Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No prave, taky sem nekdy jak pedagogickopediatrickopsychologickopartnerska poradna, ale jakmile si u nas doma prdne nekdo jinak, jak obycejne uz zhavim drat, nespim, nejim a silim… nekdy ten nadhled druhyho holt potrebujeme… ![]()
@ajoch píše:
Ja vim holky mate pravdu ja bych si taky jednou do tydne nafackovala (kdyz je hodnej a hlavne kdyz sem tam zaregistruje ze nejakou matku ma),ale z toho ho porad smiruju, starsi syn byl uplne z jinyho testa, takze sem tam tapu, navic jsem uz stara matka (36) a porad mam panickou hruzu abych neco nezanedbala…radsi tady budu za prudicku co porad omila dokolecka jedno tema, dostanu od vas zprda, ze ho mam nechat dychat a budu chvili v klidu spat, diky…asi se ale bohuzel nezmenim ani ja ani onjen mi trosku odroste
kdybys věděla, jak jiné je mé první dítě, nikdy se nevztekala, stačilo jí to hezky říct, ona topochopila, nijak jsem jí necepovala a to byltak poslušný andílek, stačilo jen říct něco ve smyslu miláčku, tohle nedělej, to se nesmí, to je nebezpečné a nikdy už to neudělala, stačilo zavolat její jméno, ona se otočila a se zájmem poslouchala, co jí říkám, ježiš to byla pohode, malá je drak mrak, neposlechne, když už poslechne, tak udělá přesně opačnou věc, když není po jejím, vztekne se. Kolikrát se můžu vzteknout a ona prostě nezareaguje a neudělá, co se po ní chce. Prvorozená je v první třídě, stále ta milá mírná povaha, takže jí všechny děti předbíhají, berou jí věci, nenechají ji rozdat sešity, houknou na ní, položí hračku a odstoupí, všichni jí poroučí, ona se tak akorát doma trápí, a nezměním to, páč je to její povahou. Zlatý malý drak, ta to bude mít jednodušší se svou povahou generála.
Omýlané, ale buď ráda, že je zdravý a spokojený.
@Sibyla0 No, to jsem magůrek, viď? Asi neberu ta AD nadarmo
!
@terinka4444 Tobě se omlouvám.
@pampalin píše:
Tak našemu jsou 3 roky pryč a ignoruje nás všechny včetně učitelek v MŠ, ale to uže je zase o něčem jiném, to je o vzdoru.
Nestraš ho, nech ho „jet si po svém“.
Holky, nevím, čím to je, ale druhému se tak strašně lehce radí… Kéž by mi to tak šlo i u toho našeho rošťáka!!!
a jo, to máš pravdu, jak člověk přesně ví, co by ten druhý měl dělat, tuhle diskuze oplácání přes ruce, vehemntně tam zastávám, že jakok čemu to je, že co to dátě naučíme, že jak pochopí, že ono plácat nemůže, když my ho z pozice silnějšíhoplácneme, no kecy hadr, mohla bych na to vydat učenou knihu, včera semalá vztekala u jídla, já chtěla, aby jedla, aona domne vzteky píchla vidličku, a já jí flákla po tý pracce
a nejraději bych jí ještě naplácala na zadek ![]()
@Sibyla0 píše:
@pampalin nikdo. Mému „miminku“ jsou dneska dva roky
hele, co dva roky, to je ještě dobrý, ještě se párkrát vyspíš a miminko jde s aktovkou do školy
tak to letí
@pampalin píše:
@Sibyla0 No, to jsem magůrek, viď? Asi neberu ta AD nadarmo!
@terinka4444 Tobě se omlouvám.
neomlouvej, narozky budou brzo, jsi první gratulant
![]()
@Sibyla0 všechno nejlepší i od nás. ![]()
Ja se budu dojímat za 14dni
Možná i slzu hodim ![]()
@terinka4444 neomlouvej, narozky budou brzo, jsi první gratulant
![]()
No, tak teda jedna gratulace s dvouměsíčním předstihem.
@ajoch Pokud ti venku utíká, tak si pořid vodítko na děti. Primární je bezpečnost.
Nevím, co znamená, že neprodává, to co umí, asi že to neukazuje jiným? To je běžné, děti nejsou cvičené opičky
A když se chceme pochlubit hodí na nás bobek ![]()
Tak vydrž ![]()
Voditko uz mi poridil nas strejda (jeden den hlidal) ale tak nejak si pak pripadam jak neschopna matka…tohle jsem videla u holciny co mela trojcatka
, jeste jsem chtela dodat bubakama nestrasim, nedivame se na strasidelny pohadky, zasadne k nam chodi jen mikulas s andelem, cert stoji venku a jen kdyz ho chce starsi videt, tak nakoukne…,ale diky, moc mi to pomohlo
Zakladatelko, je to jeste maly prdousek, v tomhle veku je ignorace uplne normalni, svet je veliky, podnetu mnoho, proc by reagovali, kdyz zrovna bezi k necemu lakavemu? Tvuj syn je dle toho co pises moc sikovny a jde videt, ze vnima, tak zahod obavy ![]()
Ahoj. Nic si z toho nedělej, za pár měsíců budu řešit to stejné. Starší syn byl zlatíčko, zato dcera bude podle všeho pěknej ďáblík, tvrdohlavec a „bude svá“. S věkem jsem na tom podobně jak ty, takže se ti ani nedivím, že tápeš a jsi z toho rozhozená. Já pořád říkám, že čím jsem starší, tím to nějak hůř rozdejchávám.
![]()
Kazdopadne bych se pozastavila nad tim, ze ho nazyvas ignorantem.To,ze se nechova podle tvých predstav preci neznamena, ze je ignorant. Kazde dite reaguje jinak a tvůj chlapecek bude zrejme velky individualista, snaz se vydrzet a respektovat to. Pokud to respektovat nebudes, tak ti spoustu věci bude delat naschval. V tomhle veku dite absorbuje všechno okolo sebe, jde o to davat mu ty spravne podnety, hodne si s nim hrat a věnovat se mu. A uvidíš, ze te casem prekvapi, co všechno umi, i když to nebude chtit prodat, jak pises, tak to preci nevadi, nektere deti toho umi spoustu, ale nechteji to predvadet.Proc taky, nejou to opicky.
@ajoch buď v klidu. Pokud máš potvrzené, že slyší, tak to neřeš
pokud vím, dělaj to všechny děti, dělá to i moje skoro tříletá dcera. Mluví, hraje si, je chytrá, všechno, ale prostě když nechce, tak „neslyší“ - spíš ignoruje, jsem si jistá, že mě slyší velice dobře… Ignoruje občas i cizí lidi
Někdy mě to vytáčí teda nehorázně
AUTISMUS vypadá jinak, to je jen dneska nějaké moderní mít hned podežření na autismus a nebo na hyperaktivitu
![]()
A prosím tě, nestraš ho bubákama ![]()