Nesnášenlivost menstruačních tamponů

rokris
17.6.14 08:39

Nesnášenlivost menstruačních tamponů

Dobré ránko všem. :mavam:
Chtěla bych se zeptat, jestli některé z vás způsobují tampony zdravotní problémy. Třeba nevolnost, nebo cokoli jiného. Mně se kdysi s prvním tamponem zle udělalo, ale bylo to přechodné. Děkuji za přispění. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.6.14 08:42

@rokris může jít o syndrom toxického šoku :think: někdo tampony prostě nesnese..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
17.6.14 08:43

@rokris nesnáším je, nepoužívám. Taky jsem mívala pocit, že mi není dobře. Teď mám kalíšek a s ním pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
17.6.14 08:43

Ne žádné zvláštní pocity ani nevolnosti. Mamka mi ale říkala že jí hrozně třeští hlava když je používá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.6.14 08:49

@martina.se Díky. To právě vím. Zajímá mě, jak je to časté, jestli mám dceři tampony rozmlouvat. Uvažuje o nich. Je to praktické hlavně na cesty. Ale já si myslím, že otestovat by to měla raději doma, než někam vyjede.

• Citovat
  • Upravit
9511
17.6.14 08:49

Málokomu dochází, že dámské hygienické potřeby jsou také bělené chlorem, jako další věci.
A ten vybělený tampon se šoupne rovnou na sliznici. To se přeci musí projevit. U někoho dřív, u jiných déle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.6.14 08:51
@Aspera píše:
@rokris nesnáším je, nepoužívám. Taky jsem mívala pocit, že mi není dobře. Teď mám kalíšek a s ním pohoda.

Mně se poprvé chtělo zvracet. :oops:

• Citovat
  • Upravit
rokris
17.6.14 08:53

@PeBa Souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
72725
17.6.14 08:54
@rokris píše:
@martina.se Díky. To právě vím. Zajímá mě, jak je to časté, jestli mám dceři tampony rozmlouvat. Uvažuje o nich. Je to praktické hlavně na cesty. Ale já si myslím, že otestovat by to měla raději doma, než někam vyjede.

jj, testla bych doma. Ale tak základem je asi jí poučit, jak se to může projevit atd.. Jinak moje ségra tampony též nesnese, zkoušela mockrát, ovšem bez úspěchu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2372
17.6.14 08:56

@PeBa @rokris nevím, já používám tampony 17 let a nikdy jsem takové problémy neměla, třeba vyzkoušet jinou značku :nevim: Když jsem byla po gyn. laparce, tak to bylo hrozné nosit vložku, jsem si připadala jak s plínou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.6.14 09:04

Mne bylo spatne pri prvnim pokusu, ale spis z nervu, zkousela jsem moc brzy ;) Jinak nikdy, ale pouzivaj je spis mene, do vody, kdyz je fakt vedro a pod.

Urcite by to ale chtelo nejdriv vyzkouset doma, kdyby nahodou. Pokud vim, moc caste to neni, ale nemusi je snaset dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
17.6.14 09:13

Mě po nich špatně není, ale nesnesu je. Prostě se necejtím dobře, vím, že tam je, zkoušela jsem různé značky a typy, ale prostě ne. Přemůžu se jen, když jdu s malou plavat v nevhodných dnech :lol:,ale stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10005
17.6.14 09:30

Nemyslím si, že to je nějaká výhra, ale já jsem schopná přežít menstruaci jedině s tampóny. Ten pocit vytékající krve mě dohání k hysterii. Ale i přesto si myslím, že čistě v rámci fyzického zdraví jsou vložky mnohem lepší. Bohužel pouze s vložkou bych vůbec nemohla fungovat. Naštěstí nějaké zřejmé problémy s tampóny nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.6.14 09:39

Špatně se mi z nich nedělá, ale nesnesu je. V nouzi jsem s nimi vydržela, ale trpěla jsem. Teď mám kalíšek a o MS ani nevím.

Jinak prvně jsem tampon měla v zahraničí na školním zájezdu. Naštěstí jsem v té době nic netušila o toxickém šoku, jinak bych ho do sebe asi nenarvala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.14 09:43

@rokris
Mohlo se ti udělat špatně i z nervů, ale je pravda, že ty tampony opravdu nejsou nic moc, jak už tu bylo zmíněno jsou běleny chlórem což produkuje dioxiny. U vložek je to to samé, ale alespoň nejsou uvnitř těla. Já nesnesu tampon ani kalíšek, prostě nic v těle, takže moc možností bohužel nemám…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek