Neslazené - nechce to
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já jsem taky měla ambice s vodou, ale nechtěl to. Nám pak sladší pití nařídila nefroložka - říkala, že je to sice hezké, chtít dávat jenom vodu, ale když kvůli tomu dítě nepije, tak je to na prd (měl i hustou moč, moc nečural) - to měl už ale teda 10 měsíců, dávali jsme pak ředěné ovocné šťávy a rozpil se.Takže i tak to může dopadnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Veverysku koukám, že teprv začínáte s příkrmy, tak je lepší s tím ovocem ještě měsíc počkat a to samé s kaší…Ale s čím začít ti neporadím, jsem to zapomněla užA hlavně mám kluka alergika, takže jsem fakt dávala máloco, banán, jahody, citrusy, to bylo u nás tabu…
No jsme teprve asi týden na příkrmech, chtěla jsem začít s kašičkou na večer.
Ono to určitě může počkat, ale stejně třeba za měsíc bychom byli na tom samým problému, že to nebude chtít, protože jí to nechutná.
S tím pitím si taky říkám, že zatím OK, protože kojíme a tolik té tuhé stravy zase nesní, ale jednou to tu bude, že jí budu muset naučit na vodu nebo něco. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Já jsem taky měla ambice s vodou, ale nechtěl to. Nám pak sladší pití nařídila nefroložka - říkala, že je to sice hezké, chtít dávat jenom vodu, ale když kvůli tomu dítě nepije, tak je to na prd (měl i hustou moč, moc nečural) - to měl už ale teda 10 měsíců, dávali jsme pak ředěné ovocné šťávy a rozpil se.Takže i tak to může dopadnout
Nám se dítě taky rozpíjelo pomalu, i na slazených štávách. Jednou dokonce s virozou skončilo na zavodňujících kapačkách. Dneska bych začala s učením se na pití asi dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veverysek píše:xangel87 píše:No jsme teprve asi týden na příkrmech, chtěla jsem začít s kašičkou na večer.
Veverysku koukám, že teprv začínáte s příkrmy, tak je lepší s tím ovocem ještě měsíc počkat a to samé s kaší…Ale s čím začít ti neporadím, jsem to zapomněla užA hlavně mám kluka alergika, takže jsem fakt dávala máloco, banán, jahody, citrusy, to bylo u nás tabu…
Ono to určitě může počkat, ale stejně třeba za měsíc bychom byli na tom samým problému, že to nebude chtít, protože jí to nechutná.
S tím pitím si taky říkám, že zatím OK, protože kojíme a tolik té tuhé stravy zase nesní, ale jednou to tu bude, že jí budu muset naučit na vodu nebo něco.
Týden je dost málo, když jsme začínali s příkrmama, po týdnu jsem začínala v podstatě znova, protože mi to plivala a nechtěla to do huby:-) Takže klídek, se to ještě může vyvrbit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:Angua píše:Nám se dítě taky rozpíjelo pomalu, i na slazených štávách. Jednou dokonce s virozou skončilo na zavodňujících kapačkách. Dneska bych začala s učením se na pití asi dřív.
Já jsem taky měla ambice s vodou, ale nechtěl to. Nám pak sladší pití nařídila nefroložka - říkala, že je to sice hezké, chtít dávat jenom vodu, ale když kvůli tomu dítě nepije, tak je to na prd (měl i hustou moč, moc nečural) - to měl už ale teda 10 měsíců, dávali jsme pak ředěné ovocné šťávy a rozpil se.Takže i tak to může dopadnout
To vlastně ještě nevím, jak to teď budu dělat… Ale jestli budou zase v květnu vedra, tak možná začnu nabízet vodu dřív jak v půl roce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:Veverysek píše:Týden je dost málo, když jsme začínali s příkrmama, po týdnu jsem začínala v podstatě znova, protože mi to plivala a nechtěla to do huby:-) Takže klídek, se to ještě může vyvrbit.xangel87 píše:No jsme teprve asi týden na příkrmech, chtěla jsem začít s kašičkou na večer.
S tím pitím si taky říkám, že zatím OK, protože kojíme a tolik té tuhé stravy zase nesní, ale jednou to tu bude, že jí budu muset naučit na vodu nebo něco.
Jasně, neměj nervy, po týdnu nemůžeš dělat závěry, u nás byl začátek příkrmů katastrofa na druhou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hofka píše:
Týden je dost málo, když jsme začínali s příkrmama, po týdnu jsem začínala v podstatě znova, protože mi to plivala a nechtěla to do huby:-) Takže klídek, se to ještě může vyvrbit.
No plivala mi první dva příkrmy, to nesnědla nic, ale pak se rozjedla před týdnem a chtěla ještě a ještě. Až včera mi vyplivala dýni s kuřetem ze skleničky a teď tu kaši, no.
To se i pěkně vztekala. Ale jsem si jistá, že kdyby byla slazená, tak by jí snědla a chtěla by ještě. Taky ono to MM je taky sladký, no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera mi nepila nic, dokud jsem jí kojila. Doteď pije obecně hodně málo, doma máme k pití jenom vodu, ale jakmile jsme někde, kde je sladký čaj, džus…, tak pije jako duha.
Dle našeho pediatra je ale lepší, když dítě pije méně, než když pije hodně, ale za cenu toho, že jsou to sladké čaje.
Synovi jsem v půl roce nabídla Aventku s vodou, jednou se napil a od tý doby neměl s vodou sebemenší problém a pije hezky dodnes.
Takže za mě radím, vydrž. Pokud bys nekojila a dítě ti nepilo, můžeš vodu trochu říznout džusem.
S kaší nevím, já dělala kaše ze zdravé výživy do Sunaru, ten je hezky ochutil a moje děti se po tom mohly utlouct. Sunarky a jiný různý srágory z drogerek, to jsem dětem nikdy nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Loll píše:
Dcera mi nepila nic, dokud jsem jí kojila. Doteď pije obecně hodně málo, doma máme k pití jenom vodu, ale jakmile jsme někde, kde je sladký čaj, džus…, tak pije jako duha.Dle našeho pediatra je ale lepší, když dítě pije méně, než když pije hodně, ale za cenu toho, že jsou to sladké čaje.
Synovi jsem v půl roce nabídla Aventku s vodou, jednou se napil a od tý doby neměl s vodou sebemenší problém a pije hezky dodnes.
Takže za mě radím, vydrž. Pokud bys nekojila a dítě ti nepilo, můžeš vodu trochu říznout džusem.
S kaší nevím, já dělala kaše ze zdravé výživy do Sunaru, ten je hezky ochutil a moje děti se po tom mohly utlouct. Sunarky a jiný různý srágory z drogerek, to jsem dětem nikdy nedělala.
já to měla a mám podobně,dokud jsem kojila,tak jsem to neřešila-pití.Dostával jen vodu,později nesladký čaj.
Dodnes pije jen ten nesladký čaj,a vodu.
O víkendu jsem na něj koukala,jak jí bílej jogurt,a zapíjí vodou.
Typické týrané dítě
![]()
Jak jsem psala,vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sorry, nečetla jsem celou diskusi.
Já ten čajík většinou naředila vodou, samotný byl moc nahořklý nebo ta chuť byla moc silná a nepil to. Ale naředěný vodou ho vypil. Ale já tedy nejsem nijak striktní co se týká sladkého pití nebo jídla. Cukr je potřeba pro rozvoj a kvalitní činnost mozku
Takže malý dostává občas slazené a občas neslazené pití a zvládá oboje bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci ti napsat, ať si s tím neděláš hlavu. Moje malá byla kojená do 22 měsíců. Příkrmy v 6 měsících absolutně bojkotovala
. I v osmi měsících mi stále plivala kaši do obličeje
. Jíst začala postupně, až (podle ní) nastal čas. Teď je z ní krásná osmiletá slečna a zblajzne i chleba se špekem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trpělivě zkoušej… Podle mne je lepší si dát tu práci a prcka naučit na neslazené, než ve třech letech řešit zkažené zuby
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týká pití, malej to neslazené nechtel vubec a pil tím pádem stašlivě málo, tak jsem zatla zuby a dala mu obyč.sáčkový čaj slazený medem /je to alergen,ale zkusila jsem to a nevadí mu/ a ted mu dávám na pití sirupy YO, ale nedávám mu tam toho moc… ale hlavne, PIJE, to bylo pro me dulezité…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem z těch, který cukr cpát dítěti nechtějí a moc necpou, ale s pitím jsem vyměkla. V období kdy už měl jenom dvě porce UM denně a vůbec nepil jsem mu prostě začala dávat ředěnej džus. Pije ho dodneška, ale když má fakt žízeň napije se i vody, takže se snažím mu džusík dávat na příděl a nabízet spíš vodu. Ale já jsem blázen a měkká matka, prostě ho nenechám vyžíznit, protože to nedokážu
. A kaše jsem kupovala od Nestle, ty, které neobsahují cukr. Vím, že jsou i lepší, resp. přírodnější, ale tohle byl kompromis - nebyl tam cukr a synovi to chutnalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky neblázněte, nechat dítě „vyžíznit“ jen proto, aby nepilo sladké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit