14měsíční syn chodí po špičkách

328
25.10.13 10:04

14-měsíční syn chodí po špičkách

Potřebovala bych poradit. Máme syna, 14m a zatím sám nechodí. Ale už asi dva měsíce chodí kolem nábytku, ale pořád jen po špičkách. I když si stoupá ze sedu, tak jen přes špičky. Nemůže to mít nějaký vliv na to, že ještě nechodí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
25.10.13 10:06

Myslím, že má. Na chůzi ještě asi není zralej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.13 10:08

A nemůže si tím tu další chůzi nějak ovlivnit? Jako, že by pak měl problíémy s tou samostatnou chůzi. Jinak ještě-jezdíme každý druhý den do bazénu, kde je i dětský bazének. Tam chodí ve vodě kolem bazénu a nemá vůbec problém se pustit. Jasně, padne hned pod vodu, ale má z toho strašnou srandu. Ale pustí se. Kdežto doma se nábytku sám pustit nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
25.10.13 10:21

Oba kluci to na začátku dělali taky, než si byli jistí…prostě chodili po špičkách, jestli nechceš aby to dělal zkus boty - ony ho na ty špičky tolik nepustí, my je nechali jen tak a pak začali sami chodit po celém chodidle asi v 15. a 16. měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
25.10.13 10:47

A neměla jsi chodítko, případně nějaké hopsadlo? u těchhle věcí se stává že jsou potom děti na špičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
25.10.13 10:49

Mě Dr. na rehabilitaci říkala, že když začne dlouhodobě nebo často chodit po špičkách, tak, že máme přijít ha kontrolu i dříve než za pul roku. Od sestry syn taky chodí hodně po špičkách a bylo ji řečeno, že to není dobré a má ho upozorňovat, ať chodí normálně a ma mít boty i doma.

Jak je to u prvního chození kolem nábytku, ale nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
25.10.13 10:56

@maminkas stoporo musí mít na nožkách neustále pevnou obuv aby byla nožka v pevné poloze!! Ale vzhledem k tomu že má teprve 14 měsíců ještě bych to nijak nehrotila, určo ho sleduj a snaž se nějak hlídat aby došlapoval na celou plošku. Neteř má 3 roky a taky strále chodí po špičkách, je to strašný díky tomu je oproti vrtevníkum na chůzi totálně levá, běh ani nemluvím člověk aby stále trnul kde se zase vyseká a o co zakopne :zed:. POkud by na špičky našlapoval nadále bylo by dobnré to říct dr a jít na rehabilitace tam zjistit zda jde jen o zvyk nebo nějaký problém, špatná chůze by pro něj mohla do budoucna znamenat problémy s páteří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
25.10.13 11:00

Řekla bych, že pokud máš nejasnosti, zajdi se poradit aspoň na dětské. Ale neteř chodí na špičkách dlouhodobě, teď byli na vyšetření a prý je vše pořádku. Jedno chodidlo vtáčí kolmo k druhému, plus ty špičky, dle mého to v pořádku není, ale já nejsem doktor. Ten řekl, že o nic nejde, takže těžko říct, kdo vlastně ví co a jak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
25.10.13 11:02

@MuffinkaM třeba opravdu o nic nejde a neteř má jen špatně zvyk jak pokládat nožky při chůzi, já taky šmajdám vtáčím špičky k sobě, mamina se se mnou nalítala a a vše v pořádku prostě jen špatný zlozvyk a musím si to neustále hlídat, popř mš upozornuje okolí že mám zase špičky k sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
25.10.13 11:17

@maminkas, všechny děti chodí napřed po špičkách, postupně přenášejí váhu dozadu na patičky a až když dítě bezpečně stojí na patičkách je připraveno samo držet rovnováhu a začít chodit samo. Ale je pravda, že 14 měsíců je už celkem dlouho.. Od kdy se staví na obchází ten nábytek? Syn nebyl žádný rychlík, naopak, chodit začal až v 16ti měsících, ale ve 14ti už stál rozhodně stabilně na celých nožičkách. Dcera se staví od 11ti měsíců ( taky spíš později než brzo), ale teď v necelých 13ti měsících stojí taky už dobře na celé nožičce.. Asi bych se došla poradit někam k odborníkům.. nenechala bych se odbýt obvodním ale chtěla aby mě viděli odborníci - na dětskou rehábku nebo ortopedii.. Lepší být za hysterku, než něco zanedbat, čím dřív, tím snadněji se to bude odbourávat, kdyby se problém našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
25.10.13 11:31

Kolem nábytku chodí asi dva měsíce. At mu dám na nohy jakoukoliv obuv, buď jí okamžitě sundá nebo je na špičklách i v botkách. Chodíme na dětskou neurologii, máme jít za 14 dnů, jelikož byl malej po porodu na řízené hipotermii (myslím, že se to tak nazývá). Když jsme tam byli v létě, tak nás už doktor chtěl vyřadit, ale objednal nás nakonec ještě na listopad s tím, že už bude určitě chodit sám, tak nevím, co na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
25.10.13 16:26

Já nevím…ale třeba z něj bude tanečník…jen tak mimochodem já se učila tancova přes špičky půl roku :))

• Citovat
  • Upravit
328
1.11.13 10:15

Tak jsme dnes byli na kontrole na neurologii. Poslal nás na rehabilitace do Brna do dětské. Jsem z toho docela vystresovaná, protože se zmínil, aby malý neměl dětskou mozkovou obrnu, když chodí po špičkách. Byl po řízené hypotermii. Jinak je prý velice čilý a čiperný. Nemáte někdo s takovými rehabilitacemi zkušenosti? Mohla by to být opravdu dětská mozková obrna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
2.11.13 12:43

@maminkas neboj, pokud mu enurolog doposavad na malém „nic nenašel“ tak i kdyby to bylo DMO, tak to bude lehčí stupeň a rehabilitací se dá hodně napravit, aby neměl žádné následky :hug: třeba jsou to jen zkrácené šlachy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí