Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jinak dudlíky jsem vyvařovala jen ze začátku.
zastávám názor že když dítě nehybně leží tak jsem fakt na hygienu dbala. ve chvíli kdy dítě začalo být mobilní a pohybovalo se po zemi tak jsem ho nechala jeho osudu a hygienu nehrotila. protože se na to imunita stává připravená
@LucijeS hmm tak já třeba musím. luxuju i 2× denně (teda obývák kde se syn pohybuje) protože jinak je tady jak na salaši ![]()
@LucijeS píše:
Sry, že se vměšuju…ale vysávat a vytírat denně???!!!
tak já vytírám a vysávám ob den, ale spíš kvůli mému pociitu, že všude máme dlažbu nebo lino tmavé
na tom je vše vidět a mně to strašně rozčiluje, že to vidím
ale nikdy jsem neměla problém nechat si děcka hrát na zemi i když neni umytá, malého na dece už taky dávám na zem
@LucijeS píše:
Já to dělám taky.Ale ne kvůli dítěti. U nás se to tak dělalo vždycky. ![]()
Eh, to budu za prase, ale malá je nedonošená, s nemocným srdcem, a vodu dostávala odmala nepřevařenou a kohoutkovou a to byla od dvou měsíců na UM, vytíráme a vysáváme jednou týdně, když byla maličká, měli jsme ještě dva psy, takže sotva se s nima začla nějak kontaktovat, tak se navzájem očvaňhávali, co si sama drží jídlo, tak si střídavě ukusuje ona, střídavě pes, venku oblízne a sebere kdejakej sajrajt. Moc to neřeším, akorát hlídám, aby něco nevdechla, nebo nepolkla něco co by jí třeba ucpalo, jinak na to prdím, nikdy jí z toho nic nebylo.
Kojovodu jsem převařovala do půlroka, pak jsem do roka převařovala vodovodu (na radu vodáren kvůli tvrdosti), od roka jsem asi dva měsíce filtrovala vodovodu a pak už nic. Lahve se savičkami jsem prevarila jednou na zacatku a pak jen po použití pořádně vypláchla a večer po celým dnu umyla jarem na rano, plně na UM byl od dvou měs. Dudlíky jsem po vybalení umyla jarem a pak jen oplachovala vodou. Hračky ze zeme teda jsem nedavala, kdyz je upustil z kocaru.
@Ariadne píše:
Ahoj všem,dneska jsme s mužem řešili, zda je nutné převařovat kojeneckou vodu. My jsme za jedno, že ne, ale starší generace nás přesvědčuje, že ano. To mě ale navedlo k tématu, jestli to nesouvisí s celkovým pojetím výchovy. Jestli hrotit každou bakterii nebo to brát tak nějak na volno. Kde je ta hranice, abychom si nevychovali skleníkové dítě.
Když si uvědomím, v jakých podmínkách vyrůstali naše babičky a dědečkové, kteří jsou ale mnohdy v 80 čipernější, tak nevím nevím.
Asi se shodneme, že je třeba si mýt ovoce, zeleninu před jídlem a umýt si ruce po wc a před jídlem, ale co ty další situace?
My máme 2m holčičku a vodu jí dám jen občas na svlažení hrdla, když řve a nemůžu zrovna kojit a nepřevařovala jsem - tak jen doufám, že proto nejsem nejhorší matka.
Tak se v tom jako vyplašená prvomatka plácám, takže uvítám vaše názory.
![]()
Ne nutné to dnes není, přesto jsem ji vždycky převařovala (i dnes coby babička a hlídací teta), je to ve mně moc silně zakořeněno. Ta osvěta byla dřív velmi silná, protože kvalita vody byla jinde a nepřevařená mimi zabíjela http://www.ahaonline.cz/…kaliemi.html
@LucijeS Já třeba každý den musím vyluxovat kuchyň a obývák. Když se na to někdy vykašlu, to bys nevěřila, kolik drobků se nashromáždií ![]()
Jinak komplet vytřu 1× za týden. ![]()
@LucijeS píše:
Já jsem taky magor…
máme dvě kočky…stelivo z kočičího WC je všude a to máme to super silikonové, co se prý na tlapkách nevynáší ze záchodu…
…ať se výrobce přijde k nám podívat…krom toho občas tlapkou rozmáznou to****a ťapkají po bytě…takže vysávám i několikrát denně…
a vytírám taky často…
miluju kočky, ale vadí mi to…
Já to moc neřeším. Vodu pijem všichni kohoutkovou. BAlenou kojeneckou nebo rajec pijeme na cestě, hlavnně kvůli pítkům co mají.
S dcerou jezdíme na letní skautský stanový tábor. Ráno vyběhne do lesa, v poledne se přiřítí do kuchyně, jestli bude „mašo“
a pak zas lítá po venku. Večer je celá od bláta, ve vlasech jehličí, ale nejspokojenější na světě
Od roka. Letos měl malý v době tábora měsíc, tak to nás muž do lesa nepustil
Takže nějaký rohlík spadlý do trávy fakt neřeším.
@Tereza1986 píše:
Já to dělám taky.Ale ne kvůli dítěti. U nás se to tak dělalo vždycky.
u nás taky, nic si z toho nedělej. Denně meju WC, sprcháč, vysaju, povytřu, meju nádobí a utírám stůl ![]()