Neslazené - nechce to

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
5.3.12 22:51

Já jsem taky měla ambice s vodou, ale nechtěl to. Nám pak sladší pití nařídila nefroložka - říkala, že je to sice hezké, chtít dávat jenom vodu, ale když kvůli tomu dítě nepije, tak je to na prd (měl i hustou moč, moc nečural) - to měl už ale teda 10 měsíců, dávali jsme pak ředěné ovocné šťávy a rozpil se.Takže i tak to může dopadnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
5.3.12 22:53
xangel87 píše:
Veverysku koukám, že teprv začínáte s příkrmy, tak je lepší s tím ovocem ještě měsíc počkat a to samé s kaší…Ale s čím začít ti neporadím, jsem to zapomněla už :oops: A hlavně mám kluka alergika, takže jsem fakt dávala máloco, banán, jahody, citrusy, to bylo u nás tabu…

No jsme teprve asi týden na příkrmech, chtěla jsem začít s kašičkou na večer. :think: Ono to určitě může počkat, ale stejně třeba za měsíc bychom byli na tom samým problému, že to nebude chtít, protože jí to nechutná. :think: S tím pitím si taky říkám, že zatím OK, protože kojíme a tolik té tuhé stravy zase nesní, ale jednou to tu bude, že jí budu muset naučit na vodu nebo něco. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
5.3.12 22:53
Angua píše:
Já jsem taky měla ambice s vodou, ale nechtěl to. Nám pak sladší pití nařídila nefroložka - říkala, že je to sice hezké, chtít dávat jenom vodu, ale když kvůli tomu dítě nepije, tak je to na prd (měl i hustou moč, moc nečural) - to měl už ale teda 10 měsíců, dávali jsme pak ředěné ovocné šťávy a rozpil se.Takže i tak to může dopadnout :mrgreen:

Nám se dítě taky rozpíjelo pomalu, i na slazených štávách. Jednou dokonce s virozou skončilo na zavodňujících kapačkách. Dneska bych začala s učením se na pití asi dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
5.3.12 22:54
Veverysek píše:
xangel87 píše:
Veverysku koukám, že teprv začínáte s příkrmy, tak je lepší s tím ovocem ještě měsíc počkat a to samé s kaší…Ale s čím začít ti neporadím, jsem to zapomněla už :oops: A hlavně mám kluka alergika, takže jsem fakt dávala máloco, banán, jahody, citrusy, to bylo u nás tabu…
No jsme teprve asi týden na příkrmech, chtěla jsem začít s kašičkou na večer. :think: Ono to určitě může počkat, ale stejně třeba za měsíc bychom byli na tom samým problému, že to nebude chtít, protože jí to nechutná. :think: S tím pitím si taky říkám, že zatím OK, protože kojíme a tolik té tuhé stravy zase nesní, ale jednou to tu bude, že jí budu muset naučit na vodu nebo něco. :zed:

Týden je dost málo, když jsme začínali s příkrmama, po týdnu jsem začínala v podstatě znova, protože mi to plivala a nechtěla to do huby:-) Takže klídek, se to ještě může vyvrbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.3.12 22:56
hofka píše:
Angua píše:
Já jsem taky měla ambice s vodou, ale nechtěl to. Nám pak sladší pití nařídila nefroložka - říkala, že je to sice hezké, chtít dávat jenom vodu, ale když kvůli tomu dítě nepije, tak je to na prd (měl i hustou moč, moc nečural) - to měl už ale teda 10 měsíců, dávali jsme pak ředěné ovocné šťávy a rozpil se.Takže i tak to může dopadnout :mrgreen:
Nám se dítě taky rozpíjelo pomalu, i na slazených štávách. Jednou dokonce s virozou skončilo na zavodňujících kapačkách. Dneska bych začala s učením se na pití asi dřív.

To vlastně ještě nevím, jak to teď budu dělat… Ale jestli budou zase v květnu vedra, tak možná začnu nabízet vodu dřív jak v půl roce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
5.3.12 22:57
hofka píše:
Veverysek píše:
xangel87 píše:
No jsme teprve asi týden na příkrmech, chtěla jsem začít s kašičkou na večer. :think: Ono to určitě může počkat, ale stejně třeba za měsíc bychom byli na tom samým problému, že to nebude chtít, protože jí to nechutná. :think: S tím pitím si taky říkám, že zatím OK, protože kojíme a tolik té tuhé stravy zase nesní, ale jednou to tu bude, že jí budu muset naučit na vodu nebo něco. :zed:
Týden je dost málo, když jsme začínali s příkrmama, po týdnu jsem začínala v podstatě znova, protože mi to plivala a nechtěla to do huby:-) Takže klídek, se to ještě může vyvrbit.

Jasně, neměj nervy, po týdnu nemůžeš dělat závěry, u nás byl začátek příkrmů katastrofa na druhou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
5.3.12 23:00
hofka píše:

No plivala mi první dva příkrmy, to nesnědla nic, ale pak se rozjedla před týdnem a chtěla ještě a ještě. Až včera mi vyplivala dýni s kuřetem ze skleničky a teď tu kaši, no. :zed: To se i pěkně vztekala. Ale jsem si jistá, že kdyby byla slazená, tak by jí snědla a chtěla by ještě. Taky ono to MM je taky sladký, no. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
5.3.12 23:02

Dcera mi nepila nic, dokud jsem jí kojila. Doteď pije obecně hodně málo, doma máme k pití jenom vodu, ale jakmile jsme někde, kde je sladký čaj, džus…, tak pije jako duha. :mrgreen: Dle našeho pediatra je ale lepší, když dítě pije méně, než když pije hodně, ale za cenu toho, že jsou to sladké čaje.

Synovi jsem v půl roce nabídla Aventku s vodou, jednou se napil a od tý doby neměl s vodou sebemenší problém a pije hezky dodnes.

Takže za mě radím, vydrž. Pokud bys nekojila a dítě ti nepilo, můžeš vodu trochu říznout džusem.

S kaší nevím, já dělala kaše ze zdravé výživy do Sunaru, ten je hezky ochutil a moje děti se po tom mohly utlouct. Sunarky a jiný různý srágory z drogerek, to jsem dětem nikdy nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
5.3.12 23:10
Loll píše:
Dcera mi nepila nic, dokud jsem jí kojila. Doteď pije obecně hodně málo, doma máme k pití jenom vodu, ale jakmile jsme někde, kde je sladký čaj, džus…, tak pije jako duha. :mrgreen: Dle našeho pediatra je ale lepší, když dítě pije méně, než když pije hodně, ale za cenu toho, že jsou to sladké čaje.

Synovi jsem v půl roce nabídla Aventku s vodou, jednou se napil a od tý doby neměl s vodou sebemenší problém a pije hezky dodnes.

Takže za mě radím, vydrž. Pokud bys nekojila a dítě ti nepilo, můžeš vodu trochu říznout džusem.

S kaší nevím, já dělala kaše ze zdravé výživy do Sunaru, ten je hezky ochutil a moje děti se po tom mohly utlouct. Sunarky a jiný různý srágory z drogerek, to jsem dětem nikdy nedělala.

já to měla a mám podobně,dokud jsem kojila,tak jsem to neřešila-pití.Dostával jen vodu,později nesladký čaj.
Dodnes pije jen ten nesladký čaj,a vodu.
O víkendu jsem na něj koukala,jak jí bílej jogurt,a zapíjí vodou.
Typické týrané dítě 8o :lol: :lol:
Jak jsem psala,vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
5.3.12 23:24

Sorry, nečetla jsem celou diskusi.
Já ten čajík většinou naředila vodou, samotný byl moc nahořklý nebo ta chuť byla moc silná a nepil to. Ale naředěný vodou ho vypil. Ale já tedy nejsem nijak striktní co se týká sladkého pití nebo jídla. Cukr je potřeba pro rozvoj a kvalitní činnost mozku :-) Takže malý dostává občas slazené a občas neslazené pití a zvládá oboje bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
5.3.12 23:27

Ahoj, chci ti napsat, ať si s tím neděláš hlavu. Moje malá byla kojená do 22 měsíců. Příkrmy v 6 měsících absolutně bojkotovala :D . I v osmi měsících mi stále plivala kaši do obličeje :) . Jíst začala postupně, až (podle ní) nastal čas. Teď je z ní krásná osmiletá slečna a zblajzne i chleba se špekem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
6.3.12 07:44

Trpělivě zkoušej… Podle mne je lepší si dát tu práci a prcka naučit na neslazené, než ve třech letech řešit zkažené zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.3.12 07:53

Co se týká pití, malej to neslazené nechtel vubec a pil tím pádem stašlivě málo, tak jsem zatla zuby a dala mu obyč.sáčkový čaj slazený medem /je to alergen,ale zkusila jsem to a nevadí mu/ a ted mu dávám na pití sirupy YO, ale nedávám mu tam toho moc… ale hlavne, PIJE, to bylo pro me dulezité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
6.3.12 09:31

Já jsem z těch, který cukr cpát dítěti nechtějí a moc necpou, ale s pitím jsem vyměkla. V období kdy už měl jenom dvě porce UM denně a vůbec nepil jsem mu prostě začala dávat ředěnej džus. Pije ho dodneška, ale když má fakt žízeň napije se i vody, takže se snažím mu džusík dávat na příděl a nabízet spíš vodu. Ale já jsem blázen a měkká matka, prostě ho nenechám vyžíznit, protože to nedokážu :roll: . A kaše jsem kupovala od Nestle, ty, které neobsahují cukr. Vím, že jsou i lepší, resp. přírodnější, ale tohle byl kompromis - nebyl tam cukr a synovi to chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
6.3.12 10:30

Holky neblázněte, nechat dítě „vyžíznit“ jen proto, aby nepilo sladké :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie