Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Výchova, empatie, slušnost a úcta? Dnes témeř sprostá slova a běda těm, co tak jednají. Přesto i tak mám pocit, ze to ma smysl a děkuji všem stejně smýšlející rodičům
No nevím. poslední dobou jsem byla nucena několikrát použít veřejné dopravní prostředky a VŽDY mi lidi sami nabízeli pomoc, chovali se slušně.
ono hodně záleží v jakém prostředí se pohybuješ. já kolem sebe žádné takové sprosté lidi nemám ![]()
Tak se me po precteni vybavil kamaradcin asi 8.lety syn, ktereho jsme snad v zivote neslysela pozdravit. Kamaradka je teda toho nazoru, ze detem se ma mimo jine dostat hodne sebevedomi. Ze by ho mel uz ted tak moc? ![]()
@alexxa píše:
Tak se me po precteni vybavil kamaradcin asi 8.lety syn, ktereho jsme snad v zivote neslysela pozdravit. Kamaradka je teda toho nazoru, ze detem se ma mimo jine dostat hodne sebevedomi. Ze by ho mel uz ted tak moc?
Asi má špatný příklad a kamarádka taky moc nezdraví. ![]()
@26baba píše:
Výchova, empatie, slušnost a úcta? Dnes témeř sprostá slova a běda těm, co tak jednají. Přesto i tak mám pocit, ze to ma smysl a děkuji všem stejně smýšlející rodičům
Nemám s lidmi problém… a lidé nemají problém se mnou.
A nemám ve svém okolí žádného blízkého člověka, pro kterého by „výchova, empatie, slušnost a úcta byla sprostá slova“.
Víš, co se říká a co stoprocentně platí? Že člověk dostane zpátky vždycky jen to, co sám vysílá… takže jestli se setkáváš výhradně s opakem, je čas zamyslet se sama nad sebou. ![]()
Mas pravdu, sebevědomí rodičů je důležité, ale někdy jsou to peprne záležitosti.
@Gina108 píše:
Asi má špatný příklad a kamarádka taky moc nezdraví.
No jo, jsem si vzpomela, ze kdyz jsme byly v tom skolnim veku, ze si zensky venku taky stezovaly, ze kamoska(mama toho kluka) nezdravi… hm, hm, hm
ale jinak byla vazne fajn.