NEskutečný ignorant

104
26.10.13 08:25

NEskutecny ignorant :(

Uz jsem sem jednou na podobne tema psala, ale co se zmenilo? Pediatricka odmitla me podezreni, ze by syn nedoslychal, nebo dokonce neslysel, takze tenhle problem muzu vyloucit…Prejdu k problemu, syn 20M pouziva cca 35-40 slov, spojuje, tvori jednoduche vety (nesklonuje) takove ty srandicky, papa, pacipaci, varila mysicka, koulela se brambora, kolo kolo, jak jsi velikej, ukaz kde mas oko, nos, pusu atd zvlada, nekdy kdyz ma naladu, tak zvladne, chape nejake ukoly, ktere mu zadam (vezmi papirek a hod do kose, podej, dej mi pusinku atd…) ale jinak dela jako by me neslysel, nejhur je venku sve jmeno vcelku slusne ignoruje, kdyz s nim mluvim, ptam se ho, neodpovida, nediva se na me, cizi lidi jsou mu uplne sumak, ja jsem z toho na mrtvici, vcera jsem si odrovnala zada, snazim se s nim byt casto venku ale porad mi utika, je mu jedno ze jdu na opacnou stranu, neboji se bubaku niceho, zkratka nevnima kasle na me, jen kdyz neco chce on tak to musi byt hned ted, pokud chci neco ja tak proc by se namahal, nekdy kdyz ma dobrou chvilku tak si strasne nadavam, ze je uplne v pohode, a z toho se na nej divam a rikam si ze vubec neslysi, neproda to co umi, kasle na me, kasle na druhe, dela si jen co on chce…, malo kdy s nim cukne kdyz ho nekdo oslovi, zkratka svoje jmeno bud nema rad, nebo si to neumim vysvetlit, mate to tak nektera? prosim napiste, nebo z nej zesilim diky holky mejte hezky vikend alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
26.10.13 08:32

Ježiši kriste, strašíš ho bubákama 8o 8o 8o máš abnormálně šikovné dítě, poznává si svět po svém, nereaguje minimálně polovina dvouleťáků, je to naprosto normální. Někdy mám fakt pocit, že je potřeba mít z těch dětí poslušné spacifikované tvorečky bez svých hlaviček.

Tak mám to stejně, navíc používá stěží 10 slov, o větách nemůže být řeč, a je to chytré spokojené dítě, které si prostě jede po svém, jsem tu já, abych se přizpůsobila jí, nikoliv ona mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
26.10.13 08:34

:lol: přesně můj malej :lol:
Náš teda umí asi víc slov. Ale většina je BABABA- jablíčko BOA- jogurt TUTU- auto atd. Začíná spojovat věty, to jo. Ale taky mám občas pocit, že mě absolutně nevnímá. Piostavím ho před sebe, něco mu říkám a on se koukne jinam a vypadá, že nevnímá. Prostě nechce. Kouká, kde co lítá, co by mohl dělat a pod. Někdy se i bojím autismu, nebo tak :mrgreen: je fakt, že je hodně živý. Neposedí.

Venku je to často také boj. Zejména, když vidí jiné dítě, tak si chce hrát, utíká a je mu jedno, že to jiný dítě si s ním ale vubec nehraje 8o :lol: Zrovna včera jsme byli venku s motorkou a cesta zpět celá z lehkého kopečku. Celou cestu jsem jen řvala brzdi, pomalu, pozor :roll: Když mě hodně naštva, vemu motorku, táhnu za ruku a opakuju proč mě naštval.

:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
26.10.13 08:34

:mrgreen: řekla bych že je to normální, můj malej 18 měsíců mě doma ignoruje občas a venku totálně, proč by poslouchal matku :mrgreen: skoro každá procházka či výlet konci tím, že ho táhnou smykem a se řevem dom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
26.10.13 08:35

@terinka4444 máš pravdu. Také si kolikrát říkám, že mám spíš já přehnané nároky, než, že on zlobí. Vždycky si snažím vzpomenout na moje dětství a co jsem dělala a s čím jsem si ráda hrála a pak trochu polevím v přísnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.10.13 08:36

:roll: malý jsou dva dnes a nemluví ani z půlky tolik. Je to naprosto zdravé, šťastné dítě. Byly doby, kdy poslechla, teď klasické období, máma říká ne, na just to udělám a budu se tomu smát. Prostě to zkouší, zda mé slovo platí a kde jsou hranice. Nešil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.10.13 08:38

A prosím tě, opravdu tě prosím, nestraš ho bubákama. V těch jejich hlavinkách to může nadělat paseku. Já mám dodnes trauma z Mikuláše a čerta, blila jsem, jen jsem je zahlédla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.13 08:39
@Sibyla0 píše: :roll: malý jsou dva dnes a nemluví ani z půlky tolik. Je to naprosto zdravé, šťastné dítě. Byly doby, kdy poslechla, teď klasické období, máma říká ne, na just to udělám a budu se tomu smát. Prostě to zkouší, zda mé slovo platí a kde jsou hranice. Nešil :kytka:

všechno nejlepšííííííííí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.10.13 08:41

Ja vim holky mate pravdu ja bych si taky jednou do tydne nafackovala (kdyz je hodnej a hlavne kdyz sem tam zaregistruje ze nejakou matku ma),ale z toho ho porad smiruju, starsi syn byl uplne z jinyho testa, takze sem tam tapu, navic jsem uz stara matka (36) a porad mam panickou hruzu abych neco nezanedbala…radsi tady budu za prudicku co porad omila dokolecka jedno tema, dostanu od vas zprda, ze ho mam nechat dychat a budu chvili v klidu spat, diky…asi se ale bohuzel nezmenim ani ja ani on :) jen mi trosku odroste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.10.13 08:42

@terinka4444 Děkuje :* Já se tu dojímám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.13 08:46

Věřte mi, že autistické dítě se chová jinak, dneska je snad slovo autismus módní nebo co. Autistické dítě je jiné, je jiné už od malinka, není to, že jde venku jiným směrem nebo neposlouchá, co se mu říká. Jsou to prostě malé děti, objevují svět a hledají hranice, my na ně máme přemrštěné nároky, pak si stěžujeme, že zlobí. Postřehly jste někdy, že když se den úplně podřídí dítěti, je spokojené a nevzteká se a není konflikt? Jistě, že to nejde, ale chyba není v dětech, to jsou prostě normální malé děti se svým tempem a objevováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.10.13 08:47

Tak našemu jsou 3 roky pryč a ignoruje nás všechny včetně učitelek v MŠ, ale to uže je zase o něčem jiném, to je o vzdoru.
Nestraš ho, nech ho „jet si po svém“.
Holky, nevím, čím to je, ale druhému se tak strašně lehce radí… Kéž by mi to tak šlo i u toho našeho rošťáka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.10.13 08:48

Taky krasne narozeniny prejeme, uzijte si dnesni den…my oslavujeme starsiho svatek (zlehka predcasne) a dedeckovi narozeniny, babicka uz nezvlada, tak jsem to spojila v jednom u nas doma, uz mi bubla polivka na plotne kacena se pece v troube a vcera jsem zvladla jeste buchtu, ale zada boli jak cert, uz mam v sobe 2brufeny, jen nesmim zapomenou ze je mam a dat si do nosu (sampano a jahody ja muzu…) holky diky, jdu na knedliky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.10.13 08:48

@terinka4444 Máš přirozeniny? Tak samozřejmě i ode mne jedna obrovská
gratulace! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.10.13 08:50