Sterilní výchova - do jaké míry?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ariadne
2.9.13 19:33

Denně taky neluxuju a nevytírám, jsem ráda, když to zvládnu jednou za týden, ale ta naše ještě dlouho nepoleze :mrgreen:

na ty roušky jsem narazila v jedný knížce o přípravě na miminko, asi 30let stará, tak to bývalo asi doporučováno

• Citovat
  • Upravit
81500
2.9.13 19:37

Vytírám několikrát denně. Teda jen jídelnu a kuchyň. Děti se účastní vaření, po jídle je pod nima nasstláno jak v chlívě. Zato leožnici klidně 2-3 týdny neluxuju ani nevytřu a vůbec mi to žíly netrhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220

Já jsem kojeneckou vodu převařovala, stejně jako láhve po každém použití. Do půl roku věku dítěte. Necítím potřebu hrát si na hrdinku a „chlubit“ se tím že jsem to nedělala.

Od půl roku už to nedělám, dítě leze venku v hlíně. Jenže je taky mnohem větší, malé miminko je něco trochu jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@LucijeS tak ono záleží jak máš starý dítko. já když nelezl, respektive když nebyl tak frrrr taky neluxovala denně, ale teď stačí aby někde lapil sušenku, rozcupuje kapesníky, někde něco rozsype, takže fakt za půl dne je na zemi takový bordel, že mě to škrábe do nohou :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296

Ježiš, to je asi jasný, že každej den meju nádobí a utírám stůl…ale každej den vysávat a utírat byt? Bych nedělala nic jinýho ne?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
2.9.13 19:40

Já jsem kupovala kojeneckou vodu u první dcery asi rok a půl :oops:. Ale to bylo jen ze zvyku.
U mladší do roka. Máme kohoutkovou městskou, ale je tvrdá, dost kamenná.
Jinak jsem snad nic nedesinfikovala. Dudlíky a lahvičky jsme neměli, jen plastový hrnek na čaj. Hračku spadlou na ulici jsem jen oprášila. Kupované ovoce omývám.
Nevím no, já jsem spíš špindíra než hygienistka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
@Allons-y píše:
u nás taky, nic si z toho nedělej. Denně meju WC, sprcháč, vysaju, povytřu, meju nádobí a utírám stůl :think:

u nás taky tak :mrgreen: A nemám pocit že by mi to zabralo nějak hodně času, denně tak hoďku asi :think: U nás je to třeba, máme psa, kočku, morčata, takže stelivo se dost roznáší a já to nesnáším jak je to všude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312

Moje jedna známá byla v tomto ohledu faaaakt hodně opatrná :? Když jedno dítko jedlo jablko a druhé si z něj ukouslo, tak dostala hysterák, že to nema dělat, že může chytnout jeho bacily apod. (a to v případě, že byli oba zdraví). Nedej bože, když si spletli lahve a napili se z lahve toho druhýho :roll: Do školky přes zimu nechodili raději vůbec, preventivně, aby tam něco nechytli. Samo, že byli pořád nemocní, pořád do nich cpala antibiotika 8o A já když jsem JEDNOU posmrkla (rýmu jsem neměla), tak taky bylo zle :nevim: Toto mě příjde jako extrém 8o A to zdaleka není vše :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
2.9.13 19:41

My jsme kojeneckou vodu vubec nedavali davali jsme prevarenou z kohoutku ;)
jo a za nasich babicek byla uplne jina doba -vsechno bylo jine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
2.9.13 19:42

@džanka1 To je jak přítelovo sestra…mám rýmu celoročně a musím se hlídat abych neposmrkla před jejíma dětma, páč už bych byla považována za nemocnou tudíž nežádoucí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4087
2.9.13 19:42
@paola white píše:
@LucijeS tak ono záleží jak máš starý dítko. já když nelezl, respektive když nebyl tak frrrr taky neluxovala denně, ale teď stačí aby někde lapil sušenku, rozcupuje kapesníky, někde něco rozsype, takže fakt za půl dne je na zemi takový bordel, že mě to škrábe do nohou :poblion:

musis vzit papuce jak uz to skrabe do nohou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.9.13 19:43
@LucijeS píše:
Ježiš, to je asi jasný, že každej den meju nádobí a utírám stůl…ale každej den vysávat a utírat byt? Bych nedělala nic jinýho ne?!

proč myslíš? máme byt 3+1, v pokojíčku, obýváku a ložnici koberec, to mám vysáto tak za 15min, v předsíni a kuchyni lino, v koupelně dlažbu to mi zabere na vytření tak 10minut :nevim: Nemám pocit že bych nedělala nic jiného než uklízení, spousta ženských tady na emiminu prokafrá denně mnohem více času než já strávím úklidem bytu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
2.9.13 19:44

My pěstujeme imunitu. :-) neockujem, neprevarujem, nedesinfikujem, neexistuje napominani neber to do pusy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
2.9.13 19:45
@Allons-y píše:
u nás taky, nic si z toho nedělej. Denně meju WC, sprcháč, vysaju, povytřu, meju nádobí a utírám stůl :think:

Tak nevím, jestli ti mám závidět tvoji pečlivosti nebo si ťukat na čelo, že jsi se zbláznila. :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
2.9.13 19:46

K tomu vysávání a mytí podlahy, ono je to hodně i o zvířatech, ne? Kamarádka vysává až 2× denně, protože mají psa a chlupy všude. My žádné zvíře nemáme. :nevim: Když jí malej sám, a sype to pod sebe, zametu pod ním s setřu jen vlhčeným ubrouskem např.

Já teda vysávám co tři dny celej byt, a podlahu umývám jednou týdně.

Dudlíky vyvařuji nové, a pak po nějaké době používání znovu (tak 1× za 3m).

Jako třeba kuchyňskou linku myju denně, když se tam chystá jídlo. To je drobků po každým ukrojeným krajíci chleba. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí