Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o radu, od března mám jít po rodičovské 3 roky znovu do práce (mám na dobu neurčitou), mohu tam být třeba 3 měsíce a pak jít na neschopenku s dalším těhotenstvím? Měla to některá z vás takto? Děkuji
@Elishka1 Já jsem někde četla že musím odpracovat několik hodin (asi 1 rok) v té práci abych měla zase na neschopenku nebo mateřskou nárok?
Můžeš. Já to tak měla taky, nastoupila sem do práce po rodicaku a ještě ve zkušebce sem musela na neschopneku
co se týče mateřské, tak nárok máš, pokud ti trvá celou dobu smlouva, o tu bys přišla jedině, kdyby tě třeba vyhodili ve zkušebce.
@Dýa píše:
@Elishka1 Já jsem někde četla že musím odpracovat několik hodin (asi 1 rok) v té práci abych měla zase na neschopenku nebo mateřskou nárok?
Na PPM máš nárok vždycky se smlouvou na dobu neurčitou. A s tím odpracovanim je to v případě, že budeš třeba rok marodit, pak pak musíš odpracovat 6 měsíců, než můžeš zase na rok jít marodit. Takže tebe se to netýká.
@Dýa píše:
Prosím o radu, od března mám jít po rodičovské 3 roky znovu do práce (mám na dobu neurčitou), mohu tam být třeba 3 měsíce a pak jít na neschopenku s dalším těhotenstvím? Měla to některá z vás takto? Děkuji
Uz teď víš, že budeš na neschopence jo? 🤣
@Dýa píše:
Jestli ti smlouva běží, tak tí do limitu u neschopenky nemají za uplynulých 380 dnů co započítat, tak v poho a ppm je taky ok.
@epsice píše:
Uz teď víš, že budeš na neschopence jo? 🤣
Tak třeba tuší a chce být připravena. Lepší než ji následně vyčítat finanční negramotnost a spílat, kam to přivedla děti, když je neuzivi
@epsice Nastoupila bych rovnou na neschopenku a mateřskou, ale bohužel nám to nedopadlo
😭. Teď nevím kdy se nám zase poštěstí. S prvním to bylo rizikové a po tomto mě doktorka určitě zase nechá pak doma.
@Elishka1 A co rodičovský příspěvek, mám si ho natáhnout, na 4 roky i když pak půjdu do práce? Mě teda bude už končit, ale nevím co je lepší.
@Dýa píše:
@Elishka1 A co rodičovský příspěvek, mám si ho natáhnout, na 4 roky i když pak půjdu do práce? Mě teda bude už končit, ale nevím co je lepší.
Jestli se máš kam vrátit, tak bych to nerešila. Ale pokud tí onemocní dítě a jeden z rodicu pobira rp, nema další nárok na proplacení osetrovneho
@Dýa píše:
pokud půjdeš do práce, tak nemusíš. Není důvod.