Sterilní výchova - do jaké míry?

Ariadne
2.9.13 19:06

sterilní výchova dítěte - do jaké míry

Ahoj všem,

dneska jsme s mužem řešili, zda je nutné převařovat kojeneckou vodu. My jsme za jedno, že ne, ale starší generace nás přesvědčuje, že ano. To mě ale navedlo k tématu, jestli to nesouvisí s celkovým pojetím výchovy. Jestli hrotit každou bakterii nebo to brát tak nějak na volno. Kde je ta hranice, abychom si nevychovali skleníkové dítě.

Když si uvědomím, v jakých podmínkách vyrůstali naše babičky a dědečkové, kteří jsou ale mnohdy v 80 čipernější, tak nevím nevím.

Asi se shodneme, že je třeba si mýt ovoce, zeleninu před jídlem a umýt si ruce po wc a před jídlem, ale co ty další situace?

My máme 2m holčičku a vodu jí dám jen občas na svlažení hrdla, když řve a nemůžu zrovna kojit a nepřevařovala jsem - tak jen doufám, že proto nejsem nejhorší matka.

Tak se v tom jako vyplašená prvomatka plácám, takže uvítám vaše názory.

:kytka: :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
2.9.13 19:09

Za mě je teda balená kojenecká horší než pražská kohoutková. Dudlíky jsem vyvařila jen jednou, pak jsem je max. omyla pod vodou. Ty od půl roka jsem jen vybalila. Hračky co hodila na zem jsem jí vrátila do kočárku, v herně ocucávala cizí. Co lezla už jsem to neřešila vůbec, sbírala i vajgly, tomu nezabráníš. Já tohle nikdy neprožívala a dítě je zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.9.13 19:09

Kojeneckou vodu jsem nepoužila nikdy, od půl roku jsem dávala normální kohoutkovku převařenou. Ovoce a zeleninu z obchodu důkladně myju hlavně kvůli postřikům. Na zahradě je nechám chroupat třešně i s blátem a červíky. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.13 19:11

Převařovala jsem do uk. 4 měs. kohoutkovou vodu, teď už nepřevařuji, ale dávám vodu s filtrovací konvice.
Ale říká se, že do půl roku by se měla převařovat.

edit: a kojeneckou taky nekupujeme, nevěřím jí

Příspěvek upraven 02.09.13 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
2.9.13 19:11

Nejsme z Prahy, ale vodu z kohoutku máme dobrou, tak od těch 6m jsem chtěla brát tu a převařenou. Dudlík vyvařuju občas, jinak omývám opět pod kohoutkovou vodou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3234
2.9.13 19:12

No moje babička když se jí narodilo první dítě (můj strejda), tak měla fakt sterilní domácnost, všechno vyvařovala, nosila roušku na puse, když lezl tak mu 100× denně myla ručičky, hračky furt pucovala a nedej bože když je dal do pusy.. výsledek? alergie na kde co :nevim: U mamky už tak striktní nebyla a ta je zdravá jak rybička..

Já kojeneckou vodu nedávala vůbec, rovnou z kohoutku. Když si představím, kolikrát ty palety stojí při přepravě na slunku, tak si rozhodně nemyslím, že je ta voda zdravější, než natočená z kohoutku.

Doma udržuju pořádek tak nějak v normě, vysávám a vytírám teda denně, ale jinak to nepřeháním, děcka mají kolem sebe zvířata, chodí ven, nemocní skoro nejsou…

podle mě, nic se nemá přehánět a všeho moc škodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
2.9.13 19:13

Dvouměsíčnímu bych převařovala. Teda na svlažení asi ne, do UM jo. Tak do těch 3-4m, než začne aktivní úchop a stejnak strčí do pusy první poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
2.9.13 19:15

Ja jsem přestala převažovat jakmile zacal lozit. Olizal kde co tak nač převarovat?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.9.13 19:16

Vodu nepřevařuju, vždyť i na té lahvi je napsáno, že se nemusí převařovat. Vyvařovala jsem dudlíky a lahve tak do 3 měsíců a jen jednou denně. Pokud spadne dudlík nebo hračka na zem, neřeším to. Nejsem blázen a přehnanost se mi příčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.9.13 19:19

Já jsem teda taky těžce nesterilní, dudel vyvařím když je novej, vodu převařuju jen když vařím čaj (kohoutkovou), kojeneckou vůbec. Jsem osobně zastáncem názoru, že všeho moc škodí a čistota půl zdraví, špína celé. Samozřejmě v rozumné míře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
2.9.13 19:19

Dávám kojeneckou nepřevařenou vodu, dudlík vyvařím pouze nový, jinak oplachuju v teplé vodě…

• Citovat
  • Upravit
12743
2.9.13 19:20

Do půl roku jsem vařila čaj z kojenecké, takže převařená být musela. od půl roky jsem dávala kojeneckou nepřevařenou (máme fakt hnusnou kohoutkovou) v Praze a na chatě u Hradce je lepší takže tam jsem dávala normální. Od roka dávám normální i u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
2.9.13 19:21

Sry, že se vměšuju…ale vysávat a vytírat denně 8o???!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.13 19:22

No tak snad až tak vyplašená nejseš :D a myslim, že radu ani nepotřebuješ…důležitý je hlavně používat zdravej „selskej“ rozum a všeho s mírou :)

jinak co se týká vody, tak odjakživa používám kohoutkovou, jelikož tady u nás je 100 % lepší než kdejaká balená…pijeme jí denně at´už samotnou nebo ve št´ávě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
2.9.13 19:23
@LucijeS píše:
Sry, že se vměšuju…ale vysávat a vytírat denně 8o???!!!

jo taky čumim, to fakt nedělám :lol: to bych pak pomalu nedělala nic jinýho než uklízela, a to fakt néééééééé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí