Neschopenka vs. rizikové těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
jsem v týhle oblasti neznalá…je někdo schopen mi říct, kolik bych měla nemocenskou, pokud mám 22tis hrubýho?
A byla bych na rizikovym od 4.měsíce těhotenství.
Děkuju
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Ahoj,
jsem v týhle oblasti neznalá…je někdo schopen mi říct, kolik bych měla nemocenskou, pokud mám 22tis hrubýho?
Děkuju
tady je kalkulačka
http://finance.idnes.cz/nastr_kalk.asp?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Ahoj,
Děkuju
Nějakých 11760,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. ráda bych se zeptala, zda mi můžete poradit s mojí nepěknou situací. Mám skoro 4leté dítě a bohužel ho vloni nevzali do školky. Kvůli tomu jsem musela odejít ze zaměstnání a přihlásit se na prac.úřad, abych se mohla o dítě starat. Doposud jsem měla nárok na podporu v nezam., ale ta mi po půl roce zkoncila a ted jsem bez příjmu..no a nejdůležitějsí na tom je to, že jsem zjistila, že jsem již ve 3měs.těhotenství a zřejmě budu i nadále bez financí. manžela mám, ale víte jak to chodí. peněz není nikdy dost. Myslíte, že když nedej bože nebude něco v pořádku a gyn mi napíše neschopenku (rizikové), že budu mít nárok na sociální příspěvek?děkuji. ![]()
- Citovat
- Upravit
Jelikož nejsi zaměstnaná, tak ti doktor nemůže napsat neschopenku, protože nepracuješ, tudíř nemůžeš být práce neschopná a nemáš ani na nemocenskou nárok. Pouze ti může napsat papír, že bys nemusela chodit po nabídkách práce, ale finančně to nic neovlivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak po rd nastupuju na tu dovol.na 20dní co mi zbyla jak jsem si ji nevybrala po md.pak půjdu na neschop.na tři měsíce a pak na druhou mateřskou.šéf mi ale tvrdí že mi tu dovolenou proplati.nechápu o čem mluví.vybírám dovolenou tak jaktoze mi ji i proplaci.nevíte o jaké peníze jde?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem byla od 4týdne těhotenství doma ( neschopenka ) a vycházky jsem měla neomezené a ted po novém roce ke mě přišla kontrola s tím že : od nového roka 2012 nesmím mít neomezené vycházky jedině přes posudkovou tak jsem si musela dojít změnit vycházky max šest , sedm hodin vycházky denně mohou být
s mím nízkým tlakem a motolicema stejně vén moc nechodím takže to ani moc neřeším ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Ahoj
Mohla bych poprosit o radu? RD mi končí 16.5. Teď během dubna jsem měla jít do práce odevzdat Ukončení pracovního poměru dohodou, protože nemám hlídání pro syna, takže jsem nemohla nastoupit zpět a od 17.5. jsem měla jít na ÚP.
Nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná, takže se ptám, asi je blbost podat to uk. pr. poměru, ale spíš se zkusit domluvit s dr. o neschopence od toho 17.5. Myslím si to správně? Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alex160509 No, ne že by se to mělo řešit neschopenkou, ale zkusila bych se s doktorkou domluvit, třeba ti ji napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:@j.a.n.i1 Moc se mi do toho nechce, ale zkusím to. Kdyby to náhodou prošlo, z čeho se pak počítá nemocenská? Ještě jednou díky
@Alex160509 No, ne že by se to mělo řešit neschopenkou, ale zkusila bych se s doktorkou domluvit, třeba ti ji napíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je blbost, pokud dítě dovrší 3 roky, žena je stále v pracovním poměru a měla by tedy nastoupit do práce, ale místo toho nastoupí nemocenskou, tak jí nárok na nemocenskou vzniká, jelikož ji uchází plat (od následujícího dne, kdy dítě dovršilo 3 let a měla nastoupit zpět do práce)