Nesnášenlivost menstruačních tamponů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
17.6.14 09:39

Špatně se mi z nich nedělá, ale nesnesu je. V nouzi jsem s nimi vydržela, ale trpěla jsem. Teď mám kalíšek a o MS ani nevím.

Jinak prvně jsem tampon měla v zahraničí na školním zájezdu. Naštěstí jsem v té době nic netušila o toxickém šoku, jinak bych ho do sebe asi nenarvala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.14 09:43

@rokris
Mohlo se ti udělat špatně i z nervů, ale je pravda, že ty tampony opravdu nejsou nic moc, jak už tu bylo zmíněno jsou běleny chlórem což produkuje dioxiny. U vložek je to to samé, ale alespoň nejsou uvnitř těla. Já nesnesu tampon ani kalíšek, prostě nic v těle, takže moc možností bohužel nemám…

• Citovat
  • Upravit
rokris
17.6.14 09:43

@lucenka Právě. Mně se to moc nelíbí, aby tak mladinká holka, jako je moje dcera, s nimi hned vyrazila mimo domov. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
rokris
17.6.14 09:52
@Anonymní píše:
@rokris
Mohlo se ti udělat špatně i z nervů, ale je pravda, že ty tampony opravdu nejsou nic moc, jak už tu bylo zmíněno jsou běleny chlórem což produkuje dioxiny. U vložek je to to samé, ale alespoň nejsou uvnitř těla. Já nesnesu tampon ani kalíšek, prostě nic v těle, takže moc možností bohužel nemám…

Já jsem tampon poprvé použila, když už mi bylo opravdu dost let, ale vzpomínám s vděčností. Jeli jsme tenkrát dlouhou cestu autem se známými. To jsem měla fakt obavy, protože člověk nikdy neví. :oops: A bylo to super.

• Citovat
  • Upravit
1400
17.6.14 09:53

Ať je zkusí doma, nebo si může s sebou oboje, ne? A uvidí, co jí bude víc sedět. Ostatně taky to může kombinovat, já osobně používám jen o. b., ale ty poslední dny slaboučké ms už je to zavádění nepříjemné. Žel se ze všech vložek okamžitě osypu, moje kůže tu „plínu“ prostě nesnese. Kdybych nemohla tampony, asi bych se modlila k menstr. kalíšku, protože jinak teda nevim nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.6.14 10:00

@Kacise Kalíšek je možná fajn. I když nevím, jak je to zdravotně. Ale ta manipulace asi vyžaduje cvik.

• Citovat
  • Upravit
394
17.6.14 10:02

Já taky tampony nesnesu, dělalo se mi špatně, bolelo břicho. Před rokem jsem si koupila kalíšek a vyčítám si, že jsem si ho nepořídila mnohem dřív.

Určitě bych taky nejdřív ozkoušela doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 01:34

Ahoj, jestli ma nektera problem s tampony, muze to byt tim, ze to nebyla kvalita. Jsou velice chvalene Ellen, ktery maji dokonce i lecive ucinky pri mirnych gyn. potizich, ktere se tezko leci v prubehu MS. V lekarnach se daji sehnat i z ciste bavlny. Nebo zkusit tampony O. b OptiBalance, ktery maji udrzovat zdravou posevni mikroforu a nevysusovat sliznici. Nevyhoda u O. b OptiBalance je, ze je pouze jedna velikost-normal.

• Citovat
  • Upravit
15575
31.7.14 02:52

Podle me to kvalitou neni :nevim: Me nedelaji problemy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
31.7.14 07:08

Mě je jedno, jestli jsou tampony z drogérky nebo z lékárny, prostě nemůžu. Začne mě bolet břicho, hlava, není mi vůbec dobře, max. hoďku, dýl jsem to nikdy nevydržela, a to jsem se musela fakt přemáhat. Přes rok používám kalíšek a naprostá spokojenost, i když ho mám celý den, absolutně o něm nevím, škoda, že jsem si ho nekoupila už dávno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
31.7.14 07:52

Ja ho chci taky zkusit, ale pockam po Vanocich, budu mit do konce roku dost narocny program, tak ho koupim az po Vanocich, nebo k Vanocum :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
31.7.14 07:59

Pred detmi jsem je mohla poutivat ted ne.. Jakmile zavedu mam krece v brise, mota se mi hlava

• Citovat
  • Upravit
375
31.7.14 08:04

Doporučuji též kalíšek - levné, ekonomické, ekologické, nedostává se ti chemie do těla, za mně rozhodně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
31.7.14 08:17

To snad ani není o kvalitě. Nikdy mě nenapadlo koupit si jiné než o. b. a po porodu mi to prostě nedělá dobře. Tak akorát když jdu někam ven, ale celý menzes jak dřív to rozhodně nevydržím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
31.7.14 08:19

@rokris, mi se tak točila hlava a bylo mi blujno, že musel ven :?. Odvahu zkusit to jsem našla až za pár let, reakce nebyla tak prudká, ale byla. Tyto prázdniny jsem zkusila a již to na chvilku snesu, ale žádná hitparáda to není… :think: Na cesty bych nedovolila -to až se ujistíte, že je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek