Kde vzít sílu při výchově?

461
4.10.13 21:31

Kde vzít sílu při výchově?

Ahojte mamky, prosím o radu nebo alespoň psychickou podporu. Mám skoro 2,5 letou holčičku a 9-měsíční. Mladší je zlatíčko ale starší je rarach první třídy. Mám problém aby mě poslouchala, je tvrdohlavá. Všechno ji musím říkat několikrát - aby se oblékla, aby se šla vyčůrat, aby šla spinkat, o úklidu hraček ani nemluvím. K tomu se sem tam ožene po sestřičce, někdy kousne nebo pevně stiskně. Snažím se ji to vysvětlovat být trpělivá ale jsem šíleně unavená a hodněkrát mě ujedou nervy a prostě dostane přes ten zadek. Ach jo, mrzí mě to ale nevím jak si poradit s čerticí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Ikar Nejšťastnější batole v okolí?

Přidejte zkušenost s Ikar Nejšťastnějš...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11091
4.10.13 21:36

Nechci být jedovatá, ale straší úplně normálně vzdoruje a tu mladší to teprv čeká. Když máš děti tak brzy po sobě, tak jsi musela očekávat, že to nebude idylka.

Co otec dětí? Jak se zapojuje? Aby jsi si mohla oddychnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
4.10.13 21:37

Začni pít nebo hulit uleví se ti ;)

• Citovat
  • Upravit
1767
4.10.13 21:38

Ahoj, chapu te, sice mam jen jednu dvouletou holcicku, ale je to maly dabel, neposlusna a strasne vycurana. Nas rodice vylozene tyra, na babicky je ta nejsladsi holcicka :cert:. Na zadek dostava prakticky kazdy den a to dostane, az jak uz zlobi fakt neunosnym zpusobem. Ted byla delsi dobu nemocna, coz bylo silene, nemohla moc ven a uz vubec ne do detskeho kolektivu, takze jsme z ni uz nemohli. Pokud jsi unavena, zkus poresit nejake hlidani, jestli mate prarodice, co by si starsi dcerku vzali aspon na jednu noc. Pokud je mala spolecenska, tak s ni zkus chodit do materskych center hernicek, nebo treba nejaka skolka na par hodin tydne, urcite by ti to pomohlo. Deti v tomtzo veku potrebuji vice podnetu a treba zlobi z nudy, ta nase stale vyzaduje pozornost, ale stale se ji venovat nemuzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
4.10.13 21:39

No já tedy nevím, ale se ségrou jsme od sebe 14 měsíců a naši s námi nikdy neměli problém. Máma výborně vychovávala a když to náhodou nezabralo, tak se táta jen přísně podíval a mi byly hodné. Hlavně té starší dávej najevo, že je máš obě stejně ráda a najdi si čas i jen pro ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
4.10.13 21:40
@K-Black píše:
:-D
  • Citovat
  • Upravit
461
4.10.13 21:44

@Trojlístek manžel teď hodně pracuje ale pokud je doma tak se podílí na výchově. Mám na pomoc i babičky - naštěstí :palec:
Podle mě už v tomto věku by dítě mohlo lépe poslouchat a ne pořád mu desetkrát vše opakovat a upomínat…
Vím dobře že jsou blízko sobě, ale když se zadaří tak rychle tak jsme nakonec rádi že to šlo než kdyby jsme měli problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
4.10.13 21:45
@K-Black píše:

Dík za radu, taky mě to čeká :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

Ahoj, mám děti od sebe pár let a problém mám stejný. Starší je taky jako hluchá, horší je, že to mladší od ní kopíruje.. Jsem otrávená, že musím být pořád za tu nervní prudilku, ale prostě přes pochvaly apod. to stejně nikam nevede. Načteno mám dost, ale určitou mentalitu prostě triky z knížek neoblbneš, základ zůstává, nezbývá než se modlit, aby z toho brzy dítka vyrostla :think:
omlouvám se za anonym

• Citovat
  • Upravit
3157

Tak dávat jí každej den přes zadek evidentně nezabírá. Mám taky malýho šílence, a to opravdu každej kdo ho vidí, tak zírá, že tomu už se nedá říct ani hyperaktivní. Je mu 22m, po brutálním období kdy jsem se chvílema fakt třásla abych mu neublížila a přemýšlela jsem že opravdu začnu něco hulit, mám pocit že se to lehounce srovnává, jakoby jsme si pomalu začli rozumět co se týče nějakých hranic. Ale nevím, z tvého popisu mi to nezavání žádnou extra nezvladatelností. Prostě děti vzdorují a zkouší, tak to bylo, tak to je a vždycky bude.. A jak tu někdo psal, nenechat nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
4.10.13 21:46
@K-Black píše:

Tak nějak nejlepší řešení řekla bych :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: už se těším až malý bude 2 a pů a já budu moc začít :pankac: :pankac: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11091
4.10.13 21:46

@Edit1 No tak vidíš, pomoc máš. Co děláš ty, když hlídají babičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
4.10.13 21:48

Mám doma to samé, ale té jsou 4 roky, doporučuji vypouštět ;) však o co jde? když nejde o zdravý?? jinak můžete skončit u chocholouška :mrgreen: nic netrvá věčně, však ono se to změní, a vůbec dovolte si mít neposlušné dítě :mrgreen: temperament je holt temperament :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@ncc1701 píše:
Dík za radu, taky mě to čeká :mrgreen: :mrgreen:

není zač, když můžu ráda pomůžu ;) :mrgreen:

@ikyki píše:
Tak nějak nejlepší řešení řekla bych :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: už se těším až malý bude 2 a pů a já budu moc začít :pankac: :pankac: :mrgreen:

klid, ona to taková tragedie není, prostě musíš opakovat, opakovat a je to v klidu ;)

• Citovat
  • Upravit
11091

@Edit1 a Anonymní: Nic ve zlém děvčata, ale jak jste si to s dětmi představovaly?

Výchova dítěte je ta nejtěžší práce a půjde za vámi nejvíce vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí