Nesmyslné přejmenovávání diskuzí

14500
9.2.11 08:45

Nesmyslné přejmenovávání diskuzí

Mám dotaz na adminy, proč přejmenovávají diskuze „do detailu dle svého mínění“. Vstoupila jsem do diskuze „Ženy ve znamení Vah“. Krásný název, já sama říkávám, že jsem ve znamení vah. A najednou se diskuze jmenuje „Ženy ve znamení váhy“! Nesmysl! Já nejsem narozena ve znamení váhy, ale vah! Jako chápu, že se mění názvy z „Dotaz“ na něco duchaplnějšího, ale toto.. :( Nejlépe kdyby se diskuze opět jmenovala „… vah“! Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
9.2.11 09:01

Taky jsem si všimla, že často jednoznačnej název diskuze je přejmenovanej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.2.11 09:14

Chtěla jsem bránit adminy, že většinou je přejmenování smysluplné…
Ale fakt je, že „Ženy ve znamení Váhy“ je totální nesmysl :( Taky jsem zírala, co to má znamenat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.2.11 09:26

Holt každý máme přístup k češtině trochu jiný. Já bych taky byl za původní název, ale v kontaktu s českou současností se holt přesvědčuju, že moje názory jsou považované za zastaralé… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
9.2.11 09:55

Není to třeba kvůli snadnějšímu vyhledávání?

Když bude chtít někdo nový si ověřit, jestli se tu nediskutuje podle znamení, tak spíš do vyhledávače dá „váhy“ než hledat slovo „vah“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
9.2.11 10:01

To je možný, ale proč raději neopravit vyhledavač, aby našel i část slova? A nepoužíval diakritiku? Určitě by to nějak šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
9.2.11 10:09

Asi si v diskuzi přečetli, že ženy ve znamení Vah mívají problémy s nadváhou :think: :mrgreen: ( Dělám si srandu, taky jsem ve Vahách :wink:)

Vulpes, Jura, ať je důvod jakýkoliv, „ženy ve znamení Váhy“ je prostě nesmysl :nevim: Znamení se jmenuje Váhy, proto ženy ve znamení Vah (druhý pád).
Takhle by se znamení muselo jmenovat Váha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
9.2.11 10:34

Chuanit díky, taky se mě to osobně dotýká, jsem ve znamení Vah ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.2.11 10:53

:mrgreen: :mrgreen: Tak to já jsem žena ve znamení blíženci. Skloňováno podle vzoru spacáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.11 11:46

To mě taky štve… A ještě když se to opraví tak, že je tam vlastně gramatická chyba, to bych vyskočila z kůže - nechápu proč… Diskuze se kolikrát jmenuje dobře a mám pocit, že je opravovaná jenom proto, že si na tom někdo honí ego :roll:

Teď mě to trošku zarazilo i v poradně - ptala jsem se v sekci Odrážedla, rozhoduju se mezi Puky LR M a Puky LR 1Br. Takto stojí dotaz, diskuzi jsem tedy nazvala Puky LR M nebo Puky LR 1Br? a název byl změněn na Odrážedlo Puky LR M - tedy nesmyslně. Slovo odrážedlo je tam naprosto zbytečné, když jsme v sekci odrážedel a neptám se na jedno, ale rozhoduju se mezi dvěma.

Z mého pohledu je mi to celkem jedno, svoji odpověď jsem dostala a jsem spokojená, ale chceme-li být exaktní, tak buďme a nazývejme diskuze podle toho, čeho se skutečně týkají, ne podle vzoru „zakladatel je beztak debil, tak mu to přejmenujeme“. V tomto konkrétním případě člověk, který by hledal informaci o LR 1Br, dotaz ani nerozkline, protože těžko může tušit, že se tam o něm pojednává - přitom je tam informací docela dost. Tak pak neplačte, že se zakládají duplicitní diskuze a dotazy :nevim:

O zdokonalení vyhledávače jsem psala v různých příhodných tématech už aspoň 3×, ANI JEDNOU mi nebylo odpovězeno, jestli to jde, nejde nebo ať s tím jdu do háje :nevim: Jde o to, že když hledám informaci např. o myčkách, musím přemýšlet a hledat zvlášť slova myčka, myčku, myčky… Přitom vyhledávače dneska už normálně umí skloňovat samy. V případě, že by to byl pro tým emimina programátorsky problém, navrhovala jsem zavedení alespoň operátoru * (a uvozovky by taky nebyly marné, AND nebo OR by bylo taky super, ale nebylo by nutné). Myslím, že pokud by se pod vyhledávací řádek napsalo, jak operátor použít, i lidé, kteří to neznají, by toho byli schopni - zas tak nízké mínění o uživatelích snad nemáte :think: :lol: :lol: :lol:
Jsem zvědavá, jestli mi na to někdo něco napíše tentokrát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
9.2.11 11:53

Angu někdo určitě ano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.11 11:58

Amber, no hlavně aby to byl někdo kompetentní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
9.2.11 12:04

Angu :D

Si tak říkám, jak mi kdo přejmenuje tuto diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.2.11 12:49

Možná na nesmislné :mrgreen: (jj, jsem teď trošku jedovatá :oops: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
9.2.11 13:15

Zdravím,

• Diskusi váhavých žen :wink: jsem nepřejmenovávala já, takže to nebudu nijak blíže rozebírat. Ale vrátila jsem původní název.
  • Název diskuse by měl na první pohled vypovědět o tom, čeho se dotaz bude týkat - takže názvy: „teplota“, „mateřské mléko“, „brokolice“ atp. edituji na „Jak snížit teplotu?“ „Můžu převařit mateřské mléko“ či „Poraďte chutný recept s brokolicí“. Protože čtenářovi by mělo být už jen z názvu jasné, zda může na otázku či problém odpovědět. Bez ohledu na to, aby se orientoval, v jaké kategorii je dotaz uložen.
  • Pokud se někomu zeditovaný název nelíbí, jednoduše stačí napsat SZ a výslednou formu doladíme.
  • Angua - level svého ega si navyšuji rozhodně jiným způsobem než úpravou názvů diskusních témat 8-) A tím, že název změním, nijak neútočím na kompetentnost zakladatelky.
  • Úpravu vyhledavače (pomocí znaků myčk* atd.) jsem si poznamenala nedávno do úkolů a tento týden probírala s programátorem. Ale někde jsem už psala, že se právě teď řeší „akutnější“ návrhy - tj. předměty s logem, záložka Oblíbených diskusí a do toho teď ještě přetíženost serveru. Ale jistě se brzy dostane na první příčku priorit vylepšení webu.
  • S úpravou názvů jsem začala v půlce prosince a nemyslím si, že bych někde opravila dobrý nápis na gramaticky špatný. Pokud se pletu, pošlete SZ.

Pěkný slunečný den,

adminka Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová