Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poslední dobou mě vážně nebaví dělat dětem rozhodčího a to jsou ještě malí… Pak taky nemusím noční vstávání, ale to se naštěstí postupně zlepšuje.
Co vy?
Podávání jídla. Jedí dobře a hezky, i když mají skluz v tom, že by jedli úplně samy - ale odjakživa mě to nebaví a otravuje - zajišťování stravy, nakupování, vaření a podávání.
@luc31 píše:
Jedině nemoci
no to taky ne. Ale to beru tak, jak to je (mám jedno dítě chronicky nemocné), s tím jsem smířená a neberu to ani moc jako otravu (i když samozřejmě mě to nebaví).
@luc31 píše:
Jedině nemoci
Jak jsem na tohle mohla zapomenout?
![]()
Přebalování, když je pokanděná až za ušima. Krmení když nechce jíst a pořád mi tříská do lžičky a všechno lítá kolem. Taky noční vstávání. Věčné hledání dudlíků a 1000× opakovat, že se to nedělá..
Nenávidím přebalování, můj dvouleťák odmítá nočník, ale zároveň se nechce nechat přebalit, takže jeden člověk ho musí držet, druhý přebaluje, většinou máme ho*no i mimo plínu
A když jsem na to sama, tak to je teprv mazec, většinou mi uteče v půlce přebalování, takže ho se špinavým zadkem naháním po celým bytě ![]()
Momentálně bych něco rozmlátila za období vzdoru ![]()
S prvorozeným to mlátí a druhorozený úspěšně okoukává… Pak taky nesnáším, když se o něco hádají. Jeden piští, že druhý něco má a já i kdybych se rozkrájela, tak prostě dvakrát tu pitomou věc nemám ![]()
A dělají hovadiny u jídla ![]()
Odmlouvání a šílená tvrdohlavost předpuberťáka. Je to sice zlatíčko, ale jak se říká „i muži mají své dny“ a to je potom fakt na přesdržku
![]()
Když přežiju pubertu, tak už všechno
![]()
Mám teprve půlročního, ale nenávidím noční vstávání když má zrovna svoje období nespavosti. Taky mě rozčiluje to, jak se vzteká
nesnáším když mi třískne do lžičky s příkrmem a když mi začne „utíkat“ při přebalování a oblíkání a mě to pak zabere půl hodiny
Zatím ale nejhorší byla jeho 3 týdenní rýma, oproti tomu je vstávání a vzteklost nic… ![]()
A málem bych zapomněla…
náš syn je naprostý odpůrce kočárku a většinou stropí příšernej hysterák dokud ho nevyndám… takže opravdu maximálně mě dokáže vytočit, když udělám všechny výše zmíněné věci, jako to, že ho nakrmím a konečně oblíknu a navleču do něčeho, v čem mu nebude zima, šoupnu ho do kočáru a po 10 minutách se za příšerného řevu vracíme domů, oba zpocení - on řevem, já vzteky
a zas mi trvá než ho v tom záchvatu svlíknu…
Příspěvek upraven 23.10.13 v 09:03
Uklízení (za5minut to není vidět), vymýšlení pořád dopředu, co se bude jíst, noční vstávání (zlepšuje se, ale zima byla příšerná, tenhle deficit už nikdy nedoženu)..a taky že sotva zmizím třeba na wc, už je řev.
Nemoci a cisteni zubu, to sned jeste vic jak nemoci, protoze u nad se custi zasadne nasilim doprovazenym strasnym revem.
Nemoci, problémy s jídlem (špatně jí), neposlouchání (1000× zopakuju a stejne neposlouchá) a hraní si s ním doma. Prostě me to nebaví, no
Venku v pohode, ale doma je to děsný.
A zapomněla bych na zuby. Synátor si odmítá čistit zuby. A když mu je musíme vyčistit násilím, tak je schopnej zmodrat a pozvracet se z toho ![]()