuju a nebude tam pak problém s výpočtem ppm,když nenastoupim hned z rodicaku na tu neschop.a budu jakobyměsíc v práci?

• Citovat
  • Upravit
101710
11.1.12 13:01

Nebude, PPM se počítá buď z aktuálního nebo původního platu, podle toho, který byl vyšší, nemocenská by se ti počítala z té náhrady za dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.1.12 18:37

Dobrý den,
jsem těhotná 11 týdnů, od začátku kvůli komplikacím v PN. Můj zaměstnavatel se mnou právě ukončil pracovní poměr (ve zkušební době)na dobu určitou. Můj dotaz je, zdali mám nárok na MD a z kolika posledních platů se počítá. Od zmiňovaného zaměstnavatele jsem měla platy jen tři, předtím jsem pracovala u jiného zaměstnavatele. Prodleva mezi těmito zaměstnáními nebyla, přešla jsem „z práce do práce“.
Děkuji za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.1.12 19:07

No, podstatná informace je kdy si nastoupila do té poslední práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.1.12 19:18

Do poslední práce jsem nastoupila 15.9.2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.1.12 19:42

Tak to se bojím, že nárok na PPM mít nebudeš, protože se nevejdeš do ochranné lhůty, která je v tvém případě stejně dlouhá jako to zaměstnání.
Takže bys byla do konce šestinedělí na neschopence a pak nastoupila na rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kika 2
13.1.12 09:12
j.a.n.i1 píše:
Nebude, PPM se počítá buď z aktuálního nebo původního platu, podle toho, který byl vyšší, nemocenská by se ti počítala z té náhrady za dovolenou.

Ještě takhle,minulá PPM se mi počítala z dosaženého výdělku za těch předch.12měsíců.Ten výdělek byl ale vyšší než mám plat ve smlouvě,protože jsem tam měla i prémie.Když bych teď šla na tu dovolenou a pak bych šla ne nemocenskou,tak se mi ta nemocenská ale bude počítat z předpokládného platu tudíž co mám ve smlouvě,ne.Takže bych tu nemocenskou měla asi nižší než kdybych na ni šla hned den po rodičáku?ne?Nevím jestli je to pochopitelný,jak to myslím…

• Citovat
  • Upravit
101710
13.1.12 19:58

Jo, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat