Neslazené - nechce to
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neslazené - nechce to
Začínáme pomalu s příkrmy. Už mi jí mrkvičku, dýni a tak, ale čaj mi normální nepije. Teda ona vypila, ale jen ten, co jsme měli na zkoušku granulovaný a tedy slazený, ale já jí to dávat nechci. Teď jsme chtěli najet na kaše a máme ten stejný problém. Koupili jsme neslazenou Alnaturu a nechutná jí to a nechce to. Moje rodiče mě přemlouvaj, abych jídala „normální“ kaši, že kaše musí být trochu slazená, ale já to nechci. Jak ste to řešili vy? Mám pořád zkoušet a nebo prostě musím koupit jednu z těch slazených? To samé s čajem.
Prosím vás, nechci tu diskuzi na téma, jestli je dobře nebo nedobře sladit, chci prostě rady od maminek, kteří také slazené jídlo a pití svým dětem dávat nechtějí.
Děkuji moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nezkoušela jsi kaše od Nestlé? Ty jsou neslazené, já začínala s nimi. Jen dotaz, kojíš? Děláš jí tu kaši do svého mléka nebo do UM?
S pitím nevím, naši v tomhle věku nepili kromě UM nic, ale můžeš zkusit třeba osladit glukopurem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja synovi davam k piti jen cistou vodu. Je to mistni doporuceni. Ziju v Anglii.
Zkousime to postupne. Ze zacatku odmital, ale nabizela jsem mu vodu kazdy den, nekolikrat a ted asi po 14 dnech uz vypije jednu malou lahvicku. Uz se minimalne neoskliba. ![]()
Myslim si, ze to chce cas a ona si na neslazene veci zvykne.
Moje kamaradka ma uplne stejnou zkusenost. Poradila mi toto a zabralo to i u nas. ![]()
- Citovat
- Upravit
Co trošku přisladit glukopurem a postupně ubírat? Nebo jí tam zamíchat trošku té mrkve, ta je sladká, později, až budeš dávat, tak i třeba banán, jablíčko… prostě ovoce nebo trošku přesnídávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jestli kojíš nebo jste na UM, ale já kojila a u nás to bylo takhle.
Čaj, voda nebo jakákoliv jiná tekutina - ani náhodou, láhev ani pítko nevzal do pusy, byl ochoten vzít si pár lžiček, ale toť vše. Pít začal v nějakých 14 měsících.
A kaše nejedl do cca roka, jíst je začal až ve chvíli, kdy jsem je začala dělat z klasického plnotučného mléka, dřív ani náhodou. Bylo úplně jedno, jaká to byla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veverysek píše:
Kojíme, to jsem zapomněla napsat.
Tak v tom případě bych to výrazně nehrotila a zůstala zatím u té zeleniny… časem přidala ovoce a tu vodu a kaši občas vyzkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vodu jsem taky zkoušela, taky nechce. Ale ten čaj, co jsme měli na zkoušení, to byl nějakej ovocnej jeden z těch slazených, tak ten zhltla 100 ml a ještě řvala, že chce ještě.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co do kaše rozmixnout ovoce? Jinak já kojila a kluk nic pít nechtěl, tak prostě nepil (respektive dávala jsem mu zapít předního mlíka po příkrmu).Trochu za vděk vzal čajem až tak po 10.měsíci, teď už je to konečně v pohodě.Já nabízela, ale nehrotila jsem to, myslím, že kdyby měl žízeň, tak se napije.
Jinak s kaší můžeš klidně počkat, dávala jsem až kolem 8.měsíce a nic mu neuteklo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veverysek píše:
Kojíme, to jsem zapomněla napsat.
Tak s tím pitím to nelámej přes koleno, jen nabízej, když tak se napije od tebe..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jooo, taky jsem chtěla dávat nesladké. Ale pak to začalo, nic nepila, jogurt bílej taky nic .. kaše teda jo, i ty přírodní v pohodě. Jak jsou do mlíka, to je samo o sobě nasládlý, to stačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veverysek píše:
Vodu jsem taky zkoušela, taky nechce. Ale ten čaj, co jsme měli na zkoušení, to byl nějakej ovocnej jeden z těch slazených, tak ten zhltla 100 ml a ještě řvala, že chce ještě.![]()
Tak výhoda je, že alespoň ví, k čemu je láhev, u nás byl problém i tohle… prostě bych nic jiného než vodu nedávala, při kojení nutně pít nemusí, tak se nic nestane, když to nebude chtít… a ono to časem přijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Co do kaše rozmixnout ovoce? Jinak já kojila a kluk nic pít nechtěl, tak prostě nepil (respektive dávala jsem mu zapít předního mlíka po příkrmu).Trochu za vděk vzal čajem až tak po 10.měsíci, teď už je to konečně v pohodě.Já nabízela, ale nehrotila jsem to, myslím, že kdyby měl žízeň, tak se napije.Jinak s kaší můžeš klidně počkat, dávala jsem až kolem 8.měsíce a nic mu neuteklo
My zatím ještě nezkoušeli ovoce, ještě jsem o tom ani nepřemýšlela. Ale asi taky záleží jaké ovoce. A jaké by si takhle na začátek doporučovala? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veverysku koukám, že teprv začínáte s příkrmy, tak je lepší s tím ovocem ještě měsíc počkat a to samé s kaší…Ale s čím začít ti neporadím, jsem to zapomněla už
A hlavně mám kluka alergika, takže jsem fakt dávala máloco, banán, jahody, citrusy, to bylo u nás tabu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit