Kde vzít sílu při výchově?

Máte zkušenost s Ikar Nejšťastnější batole v okolí?

Přidejte zkušenost s Ikar Nejšťastnějš...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
4.10.13 21:53

Když hlídají babičky tak se odreagovávám úklidem :D a samozřejmě se věnuji té mladší.
Zajímalo by mě, jestli vychovávat způsobem třikrát Ti to vysvětlím a pak to půjde po zlým Vám pomohla k tomu aby se dítě něco naučilo nebo udělalo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
4.10.13 21:56
@Edit1 píše:
Když hlídají babičky tak se odreagovávám úklidem :D a samozřejmě se věnuji té mladší.
Zajímalo by mě, jestli vychovávat způsobem třikrát Ti to vysvětlím a pak to půjde po zlým Vám pomohla k tomu aby se dítě něco naučilo nebo udělalo…?

Já to zopakuju 2× max 3×, normálně stručně a jasně, pokud nezabere tak přichází na řadu drsný hlas/drsný výraz(tzv. Kájínek) v 99% případů to zabere :lol: synkovi je 3.5 a přes prcku dostal možná 5×, ale to jen takový lehký šupnutí spíš se lekl.

• Citovat
  • Upravit
11092
4.10.13 21:58

@Edit1 Špatně, proč uklízíš? Pokud I ta mladší může být hlídaná, tak toho využij a spakuj se na vzduch.

Pokud ne a je v klidu jak píšeš, tak se ven spakuj jen s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.10.13 21:58

@Trojlístek No představa byla růžová, když jsem viděla sestřeno dítě tak jsem si říkala že mé takové určitě nebude. A za pár let vidím že to mé je ještě horší :lol:
Spíš vědět že to když opravdu odmítá poslouchat a lupnu ji na zadek nebude mít nějaký špatní vliv ve výchově.
Např. večer nechce jít spát tak ji ještě dovolím být v obyváku, začně dělat lumpárny tak ji dávám spát a začne se vzpouzet a nechce si nechat dát plínu a kope nohama o stošest a po třetím vysvětlení ať přestanu kopat atd ji holt musím lupnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
4.10.13 21:59
@ikyki píše:
Tak nějak nejlepší řešení řekla bych :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: už se těším až malý bude 2 a pů a já budu moc začít :pankac: :pankac: :mrgreen:

MŮŽEŠ ZAČÍT KLIDNĚ DŘÍV, DŮVOD SE VŽDYCKY NAJDE :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
4.10.13 22:01

@Edit1 Naučte se obě dvě dělat kompromisy, netahejte se o blbosti. Pokud je třikrát málo, tak klidně i vícekrát.

Příklad u nás: malá není schopná říkat „prosím“. Jen blafe, že chce něco podat. Já i manžel, než jí to podáme se vždy zeptáme: „a jak se to říká“?

Příspěvek upraven 04.10.13 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
4.10.13 22:02

Unas se to s poslouchanim syna zacalo zlepsovat az po tretim roku. Tak vydrz;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5203

Tak ja mam taky to samy a uz 4 lety :roll: a nervy na to taky nemam, nekdy mi prijde, ze fakt prezivam, 3 deti…

Nijak jsem si to nepredstavovala, chtela jsem deti, tecka. Ikdyz jsem s detmi pracovala prakticky cely zivot a vim, co dovedou, presto ta moje je proste na zabiti :cert: Kdyz ji byly ty 2.5, tak jen treba na lidi rvala, ale ted uz plne mluvi a bez ostychu a rada rika " At jde ta pani pryc, ja tu pani nechci…" a nekdy si proste I kopne do babicky :roll: a muzu ji mlatit hlava nehlava, napominat, v dane situaci to treba pomuze, ale jindy to udela znova :roll:

Uklidnuju se tim, ze ona je fakt extrem a ze to jednou zkonci…

Jo a me nejvic pomuze, kdyz mi pomuze manzel a zakroci a ja nemusim kricet, trestat a nic resit, uz mam nekdy taky fakt dost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461

@Trojlístek protéže mě vytáčí jak mám binec v šatně, ve spižce že nemám kam postavit ani mouku. Jsem pak spokojená a na nějaký čas mám pokoj. Ale je asi pravda jak píšeš že čerství vzduch má také své léčebné účinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
4.10.13 22:06
@Trojlístek píše:
@Edit1 a Anonymní: Nic ve zlém děvčata, ale jak jste si to s dětmi představovaly?Výchova dítěte je ta nejtěžší práce a půjde za vámi nejvíce vidět.

Chtěla jsem se zeptat na totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
4.10.13 22:10

@Edit1 Tím příkladem jsem ti chtěla říct tohle:

Neříkáme jí: „až když poprosíš, tak to dostaneš“.

Rozumíš? Tohle může být ten kompromis.

Takže se úklidem neodreagováváš, je to pro tebe nutkání, protože jinak by jsi cítila nepořádek. Tím pádem neodpočíváš a nečerpáš energii.

Uklízej s tou starší, po chvilkách. Normálně ji zaúkoluj. To víš, že ti moc nepomůže, ale efekt to má obrovský. Když uklízím, tak malá si bere prachovku a chce mít svůj prostor.

Příspěvek upraven 04.10.13 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.10.13 22:17

@Trojlístek uklidem člověk moc energii nezíská ale mám z něho alespoň na chvíli radost. A spíž si zkusím najít činnost která mi tu energii dodá..
Když pak tady čtu příšpěvky od druhých mamin, které to mají v bledě modrém tak jsem ráda že nejsem jediná a holt takové děti jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
4.10.13 22:20

@Edit1 Taky hodně mamin nemá hlídání. Využij toho.

Jaké si to uděláš, takové to budeš mít. A když budeš rezignovat, tak tu sílu takto rozhodně nenačerpáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
4.10.13 22:23
@Edit1 píše:
Ahojte mamky, prosím o radu nebo alespoň psychickou podporu. Mám skoro 2,5 letou holčičku a 9-měsíční. Mladší je zlatíčko ale starší je rarach první třídy. Mám problém aby mě poslouchala, je tvrdohlavá. Všechno ji musím říkat několikrát - aby se oblékla, aby se šla vyčůrat, aby šla spinkat, o úklidu hraček ani nemluvím. K tomu se sem tam ožene po sestřičce, někdy kousne nebo pevně stiskně. Snažím se ji to vysvětlovat být trpělivá ale jsem šíleně unavená a hodněkrát mě ujedou nervy a prostě dostane přes ten zadek. Ach jo, mrzí mě to ale nevím jak si poradit s čerticí…

Nějak nevím, co bych tady v té diskusi poradila :mrgreen: Naše 2,5 leté batole neumí ani samo se vyčůrat, ani si uklidit hračky, ani se obléknout. A hlídací babičky taky nemám. Takže asi tak… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
4.10.13 22:30

@paja88 A jak manžel zakročí? Jak to dělá, že si pravděpodobně dokáže sjednat respekt?

Mě tohle trošku mrzí, jak jsi to napsala, „že jsi děti prostě chtěla a tečka“.

Osobně třeba cítím, že taky ještě nejsem úplná rodina, nicméně vzhledem k tomu, že chceme žít, nejen přežívat, tak prostě trošku přemýšlíme nad tím, než ideály uvedeme do praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí