Neschopenka vs. rizikové těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
neschopenka
ahoj, jsem na neschopence a chtěla bych si na týden změnit adresu trv.pobytu, ví někdo jak to lze uskutečnit? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wierka píše:
ahoj, jsem na neschopence a chtěla bych si na týden změnit adresu trv.pobytu, ví někdo jak to lze uskutečnit? díky
Můžeš to nahlásit doktorovi nebo přímo na sociálku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,potřebovala bych radu.Jsem na tříletém rodičáku,který mi končí 19.3.2012.Ale mám si ještě vybrat dovolenou a nastoupit až 20.4.2012.Jsem nyní těhotná.Kdybych nenastoupila do práce z důvodu rizikového těhotenství a šla na neschopenku,tak bych ji musela mít napsanou od todo 20.3.nebo stačí vybrat dovolenou a neschopenku mít až od 20.4.?
- Citovat
- Upravit
Konec rodičovské dovolené a nové těhotenství.
Ahoj přátelé ,prosím o radu ,jestli někdo máte zkušenost či znalost o mém případu.V prosinci 2011 mi skončila rodičovská dovolená /2 letá varianta/.
V lednu mi vyplatí poslední částku a pak již bych až do 3 let dítěte zůstala doma bez finančních prostředků.Jelikož jsem tak dohodnuta s mým zaměstnavatelem,že nastoupím do práce až mé dítě dovrší 3 roky.Zaměstnavatel se mnou nerozvázal prac.poměr . Situace se změnila a jsem těhotná .Chci se zeptat ,jestli bych neměla nárok na nemocenskou /pokud bych měla rizikové těhotenství/.Do té doby než bych nastoupila 6-8 týdnů před porodem na mateřskou.
Děkuji moc za odpověd.
- Citovat
- Upravit
kika 2 píše:
Ahoj,potřebovala bych radu.Jsem na tříletém rodičáku,který mi končí 19.3.2012.Ale mám si ještě vybrat dovolenou a nastoupit až 20.4.2012.Jsem nyní těhotná.Kdybych nenastoupila do práce z důvodu rizikového těhotenství a šla na neschopenku,tak bych ji musela mít napsanou od todo 20.3.nebo stačí vybrat dovolenou a neschopenku mít až od 20.4.?
Stačí až od 20.4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivanka12345 píše:
Ahoj přátelé ,prosím o radu ,jestli někdo máte zkušenost či znalost o mém případu.V prosinci 2011 mi skončila rodičovská dovolená /2 letá varianta/.
V lednu mi vyplatí poslední částku a pak již bych až do 3 let dítěte zůstala doma bez finančních prostředků.Jelikož jsem tak dohodnuta s mým zaměstnavatelem,že nastoupím do práce až mé dítě dovrší 3 roky.Zaměstnavatel se mnou nerozvázal prac.poměr . Situace se změnila a jsem těhotná .Chci se zeptat ,jestli bych neměla nárok na nemocenskou /pokud bych měla rizikové těhotenství/.Do té doby než bych nastoupila 6-8 týdnů před porodem na mateřskou.
Děkuji moc za odpověd.
Ne, neměla, si doma, do práce nechodíš, žádný plat ti neuniká, takže ani není důvod pro neschopenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju a nebude tam pak problém s výpočtem ppm,když nenastoupim hned z rodicaku na tu neschop.a budu jakobyměsíc v práci?
- Citovat
- Upravit
Nebude, PPM se počítá buď z aktuálního nebo původního platu, podle toho, který byl vyšší, nemocenská by se ti počítala z té náhrady za dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
jsem těhotná 11 týdnů, od začátku kvůli komplikacím v PN. Můj zaměstnavatel se mnou právě ukončil pracovní poměr (ve zkušební době)na dobu určitou. Můj dotaz je, zdali mám nárok na MD a z kolika posledních platů se počítá. Od zmiňovaného zaměstnavatele jsem měla platy jen tři, předtím jsem pracovala u jiného zaměstnavatele. Prodleva mezi těmito zaměstnáními nebyla, přešla jsem „z práce do práce“.
Děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, podstatná informace je kdy si nastoupila do té poslední práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to se bojím, že nárok na PPM mít nebudeš, protože se nevejdeš do ochranné lhůty, která je v tvém případě stejně dlouhá jako to zaměstnání.
Takže bys byla do konce šestinedělí na neschopence a pak nastoupila na rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
Nebude, PPM se počítá buď z aktuálního nebo původního platu, podle toho, který byl vyšší, nemocenská by se ti počítala z té náhrady za dovolenou.
Ještě takhle,minulá PPM se mi počítala z dosaženého výdělku za těch předch.12měsíců.Ten výdělek byl ale vyšší než mám plat ve smlouvě,protože jsem tam měla i prémie.Když bych teď šla na tu dovolenou a pak bych šla ne nemocenskou,tak se mi ta nemocenská ale bude počítat z předpokládného platu tudíž co mám ve smlouvě,ne.Takže bych tu nemocenskou měla asi nižší než kdybych na ni šla hned den po rodičáku?ne?Nevím jestli je to pochopitelný,jak to myslím…
- Citovat
- Upravit