Neslazené - nechce to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Scarlett2011
6.3.12 14:26

Donaga
tak to mas stesti. Holcicka asi nebude mit problemy s vahou.
My zase bojujeme s kazdym jidlem. Muj syn ma sice uz ted na 10 mesicich 12 kilo, ale vubec nic mu nechutna. Je problem do nej dostat temer vse. Jen kdyz mam neco ja, tak to si prijde a kousne si treba bananu, ale kdyz uz mu dam jeho vlastni, tak najednou nechce. :roll:
Jsem rada ze mi tu vodu nakonec pije. Sice tady v Anglii jsou vsechny sirupy (stavy) bez cukru. Maji tu na to asi narizeni, ale neni to moc dobre. :nevim:
Ja zase nejsem takovy radikalni odpurce cukru :) , jen mi proste prijde lepsi chvilku neco nabizet, protoze ty deti si na to potrebuji zvyknout, nez to hned vzdat a dat mu sladke. :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
6.3.12 14:43

Donaga
sirupy jsou tu slazene umelymi sladidly. Ja tu mam treba i hrozny problem sehnat jogurt, ktery neni bez tuku. Jsou tu ted dost posedli hlidanim vsech potravin a jejich obsahem tuku, cukru a soli. Jenze berou to uplne za spatny konec, ale to uz je asi na jinou diskuzi. :think:
Jinak nas Dominic taky neni ani trochu tlusty, prestoze ma 12 kilo, ale zacal chodit kolem nabytku na 7 mesicich a je neustale v pohybu, takze asi ma taky svaly. :)

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
6.3.12 15:09

Na lahvi je napsany Sacharin a Aspartame. To druhe neznam. :nevim:
Pisou, ze 250ml napoje(mysleno sirup s vodou) ma 7 calorii.

Oni si prave asi taky nemysli, ze to je vhodne pro male deti, proto doktori nabadaji davat malym detem pouze vodu. Ale vim, ze tak 3 lete a vys tyhle stavy hodne piji. Znacka je Robinsons a je to tu opravdu nejbeznejsi napoj. Samozrejme mimo limonad a dzusu. :)

• Citovat
  • Upravit
2248
6.3.12 15:37

Scarlett2011
No tak to by se moje malá asi zbláznila, je přímo čajový úchyl, občas si dá vodu a slazené pití do ní nedostanu :mrgreen: Ale fakt je sranda, jak píšeš, že v Anglii teď bojují proti dětské obezitě ale cpou je limonádami a džusy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
6.3.12 15:39
Kajuli píše:
Scarlett2011
No tak to by se moje malá asi zbláznila, je přímo čajový úchyl, občas si dá vodu a slazené pití do ní nedostanu :mrgreen: Ale fakt je sranda, jak píšeš, že v Anglii teď bojují proti dětské obezitě ale cpou je limonádami a džusy :mrgreen:

Ne, prave ze necpou. Vzdyt jsem psala, ze tu maji ty stavy bez cukru… :)

• Citovat
  • Upravit
101751
6.3.12 15:52

No, já tedy nevím, ale zlatý sirup s cukrem oproti hnusům typu umělé sladidlo :think: ale s doporučením, že na pití je voda rozhodně souhlasím, taky to doma praktikuju a malý ji v pohodě pije… tedy trvalo mu sakra dlouho než ji začal pít, ale u nás byl problém ten, že nechtěl pít nic, po lžičkách mu voda nevadila nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.3.12 22:18
Lynette píše:
já bych sladila medem ale nevím jestli se tak malým dětem smí med dávat.

med je alergen a muze prave zpusobit alergii, kamosce semalej osypaval a dlouho trvalo, nez se prislo na to, ze to je z medu. Já to zkusila a v pohode, malému med nevadi a je to rozhodne lepsi, nez cukr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
6.3.12 22:27

Když byl takhle malinký, tak jsem pití nijak neřešila - pokud kojíš, tak má tekutiny z mlíka. V létě jsem se mu pokoušela dát pít čajíčky a vodu, ale vůbec to nechtěl. Nakonec jsem mu tam přidávala aspoň trošku ovocných šťáv a vlastně jsme na tom dodnes - do čaje mu dám š´távu, jinak by mi to nevypil. Někdy dáváme i med, ale ten mu v čaji tak nejede. Jinak med je alergen a dokonce ho doporučují dávat až po 3 roku.
Byla bych nejradši, kdyby pil samotnou vodu, ale to by asi radši umřel žízní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.3.12 23:43
Scarlett2011 píše:
Mafina5 píše:
Holky neblázněte, nechat dítě „vyžíznit“ jen proto, aby nepilo sladké :roll:
Jenze miminko, ktere teprve tento tyden zacina s prikrmy je pravdeodobne jeste plne kojene nebo na UM a zadny jiny napoj nepotrebuje. Tudis je to vse zatim jen o navykani na napoje. Kdyz mu zacne ted davat vodu nebo neslazeny caj, tak ma cas nekolik tydnu, mesicu, nez bude potrebovat, aby to dite pilo vic. Takze neni kam spechat a muze klidne pomalu dite zvykat na neslazene veci. ;)

Já jsem zvykala 4 měsíce a marně. Pak už měl 10 měsíců, kojila jsem snad jenom ráno a večer a bylo fakt už třeba, aby začal pít (když to navíc bylo poznat i v moči). Takže zkusit určitě, ale nemusí to klapnout u všech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
6.3.12 23:51
Angua píše:
Scarlett2011 píše:
Mafina5 píše:
Holky neblázněte, nechat dítě „vyžíznit“ jen proto, aby nepilo sladké :roll:
Jenze miminko, ktere teprve tento tyden zacina s prikrmy je pravdeodobne jeste plne kojene nebo na UM a zadny jiny napoj nepotrebuje. Tudis je to vse zatim jen o navykani na napoje. Kdyz mu zacne ted davat vodu nebo neslazeny caj, tak ma cas nekolik tydnu, mesicu, nez bude potrebovat, aby to dite pilo vic. Takze neni kam spechat a muze klidne pomalu dite zvykat na neslazene veci. ;)
Já jsem zvykala 4 měsíce a marně. Pak už měl 10 měsíců, kojila jsem snad jenom ráno a večer a bylo fakt už třeba, aby začal pít (když to navíc bylo poznat i v moči). Takže zkusit určitě, ale nemusí to klapnout u všech :mrgreen:

Jasne, ze u nekoho to nevyjde. :)
Nas Dominic sice vodu pije, ale jen z jedne konkretni lahvicky. A to jsem na to jeste prisla tak, ze jsme byli u kamaradky, on si tam na zemi nasel lahvicku s vodou jejiho syna a zacal z toho pit. :lol: Ja jsem na nej koukala a byla jsem vazne v soku, protoze do te doby vodu nechtel. :mrgreen:
Tak jsme od nich vyfasovali jednu jejich lahvicku, kterou nepouzivali a od te doby pije. :D

• Citovat
  • Upravit
2895
6.3.12 23:52

Scarlet a co to je za lahvičku? :think: Mě to už taky napadlo, že je to lahvičkou, protože se šklebí ještě předtím než to vůbec ochutná to pití. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
6.3.12 23:54

Jinak zkoušela jsem smíchat tu neslazenou kaši s Nutrilonem vanilkovým. A stejně to nechtěla. Nevím, jestli by to chtěla, kdyby to byl ten samotnej Nutrilon, těžko říct, ale mě to teda docela chutnalo (za to ta samotná Alnatura byla fakt hnusná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
6.3.12 23:55
Veverysek píše:
Scarlet a co to je za lahvičku? :think: Mě to už taky napadlo, že je to lahvičkou, protože se šklebí ještě předtím než to vůbec ochutná to pití. :zed:

Ja ziju v Anglii, takze to ti moc nepomuze. :think: Je z nejakeho libroveho obchodu, uplne obycejna. Do te doby mel pouze Avent.
Ale co by mohlo pomoct je, ze ma uplne uzounkou savicku, strci ji celou do pusinky.

• Citovat
  • Upravit
50725
6.3.12 23:56

No je fakt, že lahvička dělá hodně - Samík pije jak duha díky flašce typu Kubík Waterrr. Nechce si to zaboha nechat sebrat. Už jsem ho přemlouvala na hrnek (normálně to umí), vysvětlovala, vyhrožovala, ale on prostě chce pít z té flašky :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
6.3.12 23:59

hmm, no my máme taky Avent a když jsme jen kojily, tak jsme měly Medelu. Z té sála normálně, ale z toho Aventu se napila normálně jen jednou, když byl ten čaj sladkej. Možná je to i tou lahvičkou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí