Neschopenka vs. rizikové těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Alex160509 Z platu před první mateřskou, stejně tak mateřská by se počítala z toho samého platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zase řeším jak vyplnit formulář žádost o nemocenskou (formulář).rd mi skončila 19.3.2012,pak jsem nastoupila na dovolenou do 19.4.a 20.4.nastupuju na nemocenskou.ve formuláři mám vyplnit kolonku - naposledy sem vykonávala zaměstnání dne : …tak jsem jestli tam mám napsat toho 19.4. když jsem tam ten měsíc fyzicky nebyla-dovolenkovala jsem se nabo datum než jsem nastoupila na md s mladším synem.nevíte nikdo?abych pak měla na nemoc.vůbec nárok.
- Citovat
- Upravit
A nevyplňují tuhle kolonku náhodou jen OSVČ? Viz vysvětlivky dole.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tam přesně - naposledy jsem vykonávala samostatnou vydelecnou činnost ( zamestnani) dne : a v pozn.vyplní jen osoba dobrovolně nemocensky pojistena
- Citovat
- Upravit
Jo, tak to je pouze pro OSVČ, zaměstnanec je pojištěn povinně, nikoliv dobrovolně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jo, tak to je pouze pro OSVČ, zaměstnanec je pojištěn povinně, nikoliv dobrovolně.
Aha moc moc děkuji,a ty jsi účetní,že máš takový přehled?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rizikove tehotenstvi
Dobry den chci se zeptat uz 3roky jsme se snazily o miminko a nic nakonec jse podstoupily nekolik inseminaci a konečně se zadařilo ted jsem v 9 tydnu byva mě strasně špatne toci se mi hlava a jsem unavena mam bolesti zad a obcas me dost boly brisko a precuju na nocni v pekarne 12 hodin a majitel prome nema zadnou praci pres den muze mi pri mojich potizich gynekolog napsat rizikove tehotenství???? dekuji moc za odpoved
- Citovat
- Upravit
No, asi takhle, rozhodnutí o neschopence je čistě na lékaři, takže pokud on uzná, že jsou tvoje potíže na neschopenku, tak ti ji napsat samozřejmě může a napíše… ale znamená to cca 54% platu a vycházky max. 6 hodin denně.
Na druhou stranu, zaměstnavatel je povinen ti práci přes den najít a pokud takovou nemá, tak tě nechat doma a platit ti plný plat, což je rozhodně lepší. Takže je otázkou zda se tam máš v plánu vracet nebo zda budeš bojovat za své právo a prostě to zaměstnavateli dáš písemně, protože dokud je to ústně, tak ti každý řekne, že to nejde a jinou práci nemá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fibik
Dobry den mam dotaz jsem v 7 tydnu tehotenstvi a jsem ted na rizikovim protoze mi je hrozne spatne namam odpracovany rok v jednom zamestnani,takze ted nedostanu ani korunu?a jak se to pocita pak pri materske to mi budou delat vypocet z ti nemocensky?jsem uplny like vubec nerozumim ceskym uradum
- Citovat
- Upravit
Chápu vás
Vůbec se nad nimi nerozčilujte.. Úplně Vás chápu.. Jsem v prvním měsíci a že jsem těhotná jsem zjistila poměrně brzy. Doktorka mi řekla, že těhotná jsem, ale moc se na to netvářila (nejspíš se může stát opravdu cokoli).. Z toho mám největší obavy. Z dobré vůle jsem to oznámila vedoucí v práci a ta už mě hnala, abych to oznámila jejímu nadřízenému, ředitelovi a já nevím komu ještě. Už mě odepsala, že určitě půjdu na neschopenku a rozepsala mě směny tak, že je to docela neúnosné. 6 dní v týdnu jsem v práci přes 10 hodin, rozbouchávám velké palety a nosím dost těžké krabice, to tedy jen 2 dny v týdnu, když nám dojde zboží. Přitom dříve tohle dělal úplně někdo jiný. Nemluvím o tom, že za celou směnu mám jen jednu přestávku a přes to nejede vlak… No neměla jsem raději mlčet… Hold dobrá vůle se vymstila.. Jen doufám, že mimiku se nic nestane a já nebudu muset v celé firmě oznamovat, že jsem potratila.. A vlastně už za mě hledá náhradu, takže pochybuji, že bych se potom vůbec mohla vrátit a můžu si hledat něco jiného.. A kdo si může dovolit jít od prvního měsíce na nemocenskou za takový směšný peníze a ještě nakupovat výbavičku..
- Citovat
- Upravit
Těhotenství a neschopenka
Dobrý den. Zajímalo by mně, zda mám nárok na 100% plat, pokud jsem těhotná a zaměstnavatel, pro mně nemá jinou práci? Jsem na PN. Dále, jak se vypočítává nemocenská v těhotenství? V dosavadní práci, jsem 4 měsíce. Mám smlouvu na neurcito. Dekuji za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi na PN, tak máš nárok pouze na nemocenskou. Pokud máš práci nevhodnou pro těhotné a zaměstnavatel pro tebe nemá jinou, tak máš nárok být doma za 100% platu z důvodu překážek na straně zaměstnavatele, ale to bys nesměla být na PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já doplním, že výše nemocenské se v těhotenství počítá stejně jako jiné nemocenské. A najdeš to vysvětleno tady: http://www.cssz.cz/…mocenske.htm
Akorát se ti vyměřovací základ nepočítá z 12 měsíců, ale jen z té kratší doby, kterou trvá zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
A já doplním, že výše nemocenské se v těhotenství počítá stejně jako jiné nemocenské. A najdeš to vysvětleno tady: http://www.cssz.cz/…mocenske.htm
Akorát se ti vyměřovací základ nepočítá z 12 měsíců, ale jen z té kratší doby, kterou trvá zaměstnání.
Chápu to správně, že nemocenská se tedy bude počítat z nynějšího zaměstnání? Sectou se platy a zprůměruji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit