Neschopenka vs. rizikové těhotenství

Anonymní
21.12.11 11:02

neschopenka vs rizikové

zdravím všechny, mám jen takový dotaz, když bych byla těhotná (ještě nejsem), co je finančně výhodnější, nejdříve neschopenka od obvodního lékaře, nebo rizikové od gynekologa, pracuji na směny a mám práci ve které bych nemohla být.děkuji moc za reakce a rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
21.12.11 11:04

já nějak nechápu dotaz - neschpenka jako neschopenka, ne? Nebo myslíš, že za neschopenku od obvoďáka se dostává víc? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
21.12.11 11:10

To je krásný ty ještě nejsi těhotná a již řešíš neschopenku :?: :potlesk: Jinak ti jí většinou píše gynekolog, tedy pokud máš potíže a když ne tak rovnou obvoďák, kyž máš nastoupit mateřskou. :* Jinak přeji, aby se brzo zadařilo, když plánuješ již dopředu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
21.12.11 11:14

pracovní neschopnost je vždy pracovní neschopnost ať ti jí potvrdí kterýkoli lékař. dostaneš vycházky a budeš brát cca 60% předchozí mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.12.11 11:26
katyca píše:
To je krásný ty ještě nejsi těhotná a již řešíš neschopenku :?: :potlesk: Jinak ti jí většinou píše gynekolog, tedy pokud máš potíže a když ne tak rovnou obvoďák, kyž máš nastoupit mateřskou. :* Jinak přeji, aby se brzo zadařilo, když plánuješ již dopředu. ;)

tak tak jak pise katyca :potlesk:

je to uplne nastejno,dostanes stejne penez…

a pokud budes mit narok na neschopenku teprve posoudi lekar,jestli tva prace je riziko pro tehu a nebo budes mit zdravotni problemy(krvaceni,hrozici potrat …apd.)

jinak kdyz se dopredu tak pekne planuje,tak vetsinou nevychazi… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.12.11 11:36

Já myslela že je to to samé :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
21.12.11 11:42
Maia22 píše:
Já myslela že je to to samé :think:

jeee to to same,financne urcite a mozna je to jen rozdilne nazvoslovim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 11:50

já jsem na rizikovým kvůli práci a normálně je to neschopenka… není to rozdíl v ničem :-) mám vycházky a dokonce mám slušnou gynekoložku, která mi volala, že už se na mě chystá kontrola tak ať si dávám pozor!!!

• Citovat
  • Upravit
29436
21.12.11 11:55

Je to úplně to samé. Rizikové je klasická neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 11:58

Tak to se moc omlouvám, jsem v této oblasti neznalá :think: , omlouvám se tedy za dotaz, který je všem jasný, jen jsem měla pocit, že někdo tu psal, že je to jinak, ale jak vidím tak je to to samé jen se to jinak jmenuje, no nic, děkuju moc za pochopení, jsem v práci kde jsem sama a tahám občas těžké bedny a pracuji na směně, snažíme se poměrně dlouho, tak chci být opatrná a když se to podaří, nechci o to přijít, jinak to až tak neřeším, jen na tohle jsem se chtěla zeptat, taky vím, že doktor to posoudí, to je mi jasné, třeba to nebudu potřebovat, děkuji Všem :pankac: :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
35329
21.12.11 12:08

Pokud tvoje prace neni vhodna pro tehotne, musi te preradit na jinou, nebo te nechat doma s nahradou mzdy ;) neschopenka se dava v pripade zdravotnich komplikaci… ne jako prevence ;) takze ti ji dr. nemusi napsat, pokud budes zdrava.
Jako tehotna nemusis pracovat v noci, to urcite vis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
21.12.11 13:24

Souhlas s Mroe. Pokud neni možnost převodu na jinou práci, určitě náleží náhrada mzdy, najdeš to v zákoníku práce. Jinak pokud doktor nazná, že jsou zdr. potíže, vypíše neschopenku. Termín rizikové těhotenství je vlastně souhrnná diagnoza, důvod té neschopenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
21.12.11 13:35

ahoj jediny rozdil je v tom ze obvodak ti nenapise neschopenku na rizikove tehu . jsou holky ktere byly doma nejdriv na neschopence od obvodaka ale s jinymu vecmi jako treba bolest zad nebo zanet mocaku a do pul roku kdyz se neschopenka neukonci je na rade posudkovy lekar.
gynekolog ti ji muze napsat uz prvni mesic az do prechodu na materskou.
drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 16:08

děkuji moc Všem, tak to doufám, že mě přeloží, ikdyž teda nevím kam, ale doma bych se asi zbláznila , díky :D

• Citovat
  • Upravit
7182
21.12.11 18:51
marieondatra píše:
ahoj jediny rozdil je v tom ze obvodak ti nenapise neschopenku na rizikove tehu . jsou holky ktere byly doma nejdriv na neschopence od obvodaka ale s jinymu vecmi jako treba bolest zad nebo zanet mocaku a do pul roku kdyz se neschopenka neukonci je na rade posudkovy lekar.
gynekolog ti ji muze napsat uz prvni mesic az do prechodu na materskou.
drzim palce.

K posudkovému lékaři se určitě nechodí po půl roce, ale až po roce, resp. po 380 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat