Můj syn musí doplácet na jinou výchovu jeho sestřenice

14.10.13 15:09

Můj syn musí doplácet na jinou výchovu jeho sestřenice

Bydlíme ve dvougeneračním domě s mými rodiči. Máme syna 14 měsíců. Od jeho 6ti měsíců se k nám vrátila má sestra se svou dvouletou dcerkou, jelikož se rozhodla opustil partnera a tímpádem se nechat živit od rodičů. Mateřskou má pouze 3500,–- a alimenty nedostává. Svojí neteřinku mám moc ráda, říká mi druhá maminko. Problém je ten, že s mým synem vyrůstají jako sourozenci. Bohužel sestřina výchova je dle mého názoru přespříliš liberální a nechává jí aby spíše vychovávala jí. Čím je syn větší, tím raději by si se svou sestřenicí hrál. To ovšem dost dobře nejde. Jakmile se k ní přiblíží, vříská, hází po něm věci, bere mu všechno z ruky, kope do něho a pod… Vysvětlování nefunguje. Paličatá je od přírody a vše se musí řídit podle ní, jinak je zle. Dělá všem naschvály, celý den prokřičí, každý den se pokadí do kalhotek, nechce jíst, spát, poslechnout a dělá scény. Já jí chápu a je mi jí příšeřně líto. Vyrůstá bez táty a tímto dává najevo své trápení…Kdybych měla jak, tak to změním. Protože tím trpíme, samozřejmě v menší míře než ona, všichni…Sestra její chování téměř neřeší, evidentně jí to obtěžuje a je na mně ještě naštvaná, že se snažím její dcru usměrňovat, pokud synovi ubližuje.
Nevím co mám dělat…??? Mám strach, že od ní syn pochytí jen to špatné. Naučí se, že dělat si naschvály, ubližovat si, nepůjčovat si věci, hysterčit, vybírat si jídlo, jíst jenom sladkosti, ubližovat mamince apod. je v pořádku! Nemám jak a ani nechci zamezit jejich vzájemnému kontaktu. Sestra mi na to řekne jen, že máme prostě každá jiný styl výchovy a neudělám s tím nic :nevim:
Oni ví, že je chudinka, tak se jí bojí okřiknout, nebo dát na zadek. Syna uhodí, on začne plakat a ona jí ze strachu aby nežárlila ještě pomucká (to se nedělá víš miláčku, muck!), vezme synovi z rukou hračku (ona to asi chtěla zpátky, víš?), dají to jí a ještě jí za to dá třeba ňaminku!!!
Maličkej pak na mě kouká s uplakanýma očima a já se mu snažím vysvětlit, že to je v pořádku, půjdeme se hrát spolu…
Teď se ale začal bránit…Trhá jí vlasy. To mu ovšem rázně vysvětluji, že to bolí. Moje sestra ovšem taky. Ještě mu dá přes ruce!
Už jsem v kocích… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3780
14.10.13 15:15

No, já bych si se všemi bez dětí promluvila, pokud by to nepomohlo, omezila bych kontakt. Aby mi sestra plácala děcko, tak to bych netolerovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.10.13 15:15

@bobiskovomaminka já bych je prostě separovala. Neříkej mi, že to nejde. Měla jsem v domě další 2 děti a přesně z tohoto (a ještě dalších) důvodů, jsem se s nimi nestýkala. Prostě hotovo. Pokud Tvému synovi ubližují, on se fakt naučí chovat přesně podle toho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.10.13 15:16

@bobiskovomaminka Vy bydlíte přímo s ní a rodiči nebo máte svojí bytovou jednotku?
Jinak tedy, každá rada drahá. Rozhodně bych jí zakázala trestat moje dítě, když její dítě je nedotknutelné. Pokud nebydlíte ve stejné bytové jednotce, prostě bych omezila styky a syna raději brala mezi jiné děti. Z ní vyroste pěkný rozcapenec, pokud jí budou takto uskakovat. Ano, holka to nemá jednoduché, ale to není důvod jí nevychovávat. Pokud vezme hračku z ruky synovi (a je jedno, jestli malá nebo velká), vzala bych si jí zpátky s tím, že TEĎ si s tím hrál můj kluk. Neustupovala bych. Asi by bylo velké zle v rodině, ale aby ho odstrkovali a vše mu brali… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
14.10.13 15:18

Tak tady je jediné vchodisko a to odstěhovat se, ale kdybych byla ve tvé situaci, tak bych sestru pořádně sjela :twisted: Co si to vůbec dovoluje? Na svojí dcerusku tu tu ňu ňu a tvého syna bije? Ta by dostala pořádný céres :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
14.10.13 15:20

Promluvila bych si s ni, k obema detem pristupovala stejne at se ji to libi nebo ne.Myho syna by prastila jen jednou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
14.10.13 15:20

Separovat od sebe nebo se odstehovat.

A jeste na zaver muj minidojem - jsi trochu precitlivela.
Co jsem videla na hristi, tak se takto chova vetsina dvouletych. Vymezuji si svuj zivotni prostor. I na tebe dojde.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
14.10.13 15:22

No, tak v momentě, kdy si ona dovolí praštit tvé dítě, když se jí nelíbí něco na výchově bych postupovala stejně. A sice by jednou její holčina začala bít nebo ubližovat synkovi a prostě by dostala na zadek. Pokud nepomůže promluva se sestrou, tak bych děti separovala. Na rovinu bych jí řekla, že si nepřeju, aby se moje dítě stýkalo s jejím

• Citovat
  • Upravit
74217
14.10.13 15:28

Buď se separovat nebo odstěhovat nebo si promluvit.
Ale to křičení neteře a vzdor může být způsobené obdobím vzdoru, na to můžeš být sebe víc přísnější, dodržovat pevný režim a kolem 2 roku jak začne ten vzdor, tak můžeš narazit i ty se svým dítětem.
Většina dětí si tím projde a není to způsobené špatnou výchovou, tak aby ses za pár měs. nedivila, že cokoliv se tvému dítěti nebude líbit, začne pištět, fňukat, vztekat se atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.13 15:29

Bydlíme v patře, máme už konečně sami 70 m2 svobody. Předtím byla segra ve vedlejším pokoji. Po mých argumentech, že jsem si zaplatila rekonstrukci celého podkroví sama, platím veškěré poplatky za celý dům a s partnerem potřebujeme soukromí, si segru vzali rodiče k sobě dolů a uvolnili jí 1 ložnici.

Jsem moc ráda, že nejsem sama, kdo si myslí, že by mu neměl nikdo křivdit. Uź jsem si myslela, že mám ještě zamlíčněnej mozek a vidím to jako moc velkou SCI-FI.

Kdyby člověk neměl tolik peněz nasázenejch v baráku, asi by raději šel pryč. Ale to jsem kvůli ní už jednou udělala. Když otěhotněla, uvolnila jsem jí bydlení, protože na tom byli finančně špatně. Pak se odstěhovali, já otěhotněla a chtěla na vesnici, kde už jsem měla pár děsítek tisíc investovaných v baráku. Tak jsme udělali zbytek a teď mám denně na talíři, že jsme při penězích a jsme u rodičů. Ona je na tom špatně a potřebuje to víc :lol: ona ovšem popírá, že platíme za všechny a sypeme do bydlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
14.10.13 15:29
@chatwenna píše:
Separovat od sebe nebo se odstehovat.A jeste na zaver muj minidojem - jsi trochu precitlivela.
Co jsem videla na hristi, tak se takto chova vetsina dvouletych. Vymezuji si svuj zivotni prostor. I na tebe dojde.

myslim ze neni problem v tom co dela dvoulete dite ale jak k tomu pristupuje rodic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
14.10.13 15:31

Mimochodem, mám dvě malé děti s o trochu větším rozestupem a hračku prostě dostane ten, co si jí vezme první, pokud se začnou tlouct, tak je dávám od sebe - i když ta malá si rozhodně od většího nenechá nic líbit a i já se snažím nedělat rozdíly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
14.10.13 15:33

Moje dcera v tomhle věku taky byla bez otce a takhle se teda nechovala…takže absencí otce to asi nebude…nemá hranice a pravidla…je sice malá, ale něco už pochopí…pečlivě bych hlídala jejich hru, pokud děvče ublíží synovi, rázně bych jí řekla NE!!! pokud by to udělala po chvilce znova, chytla bych jí za ruku a zopakovala: NE!!! A syna bych odnesla pryč…do jeho pokoje, obýváku…prostě jinam a tam ho zabavila…pokud by holčina přišla za vámi a chtěla si hrát, ok…ale opět pokud ublíží je potřeba říct to NE! Případně zase syna odnést…ona pochopí tu rovnici: ubližovat=žádný kamarád…ubližovat=NE!!!
ale nebude to hned…chvíli to trvá a chce to spolupráci obou maminek…

• Citovat
  • Upravit
72725
14.10.13 15:33

@bobiskovomaminka tak se na ní vykašli, zavři se doma a nepouštěj to dítě k sobě, ne? já to dělala stejně. Prostě jsme se potkali max na zahradě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.10.13 15:34

…počítám s tím, že syn bude mít období vzdoru a že to bude mazec, je to přece jenom kluk :pankac:
Jenom bych ráda, aby si tohle období mohl v klidu hrát, bez pocitu útlaku a bez monoklů…
Kdyby byla neteřinka moje dcera, celý období vzdoru by měla modrej zadek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí